Workshops

Sacred spine - workshop om rygghälsa med fysioterapeut & Hathayogini Petra Kalla 23-24 februari

Från Fredag 23 Februari 2018 -  17:30
Till Lördag 24 Februari 2018 - 16:00

Sacred Spine - Hatha Yoga för Rygghälsa

Tid:

fredag 17.30-20.30

lördag 09.00-16.00

Ryggraden är central i både yogisk och västerländsk anatomi, likväl som i var och ens vardagsliv. Ungefär 80% av oss kommer drabbas av ryggbesvär minst en gång under livet. Forskningen visar ett starkt stöd för att yoga lindrar ospecifik lumbalryggssmärta, vilket är det mest utbredda ryggproblemet världen över. Som yogalärare träffar vi varje klass någon som har, har haft eller kommer få ryggbesvär, därför är det oerhört uppskattat att ha en god förståelse för hur yogan kan främja rygghälsa. Att lära känna din rygg och hur du rör dig, när smärtan uppstår, vad som lindrar eller förvärrar och framförallt våga börja röra dig mer, är några av vinsterna du får från yogan. Eftersom ryggbesvär påverkas av vårt allmänna välbefinnande och stressnivåer förstår vi varför yogans helheltsperspektiv är hjälpsamt.

Pris: 1500 kr

Välkommen att via föreläsning och praktik få en grundläggande inblick i ryggradens struktur, rörelsemöjligheter och yogas potential att stödja rygghälsa!

66B8895E E1B8 4491 A5F4 7D7A0CFBCBD5
Petra Kalla, Järna, är int. cert. yogaterapeut och leg. fysioterapeut med inriktning mot långvarig smärta, utmattning och stressproblematik. Med över 15 års studier av traditionell hathayoga samt vedanta i Swami Dayanandas lineage har hon en djuplodad yogisk förståelse som hon väver samman med en kunskap om anatomi och fysiologi. Hon fascineras av att se yogisk empirisk visdom bekräftad. förklarad och förstådd av modern vetenskap och har bl.a. lett yoga vid forskningsprojekt på Karolinska Institutet. När vi ser beröringspunkterna kan vårt sätt att utöva och lära ut yoga få en extra guldkant. Hennes undervisning hämtar inspiration ur det intelligenta inre samspelet mellan kropp-medvetande, yogisk forskning samt skrifter som Bhagavad Gita, Yoga Sutras och Hatha Yoga Pradipika. Hon undervisar pranayama, fysiologi, anatomi och alignment som gästlärare på olika lärarutbildningar och har sedan 2015 arbetat i teamet bakom en av Sveriges största yogaskolor - Urban OM, som koordinator, mentor och lärare på deras yogalärarutbildning. Som ett naturbarn uppvuxen Lappland, anordnar hon yoga- och vandringsresor till fjällen. Hon guidar terapeutisk yoga med en ödmjuk förhoppning att inspirera till självacceptans, självmedkänsla och sann hälsa.

Plats : Yogainstitutet, Sveagatan 14, 652 22 Karlstad (snett mitt emot Herrhagskyrkan)
Kontakt : Birgitta Hedman

Tillbaka

Hitta dina uppgifter

Så här registrerar du dig på kursen.

Skriv in din e-postadress och klicka på knappen "Hitta". Saknas någon uppgift om dig behöver du fylla i det i formuläret som kommer upp och klicka på knappen "Uppdatera mina uppgifter" som dyker upp när du ändrar i formuläret. Tryck därefter "Registrera mig på kurs". Om du är ny kund går du in på nästa flik och anger dina uppgifter och trycker på "Registrera mig på kursen".
Om du upplever problem med registreringen kontrollera att du fyllt i ALLA fält som är markerade med en stjärna (*).
Kunduppgifter
Alla fält markerade med * måste fyllas i för att registreringen skall kunna genomföras!

loading