Kurser

Introduktionskurs i gong och gongpuja 8-9 sep

Från Lördag 08 September 2018 -  09:00
Till Söndag 09 September 2018 - 13:30

Om kursen
Under 1 1/2 dag går Birgitta Hedman och Adam Svensson igenom grundteknikerna för gongspel så att du som deltagare ska känna dig trygg i hur du kan börja gonga.

     gongbadpyogainstitutet

Under kursen blandas teori och praktik. Du får lära dig olika slagtekniker, hur man sköter en gong, effekten av Gong, tips om hur man väljer gong, gongrelaterade instrument, som kan användas vid ett Gongbad samt kort om Gong och mantrasång i kombination. Teori varvas med praktik. Deltagarna får också vara med och spela under nattens Gongpuja (se nedan).

På söndagen avslutas dagen med två timmar yoga och Gongbad där andra även kan delta, som inte ingår i hela kursen.

Vill du ha djupare kunskaper i gong rekommenderar vi dig att efter denna introduktionskurs kontakta övriga utbildningsställen som finns för gong i Sverige t ex Gongacademy.se.

Gongpuja
Gongpujan är under natten mellan lördag till söndag. Gongpuja innebär att flera personer turas om att spela gong under en hel natt. Övriga personer sover på egna medhavda madrasser och har tagit med egna täcken och kuddar. I den tidiga morgontimmen kommer Gongarna att tystna och Pujan slutar. Tiden mellan 0600-0700 är i tystnad. Då integreras mycket av de ljudvibrationer som varit under natten. Vi fortsätter sova en timme till innan vi sedan vaknar tillbaka för frukost och kursen fortsätter. En puja är när man ger något från sitt hjärta - denna puja är donationsbaserad vilket betyder att de personer som kommer utifrån och deltar (alltså inte de som är med på kursen) ger en valfri donation för att delta - vi rekommenderar 300kr/pers, alla pengar som kommer in på pujan skänks oavkortat till organisation som arbetar med ensamkommande flyktingbarn.

Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen!

IMG 2032Schema
lördag
09.00-10.30 kortare yoga och Gong

10.30-12.30 intro om gong och slagtekniker 

12.30-13.30 lunch

13.30-18.00 teori och praktik

18.00-19.00 middag

19.00-21.00 teori och praktik samt förberedelse för Gongpujan

Gongpuja
22.00-06.00 puja (på donationsbasis för utomstående - skänks oavkortat till hjälporganisation för ensamkommande flyktingbarn). Kom ihåg att ha med egen madrass, kudde och täcke.
06.00-07.00 tystnad efter gongarnas vibrationer och vi fortsätter att sova en stund till

Söndag
07.00-08.30 morgonbestyr och frukost
08.30-11.00 effekt, teori och praktik (fika ingår)
11.00-13.00 Gongbad (deltagare utifrån kan anmäla sig och delta)
13.00-13.20 Seva - Vi hjälps alla åt att ställa iordning lokalen som den var då vi kom

 
Hang Birgitta

 

 

Om lärarna
Birgitta Hedman är Gongmästare enligt Don Conreaux, KRI Professional Teacher Trainer samt Mediyogaterapeut, gravidyogalärare och hormonyogalärare vid Yogainstitutet i Karlstad. Hon har undervisat i yoga sedan 2002 och håller yogautbildningar level 1 och 2 tillsammans med huvudlärare Sada Sat Kaur. 

 

 

 

 

Adam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adam Svensson är gongmästare enligt Don Conreaux och driver Värnamo Yoga Institut och GongAcademy. Han har länge utforskat ljudets helande kraft. Han är KRI Cert Kundaliniyogalärare och är aktiv med yoga på YouTube och andra digitala kanaler för att sprida yoga och gong till så många som möjligt.

 

 

Tid: Lördag-söndag 8-9 septemberg (lörd 09.00 - sönd 13.30)

Pris 

2 250 kr (medtag egen mat - kyl och möjlighet för tillredning och värmning finns).
2 500 kr (inkl vegetarisk mat lunch & middag lördag, te och frukt som mellanmål, samt frukost på söndag.)
Du bokar din plats genom att anmäla dig via länken nedan. Då genereras automatiskt en kursbekräftelse och en faktura på totalbeloppet. Din anmälan är bindande då du skickat in anmälningsavgiften på 400 kr. Den återbetalas inte  om du avbokar din plats. Del av avgift (minus 400kr) betalas tillbaka mot uppvisande av läkarintyg vid eventuell sjukdom (ej vid annan orsak), sjukdomen ska då meddelas till Yogainstitutet före kursstart. 

 Övriga priser
Om du bara vill komma på Gongpujan eller Gongbadet på söndagen gäller priserna nedan, du som går kursen betalar självklart inget extra för detta.

Gongpuja kl 22.00-07.00 - är på donationsbasis men vi rekommenderar 200 kr/pers, alla pengar går oavkortat till hjälporganisation för ensamkommande flyktingbarn. Vill du stanna och äta frukost med resten av deltagarna kostar frukosten 35 kr/pers. Gongpujan och eventuell frukost bokas i förväg och i mån av plats via länken nedan.


Yoga och Gongbad söndag 9 sep kl 11.00-13.00 kostar 350 kr/pers och bokas i förväg och i mån av plats via separat länk på gong-sidan.

 

DU ANMÄLER DIG VIA NEDANSTÅENDE FORMULÄR! TACK!

 

Feed-back från tidigare deltagare:

" Jag tyckte introduktionen var värd varenda krona och mitt intresse väcktes ännu mer. " Kevin

"Älskar Gong, så magiskt! Ja, absolut har jag haft en hjälp och din kurs var precis lagom för att vilja sätta i "gång" själv." Michael

"Din kurs var jätte bra och fick mig att sätta igång. Jag gongar ganska mkt på min kurser och får väldigt fin feedback på det. Tack för fin samverkan på yoga dagarna i Järna Jag kommer senare att gå ngn fördjupning oxå". Annika

Plats : Yogainstitutet, Sveagatan 14, 652 22 Karlstad, (snett mittemot Herrhagskyrkan)
Kontakt : Birgitta Hedman birgitta@yogainstitutet.nu eller 070-23 77 894

Tillbaka

Hitta dina uppgifter

Så här registrerar du dig på kursen.

Skriv in din e-postadress och klicka på knappen "Hitta". Saknas någon uppgift om dig behöver du fylla i det i formuläret som kommer upp och klicka på knappen "Uppdatera mina uppgifter" som dyker upp när du ändrar i formuläret. Tryck därefter "Registrera mig på kurs". Om du är ny kund går du in på nästa flik och anger dina uppgifter och trycker på "Registrera mig på kursen".
Om du upplever problem med registreringen kontrollera att du fyllt i ALLA fält som är markerade med en stjärna (*).
Kunduppgifter
Alla fält markerade med * måste fyllas i för att registreringen skall kunna genomföras!

loading