Behandlingar

 

På Yogainstitutet ger vi olika typer av behandlingar:

För bokning kontakta Birgitta på 070 - 23 77 894 eller Mirko på 073 - 028 16 88.

 

Taktil massage med Birgitta

- Taktil Helkroppsmassage 60 min à 650 kr

- Taktil Massage av Rygg, huvud, armar och händer 30 min à 380 kr

 

Massage med Mirko

- Vital Helkroppsmassage 50 min à 650 kr

- Antistress Massage 40 min à 500 kr

- Rygg, axlar & Nackmassage 25 min à 350 kr

- Massagebehandling med "Singing bowls"/tibetanska klangskålar 25 min à 395 kr

 

Taktil Massage är en mjuk avslappnande beröringsmassage som passar alla, men lämpar sig speciellt för personer med stress, spänningar och smärta i kroppen. Taktil Massage används inom hälso- och sjukvården och är förordad av Socialstyrelsen.

Hur går taktil massage till? 
Du ligger skönt inbäddad i täcke, lakan, kuddar och värmeflaska och massagen ges med vegetabilisk olja (med eller utan doft efter önskemål), till lugn och avslappnande musik.

Hur verkar taktil massage?
Taktil massage är en mjuk och skön beröringsmassage som får spända muskler att slappna av. Massagen aktiverar oxytocinet i kroppen, som är vårt lugn- och rohormon. Det får nervsystemet att slappna av och på så vis blir musklerna avspända utan att behöva knådas till avslappning. Detta är ofta att föredra för personer med smärtproblematik, men är även allmänt avstressande för dig som har mycket omkring dig och behöver få känna avslappning. Denna typ av massage är mycket rogivande.

Taktil massage är vetenskapligt belagd och forskningsresultat visar på dess goda effekter såsom förbättrad sömn, lugn och välbefinnande, ökad social öppen- och nyfikenhet, minskad stress och smärta samt ökad kroppsmedvetenhet. 

Även gravida mår bra av taktil beröring eftersom det hjälper kroppen att slappna av.

Massagen är bra att tas lite oftare i början av en behandlingsperiod och därefter en gång i månaden. Då upprätthålls den taktila massagens effekter av balans och välbefinnande. För mer information om taktil massage, se www.taktil.se.

För bokning kontakta Birgitta på 070 - 23 77 894

 

Vital Helkroppsmassage löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Massagen inkluderar tekniker från både öst och väst, såsom klassisk massage och behandling av ayurvediska marma-punkter. Med massage av marma-punkter uppnås välgörande effekter på oro och spänningar, kronisk trötthet, artrit, försämrat immunförsvar och hudproblem. Genom stimulering av marma-punkter stärks kroppen och du känner dig mer vital. 50 min 650 kr

Antistress Massage är en avslappnande helkroppsmassage som stärker kroppens balans inifrån, löser upp spänningar och skapar ro i både kropp och själ. En mycket lätt massage som görs i stressreducerande syfte. 40 min 500 kr

Rygg, Axlar och nackmassage bearbetar problemområden och stärker blodcirkulationen i stressutsatta zoner. Används i förebyggande syfte för att mjuka upp stela och ömma muskler. 25 min 350 kr

Massagebehandling med "Singing Bowls"/Tibetanska klangskålar försätter kroppen i ett behagligt lugn. Denna behandling är en kombination av massage av huvud, händer och fötter, och med de tibetanska klangskålarna på kroppen. Klangskålarna placeras först på baksidan och därefter på framsidan av kroppen. Rytmen och ljudet av klangskålarna hjälper till för att slappna av och återfå energi och harmoni. Hela behandlingen görs med kläderna på och utan olja. 

25 min. 395 kr

Rytmen och ljudet av Singing Bowls hjälper hela kroppen att återfå energi och harmoni. 25 min 395 kr

 

Presentation av Mirko Udzenija-Berger - Massage- Ayurveda- & Marma terapeut /Antistress Trainer

mirko

Mirko har arbetat som terapeut på Ayurvedakliniker i Schweiz, Österrike och Tyskland och Nederländerna. Han har varit lärare i Vital Massage i Ost West Center i Antwerpen. Docent i Massage i Paracelsius Heilpraktiker-schule i München. Training director för Vital- and Antistress Massage i Bonn/Köln för Bundesverband der Fachkosmetik in Deutschland (BKD) Coach för Antistress group events för SBK (health insurance from Siemens) & BARMER, health insurance in Germany.

“For many years I studied massage and bodywork in several European countries and also in India. After that I developed Vital-Massage. Vital Massage is a combination of Eastern and Western massage techniques that leads people into a state of revitalisation quickly. Like Antistress Trainer I work with different relaxing techniques to bring you back to experience your inner silence and peace. This has the effect of harmony and health prevention.”

 

 

 

Kommande kurser