Birgitta Hedman
birgittaogongen3

Birgitta Hedman är huvudlärare på Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI diplomerad Kundaliniyogalärare, Level 1 Teacher Trainer, Mediyogaterapeut och gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och gongmästare genom Don Conreaux. Mellan 2009-2012 utbildade Birgitta instruktörer i Medicinsk yoga enligt Göran Boll. Birgitta håller även grupper i Kvinnoyoga och Gravidyogautbildning i både Sverige och Norge. 2011 utbildade sig Birgitta även i Hormonyoga för Dinah Rodrigues, vilket är till stor hjälp för de som har hormonella besvär. 2014 startade hon upp en yogalärarutbildning på Yogainstitutet i Karlstad - Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 - med huvudlärare Sada Sat Singh från Italien/USA, tillsammans med Charlotte Åström från Stockholm och Clara Nestor från Göteborg. Från 2015 ges även Level 2 av Kundaliniyogalärarutbildningen.

Birgitta har en gedigen utbildningserfarenhet efter att ha arbetat med utbildning i 30 år och med yoga i 15 år. Genom dessa delar hjälper Birgitta dig som yogaelev att utvecklas och komma djupare inom dig. Birgitta ger både yogakurser och enstaka konsultationer, både till enskilda och gravida. Hon är medlem av IAYT International Association of Yoga Therapeuts och SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund och IKYTA International Kundaliniyoga Teachers Association.

birgitta@yogainstitutet.nu 070 - 23 77 894

 

 

Louise E. LundqvistLouise

Louise E. Lundqvist är beteendevetare filkand. psykologi med grundläggande psykoterapi- utbildning KBT, Medicinsk yogainstruktör och massageterapeut. Louise har mångårig erfarenhet av kroppsterapier, rörelse- och avslappningsövningar.

louise@samtal-kbt.se 076 - 812 81 25 

 

 

 

 

 

Carina Preziuso

carina preziuso

Carina Preziuso började med Kundaliniyoga för ca 10 år sedan. Hon är utbildad Kundaliniyoga- och meditationslärare enligt Yogi Bhajan på Yogahuset i Stockholm.
Nyligen flyttade hon tillbaka till Värmland efter 16 år i Stockholm där hon bland annat gått flera konst- och hantverksutbildningar samt arbetat som textilhantverkare i egen butik i Gamla Stan. Hon har tidigare erfarenhet som kursledare i gymnastik samt vävning. Hon är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riskförbund.

carina.yogainstitutet@outlook.com 070-5722876.

 

 

Cathrine JensenCathrine Egobekmparen

Cathrine Jensen är undersköterska och Socionom, hon jobbar som biståndshandläggare inom äldreomsorgen.

Cathrine har utövat yoga hos Birgitta Hedman under flera år och gick sedan Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 samt Level 2 av Kundaliniyogalärarutbildningen, Autenthic relationship på Yogainstitutet – båda med huvudlärare Sada Sat Singh och Sada Sat Kaur från Italien/USA.

Hon har deltagit i en kortare Gongutbildning med Birgitta Hedman samt en utbildning i Medicinsk yoga för Kundaliniyogalärare med Ulrika Berglind, (leg fysioterapeut/sjukgymnast, Kundaliniyoga lärare, yogaterapeut samt instruktör i Medicinsk yoga) och Ina Anveden Berglind, (leg läkare och forskare).

Cathrine delar yogan på ett rakt, enkelt och självklart sätt och förmedlar ett lugn så att du får en djupare kontakt inåt.

cathrinejensen.yogainstitutet@gmail.com  070-283 12 94


img 2781

Gudrun Larsson

Gudrun är sjuksköterska och arbetar på Memira. Hon är KRI-certifierad yogalärare enligt Yogi Bhajan, utbildad på Yogainstitutet i Karlstad. Hon är även utbildad Gravidyogainstruktör samt certifierad Breathwalkinstruktör. Gudrun bor med sin familj på en gård i Högboda och förutom yoga tycker hon om löpning och promenader i skog och mark. Gudrun förmedlar yogan tydligt och enkelt med fokus på värme och acceptans.

gudrunvidar@gmail.com  076-394 52 94

 

 

Sonja Österlund

Sonja Österlund är KRI certifierad Kundaliniyogalärare enligt                         Jag vit tantra

Yogi Bhajan sedan 2008, Childplay yogainstruktör. Medlem i SKY - Sveriges kundaliniyogalärares riksförbund. Utbildad i healingtekniken Sat nam rasayan och har gått två av fem Level 2 i Kundaliniyoga. Studerar nu till förskollärare på Karlstads universitet och har tidigare arbetat med teater, som barnskötare och haft yogaklasser i Stockholm. Sonja har också gjort flera resor till Indien där hon fördjupat sig inom yogan och den yogiska filosofin. Sonja brinner för att förmedla yogan till både stora och små och har erfarenhet av att hålla yoga med barn på förskola och yogaklasser och workshops för vuxna. Håller i Kundaliniyogaklasser, workshops i Yoga med barn, Familjeyoga och Yoga för sorgbearbetning. Denna workshop kom till då jag själv upptäckte att yogan gav mig verktyg till att kunna hantera smärta, ångest och andra jobbiga känslor vid en svår sorg. 

sonja.yogainstitutet@gmail.com, tel: 073-1546454

 

 

 

Anna Cato

Anna är KRI-certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt Yogi Bhajan, utbildad på Yogainstitutet i Karlstad. Hon har gått Kundaliniyoga Teacher AnnaCatoTraining Level 1 med huvudlärarna Sada Sat Singh och Sada Sat Kaur från Italien/USA, samt Level 2 Mind & Meditation och Vitality & Stress. Hon har även gått en gongutbildning för Birgitta Hedman samt en Medicinsk Yogalärarutbildning för kundaliniyogalärare med Ulrika Berglind och Ina Anaveden Berglind. Anna är medlem i SKY - Sveriges Kundaliniyogalärares riksförbund.

Anna delar yogan med glädje och ett stort lugn - enkelt, varmt och kärleksfullt. Allt för att hjälpa dig att komma i kontakt med din egen inre kraft för ett liv i större närvaro, medvetenhet och livsglädje.

anna.cato@yogainstitutet.nu  tel: 0702-22 25 36