Kurser

17 Juli 2018
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

img 2191

Medicinsk yoga kommer direkt ur den Kundaliniyogiska traditionen och innehåller pass och meditationer som testats i svenska forskningsprojekt, bl a på Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus, Nora Vårdcentral och Huddinge sjukhus samt i rehabverksamhet på Astra-Zeneca och Investor.

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker mycket långsamt och med stort fokus på andetaget och rörelsen, samt att instruktionerna är mer ingående.

Här visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori. Här kan du också anmäla dig till respektive kurs. För anmälan eller frågor kan du också ringa 070-2377894 eller eposta birgitta@yogainstitutet.nu .

Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till anmälan.

Dessa grupper är öppna för alla, oavsett om du är van eller ovan yoga. Vi går igenom grunderna de två första tillfällena i samtliga grupper.

Kundaliniyoga är en fysisk och mental träningsteknik som består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla, kraftfulla tekniker för avslappning och koncentration, utformade för att passa olika människor. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar. Yoga är till för alla, oavsett ålder, kön och rörlighet – anpassning är alltid möjlig utifrån dina förutsättningar. Därför finner du olika inriktningar på Yogainstitutet - varierande yogapass för rygg, andning, balans och energi. Olika yogapass och teman för respektive grupp. 

Yogainstitutet.SiriSadhana 640

Vi bjuder alltid på Yogite före eller efter kursen!

Nedanför visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori. 

Klicka på kursnamnet för att komma vidare till info & anmälan.

För frågor kan du också ringa 070-23 77 894 (till Birgitta) eller 054 - 44 44 316 (till Yogainstitutet) eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Det här är en kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i absolut lugn och ro, med ett inre fokus hnder p magepå barnet i magen, som ger dig en skön energi i kroppen efteråt. Gravidyogan kan verkligen ge dig en djupare upplevelse av din graviditet och förlossning. Jag har själv upplevt den enorma upplevelsen att föda med yogans andnings- och fokuseringstekniker som hjälp och jag vill verkligen att fler bebisar ska få denna positiva start i livet.

Gravidyogakursens olika delar:

* Gravidyoga med mjuka, lugna rörelser
* Andningsteknik
* Fokuseringstekniker
* Avslappning & Meditation
* Mantrasång till barnet i magen
* Bäckenbottenträning
* Uthållighetsträning
* Bibehålla god hållning, bära barnet
* Magdans - en bra hjälp vid bäckenuppluckring/foglossning
* Graviditeten fram till födelsen
* De första 40 dagarna med bebisen


Kurs på 8-9 tillfällen vanligtvis Onsdagar 1645-1815. Priset (se nedan respektive kurs) är inklusive kompendium för hemträning samt tre ljudfiler för egen hemträning. Då du gått en kurs kan du gå enstaka tillfällen för 150:-, i mån av plats, i väntan på din förlossning.

HOPPA IN I KURSEN ÄVEN OM DEN STARTAT! Du behöver inte vänta till nästa kursstart. Det går bra att ansluta i en befintlig grupp, i mån av plats. Vi repetererar de olika momenten under kursen. En del går flera gravidyogakurser efter varandra. En lugn stund i veckan, med ett lugnt andetag och fokus på bebisen i magen gör stor skillnad!  

 

Enstaka tillfällen (görs upp utifrån gruppens intresse):

* Bebismassage är viktigt för att hjälpa bebisen till bättre motorik och ökad kroppsuppfattning. Dessutom visar studier att bebisar sover bättre och att matsmältningen fungerar bättre då de masseras dagligen. En del BVC lär ut detta andra inte. Här kan du lära dig grunderna för att ge vidare den trygghet till din bebis som massagen skapar.


* Förlossningsförberedande kurs med yoga & massage - Enstaka halvdagskurs: Hurhll om bebismage kan partnern (eller den person som ska närvara vid din förlossning) vara ett stöd under graviditet och förlossning? Här gör ni ett yogapass tillsammans, tränar andningsteknik, lär bra massage att använda under både graviditeten och förlossningen samt vikten av att ha ett inre fokus. Då kan ni bättre fungera som ett team under förlossningen där partnern kan vara ett bra stöd. Här ingår även introduktion till bebismassage - något som stärker anknytningen till bebisen och hjälper bebisen att vara lugn och trygg samt att det stärker matsmältningen. Kursen är öppen även för dig som inte varit med på gravidyogagruppen tidigare. Pris: 700 kr/par

* Föräldrayoga Då bebisen är mellan 3-9 månader är du välkommen tillbaka till Föräldra-bebisyoga (dels för att stärka dig själv, men också för att göra härliga rörelser i närvaro med din bebis - bebisyoga). Läs under Föräldrayoga för anmälan & info. Även partnern är välkommen!

