Gravidyoga

Det här är en kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i absolut lugn och ro, med ett inre fokus hnder p magepå barnet i magen, som ger dig en skön energi i kroppen efteråt. Gravidyogan kan verkligen ge dig en djupare upplevelse av din graviditet och förlossning. Jag har själv upplevt den enorma upplevelsen att föda med yogans andnings- och fokuseringstekniker som hjälp och jag vill verkligen att fler bebisar ska få denna positiva start i livet.

Gravidyogakursens olika delar:

* Gravidyoga med mjuka, lugna rörelser
* Andningsteknik
* Fokuseringstekniker
* Avslappning & Meditation
* Mantrasång till barnet i magen
* Bäckenbottenträning
* Uthållighetsträning
* Bibehålla god hållning, bära barnet
* Magdans - en bra hjälp vid bäckenuppluckring/foglossning
* Graviditeten fram till födelsen
* De första 40 dagarna med bebisen


Kurs på 8-9 tillfällen vanligtvis Onsdagar 1645-1815. Priset (se nedan respektive kurs) är inklusive kompendium för hemträning samt tre ljudfiler för egen hemträning. Då du gått en kurs kan du gå enstaka tillfällen för 150:-, i mån av plats, i väntan på din förlossning.

HOPPA IN I KURSEN ÄVEN OM DEN STARTAT! Du behöver inte vänta till nästa kursstart. Det går bra att ansluta i en befintlig grupp, i mån av plats. Vi repetererar de olika momenten under kursen. En del går flera gravidyogakurser efter varandra. En lugn stund i veckan, med ett lugnt andetag och fokus på bebisen i magen gör stor skillnad!  

 

Enstaka tillfällen (görs upp utifrån gruppens intresse):

* Bebismassage är viktigt för att hjälpa bebisen till bättre motorik och ökad kroppsuppfattning. Dessutom visar studier att bebisar sover bättre och att matsmältningen fungerar bättre då de masseras dagligen. En del BVC lär ut detta andra inte. Här kan du lära dig grunderna för att ge vidare den trygghet till din bebis som massagen skapar.


* Förlossningsförberedande kurs med yoga & massage - Enstaka halvdagskurs: Hurhll om bebismage kan partnern (eller den person som ska närvara vid din förlossning) vara ett stöd under graviditet och förlossning? Här gör ni ett yogapass tillsammans, tränar andningsteknik, lär bra massage att använda under både graviditeten och förlossningen samt vikten av att ha ett inre fokus. Då kan ni bättre fungera som ett team under förlossningen där partnern kan vara ett bra stöd. Här ingår även introduktion till bebismassage - något som stärker anknytningen till bebisen och hjälper bebisen att vara lugn och trygg samt att det stärker matsmältningen. Kursen är öppen även för dig som inte varit med på gravidyogagruppen tidigare. Pris: 700 kr/par

* Föräldrayoga Då bebisen är mellan 3-9 månader är du välkommen tillbaka till Föräldra-bebisyoga (dels för att stärka dig själv, men också för att göra härliga rörelser i närvaro med din bebis - bebisyoga). Läs under Föräldrayoga för anmälan & info. Även partnern är välkommen!

 

Gravidyogautbildning På Yogainstitutet håller vi även utbildning till instruktör i Gravidyoga. En utbildning som funnits sedan 2010. Den ges även i samarbete med Oslo Yoga. För dig som är gravid finns möjlighet att vara med på några av dagarna under utbildningen. Ett sätt att på några dagar få till dig grunderna i gravidyogan. Flera gravida har gått den redan och har haft stor nytta av den i sin graviditet och förlossning. Läs mer under våra utbilldningar om denna del.

Här nedan kan du anmäla dig till respektive kurs. För information ring 070-23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till registreringen.

