Kurser

Medicinsk yoga med Louise - Onsdagar 18.30-20.00 Start 23/1

Onsdag 23 Januari 2019 18:30 - 20:00

V.4-16 (ej v.9) Pris: 1650 kr/12 ggr.

 

Medicinsk yoga kommer direkt ur den Kundaliniyogiska traditionen och flera yogapass är som Kundaliniyogan, men vi img 2191arbetar mer inkännande och stillsamt med dessa yogapass.

 

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Med en förbättrad andning orkar du mer, skapar ny energi och känner dig lugnare och mer avslappnad. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker långsammare och med stort fokus på andetaget och rörelsen. Sjukgymnaster som har utbildat sig i denna teknik lovordar rörelserna för dess hälsobringande effekter.

 

Kom, känn och upplev hur du kan känna dig starkare och mer rörlig på några veckor. Vår rekommendation är att du gör yogan mellan tillfällena vi träffas. Då kommer du känna hur du stärker dig dag för dag, vecka för vecka. 

 

 

Yogapassen och meditationerna innehåller övningar som testats i svenska forskningsprojekt, bl a på:

- Karolinska Institutet (Stor ryggstudie som visade att dessa rörelser är det bästa alternativet vid ryggbesvär.)   

- Danderyds sjukhus (Studie som visade att de som har haft en hjärtinfarkt eller drabbats av förmaksflimmer har stor fördel att starta med yoga för att stärka sig både fysiskt och mentalt)

- Nora Vårdcentral (Studie på stress)

- Huddinge sjukhus (Studie på hjärtsvikt)

 

 

louise 

Kursledare: Louise E. Lundqvist 

Louise E. Lundqvist är beteendevetare filkand. psykologi med grundläggande psykoterapi- utbildning KBT, Medicinsk yogainstruktör och massageterapeut. Louise har mångårig erfarenhet av kroppsterapier, rörelse- och avslappningsövningar.

 

 

Plats : Yogainstitutet, Sveagatan 14, 652 22 Karlstad, (snett mittemot Herrhagskyrkan)
Kontakt : Louise E Lundqvist: louise@samtal-kbt.se, 076-8128125

Tillbaka

Hitta dina uppgifter

Så här registrerar du dig på kursen.

Skriv in din e-postadress och klicka på knappen "Hitta". Saknas någon uppgift om dig behöver du fylla i det i formuläret som kommer upp och klicka på knappen "Uppdatera mina uppgifter" som dyker upp när du ändrar i formuläret. Tryck därefter "Registrera mig på kurs". Om du är ny kund går du in på nästa flik och anger dina uppgifter och trycker på "Registrera mig på kursen".
Om du upplever problem med registreringen kontrollera att du fyllt i ALLA fält som är markerade med en stjärna (*).
Kunduppgifter
Alla fält markerade med * måste fyllas i för att registreringen skall kunna genomföras!

loading