Schema

Sacred spine - workshop om rygghälsa med fysioterapeut & Hathayogini Petra Kalla 24 november

Lördag 24 November 2018 09:00 - 16:00
Ryggraden är central i både yogisk och västerländsk anatomi, likväl som i var och ens vardagsliv. Ungefär 80% av oss kommer drabbas av ryggbesvär minst en gång under livet. Forskningen visar ett starkt stöd för att yoga lindrar ospecifik ländryggsmärta, vilket är det mest utbredda ryggproblemet världen över. Eftersom ryggbesvär påverkas av vårt allmänna välbefinnande och stressnivå förstår vi varför yogans helhetsperspektiv är hjälpsamt ur flera perspektiv.
 
KANSKE ÄR DU YOGALÄRARE...

...varje klass träffar du någon som har, har haft eller kommer få ryggbesvär, därför är det oerhört uppskattat att ha en god förståelse för hur yogan kan främja rygghälsa.

...ELLER EN YOGI SOM LÄNGTAR EFTER EN STARK & BEKVÄM RYGG...

...att lära känna din rygg och hur du rör dig, när smärta uppstår, vad som lindrar eller förvärrar och framförallt att våga börja röra dig mer, är några av vinsterna du får från yogan.

UPPLÄGG

Välkommen att via föreläsning och praktik få en grundläggande inblick i ryggradens struktur, rörelsemöjligheter och yogas potential att stödja rygghälsa! Vi tittar på hur vår andning och kroppshållning påverkar ryggraden, lär vi oss övningar för att slappna av, öka cirkulation och stärka nacken samt ger särskilt fokus på fötter, knän, höfter och bäckenbotten eftersom de är ryggens rötter och fundament. Genom statiska övningar som stärker hållningsmuskler och dynamiska böljande rörelser lär vi oss hur vi skapar balans mellan styrka, stabilitet och mjukhet, mobilitet. Vi lägger även vikt vid avslappningsövningar för ryggen.

 
NÄR & VAR
 
24  november på Yogainstitutet, Sveagatan 14 i Karlstad
 
Lördag 09.00-16.00
(lunch brukar vi äta på Restaurang Slussen en liten promenad från Yogainstitutet. Men du kan annars ta med egen mat och värma i köket på Yogainstitutet (som har en micra, kyl och frys samt vanlig spis)
 
Pris: 1 000 kr
 

66B8895E E1B8 4491 A5F4 7D7A0CFBCBD5

Petra Kalla, Järna, är int. cert. yogaterapeut och leg. fysioterapeut med inriktning mot långvarig smärta, utmattning och stressproblematik. Med över 15 års studier av traditionell hathayoga samt vedanta i Swami Dayanandas lineage har hon en djuplodad yogisk förståelse som hon väver samman med en kunskap om anatomi och fysiologi. Hon fascineras av att se yogisk empirisk visdom bekräftad. förklarad och förstådd av modern vetenskap och har bl.a. lett yoga vid forskningsprojekt på Karolinska Institutet. När vi ser beröringspunkterna kan vårt sätt att utöva och lära ut yoga få en extra guldkant. Hennes undervisning hämtar inspiration ur det intelligenta inre samspelet mellan kropp-medvetande, yogisk forskning samt skrifter som Bhagavad Gita, Yoga Sutras och Hatha Yoga Pradipika. Hon undervisar pranayama, fysiologi, anatomi och alignment som gästlärare på olika lärarutbildningar och har sedan 2015 arbetat i teamet bakom en av Sveriges största yogaskolor - Urban OM, som koordinator, mentor och lärare på deras yogalärarutbildning. Som ett naturbarn uppvuxen Lappland, anordnar hon yoga- och vandringsresor till fjällen. Hon guidar terapeutisk yoga med en ödmjuk förhoppning att inspirera till självacceptans, självmedkänsla och sann hälsa.

Plats : Yogainstitutet, Sveagatan 14, 652 22 Karlstad (snett mitt emot Herrhagskyrkan)
Kontakt : Birgitta Hedman

Tillbaka

Hitta dina uppgifter

Så här registrerar du dig på kursen.

Skriv in din e-postadress och klicka på knappen "Hitta". Saknas någon uppgift om dig behöver du fylla i det i formuläret som kommer upp och klicka på knappen "Uppdatera mina uppgifter" som dyker upp när du ändrar i formuläret. Tryck därefter "Registrera mig på kurs". Om du är ny kund går du in på nästa flik och anger dina uppgifter och trycker på "Registrera mig på kursen".
Om du upplever problem med registreringen kontrollera att du fyllt i ALLA fält som är markerade med en stjärna (*).
Kunduppgifter
Alla fält markerade med * måste fyllas i för att registreringen skall kunna genomföras!

loading