Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en fysisk, mental och andlig form av yoga som består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker, avslappning samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker där du i egen takt stärker dig själv, finner lugnet på insidan samtidigt som kroppen och sinnet blir mer flexibelt. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar, vi tränar vår närvaro i stunden, vilket får positiva effekter i vår övriga vardag. Yoga är till för alla, oavsett ålder, kön och rörlighet – anpassning är alltid möjlig utifrån dina förutsättningar.

Vi gör ett yogapass och efter det får vi en skön stund för återhämtning då vi vilar, ibland till gongarnas läkande vibrationer som tar oss till djup avslappning. Sedan avslutar vi med en meditation. Alla kan delta, nybörjare som erfarna, helt utan prestation.

I alla grupper går vi igenom grunderna under de två första tillfällena.

 

Yogainstitutet.SiriSadhana 640

Vi bjuder alltid på Yogite före eller efter kursen!

Nedanför visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori. 

Klicka på kursnamnet för att komma vidare till info & anmälan.

För frågor kan du också ringa 070-23 77 894 (till Birgitta) eller 054 - 44 44 316 (till Yogainstitutet) eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Kommande kurser

Kommentarer

 • Yogan betyder numera allt för mig vilket jag är lycklig för.
  - Jeanette
 • Feedback på terminen är att jag uppnår fokus, lugn och närvaro med yogan. Ännu mera nu när jag gör det hemma nästan varje dag. Jag har alltid närmare till lugnet och känner mig mer förankrad i mig själv. Snurrar inte iväg i tanke lika lätt, eller snarare när jag gör det så vet jag hur jag kan bromsa det. Yogan och att träna (jogga, gympa, cykla) håller min kropp och själ i bättre balans.
  - Marie Eliasson
 • Kursen har varit väldigt bra. Det var mycket bra med samtal på slutet av varje pass.
  - Inger
 • Jag är mycket nöjd med kursen och har fått mycket mer med mig än jag trodde jag skulle få.
  - Eva
 • Mycket bra kurs, den har hjälpt mig mycket genom att ge mig mycket energi och ett inre lugn. Kursledaren var mycket duktig, bra pedagogik och bra ledda kurstillfällen.
  - Gabrielle
 • Mycket bra kurs.
  - Caroline
 • Allt har varit jättebra, helt i min smak!
  - Agneta
 • Jag känner mig mer fokuserad, stark och stresstålig sen jag började med yogan. Kursledaren var jätteduktig och tydlig med mycket kunskap.
  - Kicki
 • Yogan gör gott-jag kommer ner i varv och lär mig fokusera på andningen.
  - Ingela
 • Trevlig grupp där vi kan "öppna" oss för varandra.
  - Maria
 • Kursens innehåll har varit mycket bra och omväxlande. Kursledaren har stor kunskap och är själv trygg i vad hon förmedlar.
  - Christina
 • Hej!\r\nDet har varit en fantastiskt fin yogakurs med inriktning på chakrasystemet som jag har deltagit i under hösten. Mycket bra yogalärare som har arbetat med oss i en jättefin och vacker miljö som talar till alla sinnen. Min hälsa har absolut förbättrats och jag kommer att återkomma till Yogainstitutet i framtiden. STORT TACK!\r\nKram från Marie
  - Marie Lindberg
 • Den roligaste, skönaste och underbara kurs jag gått på. Bara att kliva in i lokalen gör mig lycklig, jag har kommit för att stanna.\r\nSat nam
  - Karin
 • En omväxlande kurs. Det bästa som har hänt mig, finner inga ord för hur bra det är.
  - Ulla
 • Intressant prat mellan övningarna. Birgitta är engagerad i sitt ledarskap och kan på ett tydligt sätt förmedla sin kunskap och de positiva effekter som yogan har.