Kommentarer

 • Jag kommer inte vara med något på nästa kurs för det har kommit en bebis här :) Hade jättestor hjälp av yogan på förlossningen, kände att jag hade kontroll hela tiden och hade en fin upplevelse. Hade förlossningsrädsla innan jag blev gravid och kände mig inte det minsta rädd. Så tack för en bra kurs :)
  - Viktoria
 • Förlossningen gick jättebra och jag hade stor användning utav andningen samt övningarna vi gjort, speciellt den när man skulle hålla upp armarna utan att släppa ner. Jag var hemma med värkar ca 15 timmar och med hjälp av detta och var öppen 6 cm när jag kom in. I slutet var det svårt att fokusera inåt och jag önskar att någon påmint mig om att försöka mer med det. ( tog 5 timmar efter jag åkte in). Jag gör bebis-massage varje dag ?
  - Malin
 • Gravidyogan var en av de bästa saker som jag gjort under min graviditet. Gav mig lugn, fokus och närvaro.
  - Marie
 • Bra förberedelse inför förlossning. Men även för att landa och njuta av graviditeten - och kanske även för att försöka hålla en lugn och en närvaro när bebisen kommer. Jättefint med tips och råd och tänkvärda tankar både under yogapasset och diskussioner efteråt. Övningar särskilt för gravida har varit mest givande, t ex för bäcken och för uthållighet. Många frågetecken kring andning och förlossning har rätats ut. En härlig lugn stund!
 • I really enjoyed the yoga classes. They taught me how to relax and let go. I try to use the breathing techniques I learnt here at home, even if its just for a few minutes. It has also made me less afraid of the birth process. I feel like I can get through it. I tend to always be stressed and have many things on my mind. These sessions have taught me how to clear my mind and feel more connected to my baby.
 • Jag tycker att den här gravidyogan har passat mig bra. Dels upplägget med "intervaller" och att det är ganska fysiskt. Övningarna har varit bra och det har känts att de gjort nytta. Den ständiga påminnelsen om andningen är bra, även om jag nog är ganska medveten om mitt andetag. Man kan nog aldrig få för mycket. Tack för en jättebra och meningsfull kurs!
  - Åsa
 • Fick beröm av barnmorskorna (var med om ett skiftbyte) att jag var duktig på att snabbt slappna av mellan värkarna! Detta var tack vare yogan!
 • Andningstekniken har gett mig mest men allt på kursen har varit bra. Jag har förstått vikten av avslappning - speciellt vid förlossningen och att kroppen klarar mer än vad jag tror.
  - Carin
 • Andningen betydde allt när min dotter föddes. Jag hade aldrig klarat det så bra om det inte varit för yogan.
  - Sofia
 • Bra tid och innehåll. Skönt med yoga på söndag innan veckan drar igång.Det var bra blandning av olika övningar som bäckenövningar och avslappning vilket är bra inför förlossningen.
  - Johanna
 • Det är skönt att kursen haft olika upplägg. Det har varit stort fokus inåt och till barnet, det har varit väldigt skönt. Tiden har varit bra-gett lugn inför ny vecka. Kursledaren var bra! Jag har kunnat ta till mig det som sagts och lärt mig mycket. Väldigt stärkande och förberedande inför förlossningen och livet med barnet. Kursen har varit min stund i veckan när jag ger mig själv tid och möjligheten att finna lugn och ro.
  - Kristin
 • Överlag mycket nöjd! Bra med fokus på andning och uthållighet. Bra med balans mellan "aktiva övningar" och avslappning. Mycket bra med fokus på andningen både som hjälpmedel vid förlossning och under graviditet. Ledaren var tydlig, trygg, ödmjuk och kärleksfull! Yogan hjälpte mig också att känna efter hur jag mådde vilket bland annat gjorde att jag blev 100% sjukskriven.
  - Emma
 • Tycker om meditation och det andliga inslaget. Jag är mycket nöjd, vill ej sluta.
  - Emelie
 • Mycket bra innehåll och variation. Intressant att få tips och koppling till graviditet och förlossning. Bra med musik, sång och gong.Kursledaren var mycket bra hon utstrålar en lugn känsla som förmedlas till deltagarna. Det ger en trygghet inför förlossningen.
  - Anna
 • Jättebra kursupplägg; information och övningar varvat med vila. Kursledaren var bra, lugn och gav bra information.
  - Ulrika
 • Bra tid direkt efter jobbet,utan att man kommer hem för sent. Bra variation på programmet med olika övningar/tema från gång till gång. Jag är mycket nöjd med kursen. Allt har varit givande. Bra med gravidsnack tillsammans med övningar,tips & råd. Jag har haft nytta av denna kurs under graviditeten. Främst gällande avslappning och fokusering inåt. Kursledaren var glad, positiv,lugn och det var trevligt att hon bjöd på sig själv och delade med sig av egna historier. Jag ser fram emot att testa "Mamma bebis yoga".