 

Gravidyogautbildning På Yogainstitutet håller vi även utbildning till instruktör i Gravidyoga. En utbildning som funnits sedan 2010. Den ges även i samarbete med Oslo Yoga. För dig som är gravid finns möjlighet att vara med på några av dagarna under utbildningen. Ett sätt att på några dagar få till dig grunderna i gravidyogan. Flera gravida har gått den redan och har haft stor nytta av den i sin graviditet och förlossning. Läs mer under våra utbilldningar om denna del.

Här nedan kan du anmäla dig till respektive kurs. För information ring 070-23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till registreringen.

Gongbad Ängsbacka 2013

Gongbad har inget med vatten att göra. Du får sträcka ut på en mjuk ullmadrass, slappna av och låta vibrationerna från gongarna skölja genom dig och ditt energisystem. Detta skapar en mycket djup avslappning. Sinnet, med dina tankar och känslor, har ingen möjlighet att motstå ljudet av gongen och därmed stillas det rastlösa sinnet. Du känner dig avstressad och kroppen slappnar av ännu bättre. I regel startar vi alltid med några yogaövningar innan avslappningen, vilket underlättar för dig att slappna av.

Ge dig en stund i klangernas gemenskap, där du badar i ljud runtomkring dig och inom dig. Allt för att uppleva en djupare kontakt med dig själv. Gongarna hjälper dig att släppa invanda tankemönster som många gånger kan hindra dig från att komma i kontakt med ditt inre. Spänningar/blockeringar släpper i kropp och sinne. Efteråt känner du dig vitaliserad och har en skön energi inom dig. Kom och upplev!

Kortare gongavslappningar ges i regel på de flesta yogaklasser. Enstaka längre gongbad ges vid olika tillfällen under terminen - Se nedan för aktuella tider och anmälan!

Plats: Birgitta håller gongbad på olika platser. För att veta var, klicka på nedanstående evenemang. Om du vill att jag kommer till er för att hålla ett gongbad kontakta mig på birgitta@yogainstitutet.nu

För anmälan tryck på gongbadet du är intresserad av, då får du upp en mall där du fyller i dina uppgifter. Har du varit här tidigare trycker du endast in din e-postadress. Eventuellt behöver du komplettera om vi saknar någon uppgift på dig. Är du ny kund fyller du i alla dina uppgifter under "Ny kund".  Betalning sker till bg 5447-4333 en vecka före gongbadet!

img 9348gongbad

En stund i närhet där du och din bebis (3-9 månader) kan mötas i rörelse, andning, musik och sång. Som nybliven mamma stärker du din bäckenbotten och kroppen som helhet. För din bebis gör vi mjuk img_2020bebisyoga - vilket hjälper din bebis till bättre motorik och ökad trygghet. Kompendie för egen hemträning ingår i priset.

Partner kan givetvis också vara med.

Här visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori.

Här kan du också anmäla dig till respektive kurs. För anmälan eller frågor kan du också ringa Birgitta som är kursledare på 070 - 23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu. Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till anmälningsfunktionen.

Det här är en kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i absolut lugn och ro, med ett inre fokus på det lilla barnet i magen. Gravidyogan kan verkligen ge dig en djupare upplevelse av din graviditet och förlossning. Jag har själv upplevt den enorma upplevelsen att föda med yogans andnings- och fokuseringstekniker som hjälp och jag vill verkligen att fler bebisar ska få denna positiva start i livet.

Nedanför all gravidyogainformation här på sidan finns en referens till en förlossning där jag deltog som doula (stödjande kvinna).

Gravidyogakursens olika delar:

* Kundaliniyoga anpassat för gravida med mjuka, lugna rörelser
* Andningsteknik
* Fokuseringstekniker
* Avslappning & Meditation
* Mantrasång till barnet i magen
* Bäckenbottenträning
* Uthållighetsträning
* Bibehålla god hållning, bära barnet
* Magdans - en bra hjälp vid bäckenuppluckring/foglossning
* Graviditeten fram till födelsen
* De första 40 dagarna med bebisen


Kurs på 8 tillfällen x 1½ timme á 1000:- Tisdagar 1630-1745. Priserna är inklusive kompendium för hemträning. Då du har gått en kurs kan du gå enstaka tillfällen för 135:-, i mån av plats, på senare kurser, i väntan på din förlossning. Dessa kurser anordnas även efter förfrågan om ni är några t ex i en föräldragrupp. Då kan jag komma till er, även på andra platser i Värmland.

Övriga delar av gravidyogan - enstaka tillfällen (görs upp utifrån gruppens intresse):

* Babymassage & Babyyoga, (spec tillfälle före & ”Mamma-bebisyoga” efter)
* Paryoga - Enstaka halvdagskurs: Hur kan pappan vara ett stöd under graviditet och förlossning?

Massage        Andningshjälp             Stöd i fokusering mm

Här visas våra aktuella Workshops.

Klicka på workshopen nedan för mer information samt möjlighet att anmäla dig. För frågor eller anmälan kan du också ringa 070-23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Visa händelser från alla kategorier