 • Underbart! Yogan betyder mycket för mig, är så tacksam för att jag fick denna möjlighet under senare delen av mitt liv.
  - Anita
 • Helnöjd med kursen! Mycket bra kursledare, tydlig, pedagogisk och kunskapsrik.
  - Annica
 • Yogan hjälper mig i den situation jag är i (utmattningssyndrom). Den får mig att må bättre, ger lugn, får mig att vara mer här och nu. Jag känner också att efter vissa pass har jag mer energi när jag går därifrån. Jag rekommenderar andra i samma situation att prova yoga.
  - Carina
 • Jag har varit med både tisdags-em och fredagsmornar. Det är skönt med morgonpass men en utmaning då jag ofta är morgontrött. Det ger energi inför dagen att utöva yoga på morgonen. Eftermiddagspassen ger också energi förstås men ett annat lugn inför kvällen, vilket är skönt. Yogan hjälper mig att samla ihop mig och bli mera i kontakt med mitt inre. Birgitta har mycket kunskaper som hon delar med sig av på ett kärleksfullt och lugnt sätt.Tycker det är bra med fakta om bl a. ayurveda som förmedlas under passen och även kostråd som nyttan av gröna drinkar tex. Jag är mycket nöjd och glad över att få vara här på yogainstitutet och göra yoga!
  - Nina
 • Tack för den här terminen! Det har varit spännande att gå igenom de 10 kropparna o få mer lärdom om yogaövningarnas olika syften. Yogan hjälper mig mycket i att hitta balans, välbefinnande o energi. Vid en kraftig utmattning så fick jag problem m den inre muskulaturen runt ryggraden som var "avstängd". Detta ledde till att den yttre muskulaturen kompenserade det o jag fick bla karusellyrsel. Övningarna i yogan har hjälpt mig att få tillbaka styrkan i kroppen o smärta, yrsel, tinnitus, balanssvårigheter håller sig borta bara jag håller igång m yogan. Tack för all vägledning
 • Är mycket nöjd med själva passen, men råkar alltid i tidsnöd när jag skall iväg. Kursmaterialet är mycket bra, så även ledarskapet.
  - Sammy
 • Lokalen är fantastiskt bra! Underbar musik! Härliga pass/övningar. Birgitta har lugn och skön röst! Tydliga och bra instruktioner. Ger en härlig stämning. Har kämpat en hel del med ilska och irritation under den här terminen men känner nu i slutet av terminen att det försvunnit mera och att jag mår så bra av den här stunden då jag får blicka inåt. Värdefullt!
  - Terese
 • Bra tider att välja på för mig. Kursmaterialet var lagom, inget saknas för mig. Birgitta är tydlig, och har bra kunskap. Förmedlar information om mat och tex. gröna drinkar.
  - Hildegard
 • Jättebra och personligt utvecklande! Kursmaterialet var bra. Kursledaren Birgitta är duktig kompetent och mjuk.
  - Kicki
 • Att känna balans i kroppen, huvudet och själen - det är min upplevels när jag vandrar hem i maklig takt efter passet. Kursen har varit en energikälla.
  - Helena
 • Tack för en härlig kurs i höstmörkret! Bra upplägg o innehåll. Bra variation på övningarna, mkt fysiska övningar och eldandning vilket jag är ganska ovan vid fast som känns bra efteråt ;) Bra m material o annan info på mail efter varje pass. Tack!
  - Charlotte Korsgård Norberg
 • Höstens kurs \"Balancing your feminine and masculine energy\", har varit otroligt bra, den har varit utmanande, intressant och väldigt härlig. Jag har kunnat påtagligt känna energin vibrera både i magtrakt, runt bröst och hals, häftigt! Jag är förundrad över att varje måndagskväll när jag kommer hem från yogapasset är jag extra pigg, trots en jobbig arbetsdag och vintermörker.\r\nDetta har blivit ett beroende för mig, därför kommer jag att delta i klassen i vår igen. \r\nTack Ransher, du är en strålande yogalärare.\r\n\r\n//Birgitta Ankarstad
  - Balancing your feminine and masculine energy