  - Carin
 • Jag är mycket nöjd med kursen. Lungt,skönt,arbetsamt-stärker kropp och själ.Den här kursen har jag haft nytta av under min graviditet.Kursmaterialet var bra. Tyckte mycket bra om kursledaren.Hon har den bästa rösten!
  - Linda
 • Jag är mycket nöjd med kursen. Lugnet sprider sig direkt när man kommer. Bra att ha möjlighet att vila innan- gå in i salen.Har haft nytta av kursen under graviditeten:Det var bra koppling till förlossning med uthållighetsövningar och avslappning.Jag tyckte kursledaren var mycket bra. Bra med tips ex. täppt i näsan- spraya med näsolja.Eller vid halsbränna tex- andas så här.
  - Ingela
 • Allting med den här kursen var jättebra,den var praktisk och avslappnande. Det jag hade önskat var att den kunde börjat lite senare på dagen tex framåt 17.00. Jag har haft nytta av denna kurs under graviditeten.På kontoret försöker jag bla. andas lugnare och inte stressa så mycket. Nu är det jag och bebisen som är viktigast. Kursledaren var jättepedagogisk och duktig. Birgittas röst är avslappnande.
  - Denisse
 • Jag är mycket nöjd med kursen. Jag har haft nytta av den under graviditeten ,främst för att den givit en lugn och rofylld stund. Men har också fått förståelse för andningens kraft och det verktyg andningen är. Tyckte mycket bra om kursledaren,särskilt bra tyckte jag om berättelserna och förklaringarna.
  - Lina
 • Mycket nöjd med kursen. Bra med variationen på olika pass/dans/sång etc. Jag var extra förtjust i :Mantrasång till bebisen i magen,Dansmeditation för mage o höfter och Meditation med massage. Jag har haft nytta av kursen på så vis att den hjälpt mig att bli mera avslappnad och fokuserad. Samt hjälpt mig blicka inåt. Sköna rörelser för kroppen när jag kände att jag blev mer orörlig ju längre i graviditeten jag kom. Kursmaterialet innehöll mycket bra tips ,plus haft stor användning av bilderna för de olika yogaposerna.Kursledaren var mycket bra, tydlig och kunnig och gav bra små tips. Tack,superskönt! =)
  - Ingela
 • Efter att ha en mardrömsförlossning i bagaget valde jag att gå på gravidyoga hösten 2009. Förhoppningen var att jag skulle lära mig slappna av och inte spänna mig. Trots fruktansvärd foglossning gick förlossning nr2 jättebra och jag kunde verkligen slappna av mellan värkarna (så mycket så att barnmorskan undrade om jag svimmat) Jag fixade att bara fokusera på andningen och spara på kraften tills jag behövde den. Stort tack till Birgitta och tack för en bra kurs
  - Kristin
 • Nu har jag äntligen fått ner några rader om mina tankar kring gravidyogan. Det var inte lätt och få ner det på papper för de där torsdagskvällarna betydde mer för mig än vad som går att beskriva med ord. Och nu har jag ju en ny liten bebis i min mage så jag hoppas att du drar igång en kurs igen efter nyår så att jag kan börja igen Det var en ren slump att jag började med gravidyoga men så fort jag satte foten i lokalen så kände jag att jag hade kommit rätt. För mig var det stressigt nog att vara gravid för första gången och det blev ju inte bättre med ett väldigt stressigt jobb. Därför var torsdagskvällar-na med Birgitta heliga för mig. Birgittas sätt och yogan gjorde mig lugn och jag kände mig stark inför förlossningen och inte alls så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Nu hade min dotter väldigt bråttom ut, hon är född på två timmar, men min sambo sa efteråt att han var väldigt imponerad över hur fort jag slappnade av mellan värkarna. Det var inget jag tänkte på själv men jag vet ju att det var yogan som hade förberett mig så bra. Förutom yogan var det gemenskapen mellan oss kvinnor som träffades varje vecka som var så härligt att uppleva. Vi skrattade och grät om vartannat och allt var tillåtet. Dessutom har jag fått några riktigt fina vänner som jag fortfarande träffar varje vecka. ” TACK!
  - Sofie
 • Bra tid och dag samt att vi gjorde passen 2 ggr. i rad. Lite kort med bara 6 ggr ,det krävs övning för att komma in i yogan. Kompendiet är bra. Kursledaren är mycket bra! Bra att få information om just det som passar oss gravida mellan övningarna. Relevant och nyttig info. Kände efter min första förlossning att jag haft nytta av att jag då också gick på gravidyoga,och tror att jag har nytta av att ha gått igen!
  - Maja
 • Jag är mycket nöjd med kursen. Bra med massa olika övningar, varierande innehåll. Lugn takt så att det var lätt att följa med. Kursmaterialet hade bra tips och saker som man kan tänka på. Kursledaren var tydlig och det var lätt och skönt att lyssna på henne. Bra kurs =) jag är nöjd.
  - Siru
 • Jag är mycket nöjd med gravidyogakursen! Särskilt bra var dessa delar: andningstekniken, avslappningen,mantrasång till bebisen i magen och testunderna. Jag har haft nytta av krsen under min graviditet. Särskilt när det gäller avslappning hemma. Kursmaterialet var bra och jag tyckte kursledaren var mycket bra.
  - Annie
 • Mycket nöjd med gravidyogakursen jag gått. Jag har haft nytta av kursen under min graviditet. Har haft mycket annat runt mig som varit stressigt, yogatillfällena har hjälpt mig att slappna av, fokusera och må bra; både fysiskt och mentalt. Kursmaterialet var mycket bra . Bra att få med material hem, det är lätt att glömma något, om man vill göra det vi gjort på Yogainstitutet, hemma. Jag tyckte kursledaren var mycket bra. Även bra att man har möjlighet att ta igen missade tillfällen! Kursen har gett kunskap om mycket som känns viktigt vid graviditet, förlossning och att få barn! Tack!
  - Anna
 • Jag är mycket nöjd med gravidyogakursen. Speciellt dessa olika delar; andningstekniken, själva yogapassen, avslappningen, dansmeditation för mage o höfter, meditation med massage och sist men inte minst testunden! Jag har haft nytta av kursen under graviditeten, den har gjort det lättare att slappna av och det har varit skönt att komma ifrån en stund. Kursledaren var tydlig och mycket bra.
 • Mycket nöjd med gravidyogakursen. Har haft nytta av kursen under graviditeten , andningen och avslappningen har varit till stor hjälp för att \"landa\". Tyckte mycket bra om kursmaterialet vi fick. Kursledaren var också väldigt bra, tydlig, lugn och pedagogisk.
  - Sophia
 • Den här gravidyogakursen har jag haft nytta av under min graviditet. Det har varit skönt för kroppen och med bra tips på hur man kan få vardagen att gå ihop som gravid trots stress och arbete mm. Både kursledaren och kursmaterialet till kursen var mycket bra.
 • Jag är väldigt nöjd med gravidyogakursen. Tyckte allt var bra, härlig musik och mantrasånger. Uppskattade också testunderna efteråt- känndes mysigt ,som en mammagrupp. Jag har haft nytta av den här kursen under graviditeten. Känner mig säkerligen starkare, friskare och smidigare än vad jag skulle gjort utan yogan.Tyckte mycket bra om kursledaren, finns inget att anmärka på, Birgitta är fantastisk på det hon gör!
 • Gravidyogakursen hade bra innehåll och lagom långa pass så att man hinner varva ned o slappna av. Är väldigt nöjd med kursen och har haft nytta av den under min graviditet. Alla krämpor som man har,tex ont i ryggen, blir mindre kännbara. Man blir mer avslappnad. Innan kursen kände jag av foglossning, ont i korsryggen och detta känns bättre. Känns inte som att det gör lika ont efter yogapassen. Kursmaterialet var mycket bra med bla. olika tips och beskrivningar om tiden före och efter förlossningen. Vi hade också en mycket duktig kursledare.
  - Natalija
 • Jag vill tacka för terminen. Jag har inte hållit på med yoga förut men tyckte att det var en fantastiskt skön paus i vardagen. Jag har också upplevt att det gett mig redskap som jag kan komma att ha nytta av under förlossningen och känner mig lite tryggare inför detta. Nu när jag har semester övar jag från häftet nästan varje dag. Jag vill också passa på att tacka dig som kursledare för din fina ledning.
  - Mirjam
 • Jag hade värkar under flera dagar innan och yogan och andningen hjälpte mig otroligt mycket. Det har den för övrigt gjort under hela graviditeten.\r\nFörlossningen var oerhört intensiv och gick snabbt. Jag andades mig igenom stora delar av den innan jag tog hjälp av lustgasen. Jag fick beröm för bra och lugn andning och för att jag var bra på att slappna av mellan värkarna. Allt detta yogans förtjänst. Jag kunde slappna av. Jag använde höft- och bäckenrörelser långt in i förlossningen.\r\n\r\nJag använde lustgas med väldigt positiv effekt. Men det som gjorde den här förlossningen härligare och bättre och lättare och snabbare än min första, förutom fysisk, anatomisk förbereddhet och mental erfarenhet, var yogan.\r\n\r\nTack för det!
  - Maria
 • Hej Birgitta! I lördags kom det en dotter på ca 3800 och 54 cm lång. Förlossningen gick väldigt bra, och jag vill bara påpeka och tacka än en gång vad bra jag tycker att kursen är som du har! Det är guld värt i förlossningen!
  - Marie Igelström
 • Tack för en jättebra gravidyogakurs! Jag kunde tyvärr bara vara med två gånger, men jag köpte skivan och har kunnat öva mycket hemma tack vare den och yogamaterialet!! Yogakursen tycker jag har varit min viktigaste del i förberedande inför förlossningen.
  - Johanna