Schema

Månadsvy

Juli 2018
     Juni Juni Juli 2018 Augusti Augusti
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
26 25 26 27 28 29 30
  1
27
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
28
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
29
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
30
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
31
  30
  31
1 2 3 4 5

img 2191

Medicinsk yoga kommer direkt ur den Kundaliniyogiska traditionen och innehåller pass och meditationer som testats i svenska forskningsprojekt, bl a på Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus, Nora Vårdcentral och Huddinge sjukhus samt i rehabverksamhet på Astra-Zeneca och Investor.

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker mycket långsamt och med stort fokus på andetaget och rörelsen, samt att instruktionerna är mer ingående.

Här visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori. Här kan du också anmäla dig till respektive kurs. För anmälan eller frågor kan du också ringa 070-2377894 eller eposta birgitta@yogainstitutet.nu .

Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till anmälan.

Medicinsk yoga kommer direkt ur den Kundaliniyogiska traditionen och innehåller pass och meditationer som testats i svenska forskningsprojekt, bl a på Karolinska Institutet och på Danderyds sjukhus, samt i rehabverksamhet på Astra-img_imy_logoZeneca och Investor.

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andingsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker mycket långsamt och med stort fokus på andetaget och rörelsen.

 

www.medicinskyoga.se finner du intressant läsning om Medicinsk yoga.

Här visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori. Här kan du också anmäla dig till respektive kurs. För anmälan eller frågor kan du också ringa 070-2377894 eller eposta birgitta@yogainstitutet.nu

Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till anmälan.

Kundaliniyoga är en fysisk, mental och andlig form av yoga som består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker, avslappning samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker där du i egen takt stärker dig själv, finner lugnet på insidan samtidigt som kroppen och sinnet blir mer flexibelt. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar, vi tränar vår närvaro i stunden, vilket får positiva effekter i vår övriga vardag. Yoga är till för alla, oavsett ålder, kön och rörlighet – anpassning är alltid möjlig utifrån dina förutsättningar.

Vi gör ett yogapass och efter det får vi en skön stund för återhämtning då vi vilar, ibland till gongarnas läkande vibrationer som tar oss till djup avslappning. Sedan avslutar vi med en meditation. Alla kan delta, nybörjare som erfarna, helt utan prestation.

I alla grupper går vi igenom grunderna under de två första tillfällena.

 

Yogainstitutet.SiriSadhana 640

Vi bjuder alltid på Yogite före eller efter kursen!

Nedanför visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori. 

Klicka på kursnamnet för att komma vidare till info & anmälan.

För frågor kan du också ringa 070-23 77 894 (till Birgitta) eller 054 - 44 44 316 (till Yogainstitutet) eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Lämplig för fortsättare. Olika inriktningar olika dagar:

Måndagar "Chakrasystemet"

Tisdagar "Att leva i flödet"

Torsdagar "Frid och energi"

Det här är en kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i absolut lugn och ro, med ett inre fokus hnder p magepå barnet i magen, som ger dig en skön energi i kroppen efteråt. Gravidyogan kan verkligen ge dig en djupare upplevelse av din graviditet och förlossning. Jag har själv upplevt den enorma upplevelsen att föda med yogans andnings- och fokuseringstekniker som hjälp och jag vill verkligen att fler bebisar ska få denna positiva start i livet.

Gravidyogakursens olika delar:

* Gravidyoga med mjuka, lugna rörelser
* Andningsteknik
* Fokuseringstekniker
* Avslappning & Meditation
* Mantrasång till barnet i magen
* Bäckenbottenträning
* Uthållighetsträning
* Bibehålla god hållning, bära barnet
* Magdans - en bra hjälp vid bäckenuppluckring/foglossning
* Graviditeten fram till födelsen
* De första 40 dagarna med bebisen


Kurs på 8-9 tillfällen vanligtvis Onsdagar 1645-1815. Priset (se nedan respektive kurs) är inklusive kompendium för hemträning samt tre ljudfiler för egen hemträning. Då du gått en kurs kan du gå enstaka tillfällen för 150:-, i mån av plats, i väntan på din förlossning.

HOPPA IN I KURSEN ÄVEN OM DEN STARTAT! Du behöver inte vänta till nästa kursstart. Det går bra att ansluta i en befintlig grupp, i mån av plats. Vi repetererar de olika momenten under kursen. En del går flera gravidyogakurser efter varandra. En lugn stund i veckan, med ett lugnt andetag och fokus på bebisen i magen gör stor skillnad!  

 

Enstaka tillfällen (görs upp utifrån gruppens intresse):

* Bebismassage är viktigt för att hjälpa bebisen till bättre motorik och ökad kroppsuppfattning. Dessutom visar studier att bebisar sover bättre och att matsmältningen fungerar bättre då de masseras dagligen. En del BVC lär ut detta andra inte. Här kan du lära dig grunderna för att ge vidare den trygghet till din bebis som massagen skapar.


* Förlossningsförberedande kurs med yoga & massage - Enstaka halvdagskurs: Hurhll om bebismage kan partnern (eller den person som ska närvara vid din förlossning) vara ett stöd under graviditet och förlossning? Här gör ni ett yogapass tillsammans, tränar andningsteknik, lär bra massage att använda under både graviditeten och förlossningen samt vikten av att ha ett inre fokus. Då kan ni bättre fungera som ett team under förlossningen där partnern kan vara ett bra stöd. Här ingår även introduktion till bebismassage - något som stärker anknytningen till bebisen och hjälper bebisen att vara lugn och trygg samt att det stärker matsmältningen. Kursen är öppen även för dig som inte varit med på gravidyogagruppen tidigare. Pris: 700 kr/par

* Föräldrayoga Då bebisen är mellan 3-9 månader är du välkommen tillbaka till Föräldra-bebisyoga (dels för att stärka dig själv, men också för att göra härliga rörelser i närvaro med din bebis - bebisyoga). Läs under Föräldrayoga för anmälan & info. Även partnern är välkommen!

 

Gravidyogautbildning På Yogainstitutet håller vi även utbildning till instruktör i Gravidyoga. En utbildning som funnits sedan 2010. Den ges även i samarbete med Oslo Yoga. För dig som är gravid finns möjlighet att vara med på några av dagarna under utbildningen. Ett sätt att på några dagar få till dig grunderna i gravidyogan. Flera gravida har gått den redan och har haft stor nytta av den i sin graviditet och förlossning. Läs mer under våra utbilldningar om denna del.

Här nedan kan du anmäla dig till respektive kurs. För information ring 070-23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till registreringen.

Gongbad Ängsbacka 2013

Gongbad har inget med vatten att göra. Du får sträcka ut på en mjuk ullmadrass, slappna av och låta vibrationerna från gongarna skölja genom dig och ditt energisystem. Detta skapar en mycket djup avslappning. Sinnet, med dina tankar och känslor, har ingen möjlighet att motstå ljudet av gongen och därmed stillas det rastlösa sinnet. Du känner dig avstressad och kroppen slappnar av ännu bättre. I regel startar vi alltid med några yogaövningar innan avslappningen, vilket underlättar för dig att slappna av.

Ge dig en stund i klangernas gemenskap, där du badar i ljud runtomkring dig och inom dig. Allt för att uppleva en djupare kontakt med dig själv. Gongarna hjälper dig att släppa invanda tankemönster som många gånger kan hindra dig från att komma i kontakt med ditt inre. Spänningar/blockeringar släpper i kropp och sinne. Efteråt känner du dig vitaliserad och har en skön energi inom dig. Kom och upplev!

Kortare gongavslappningar ges i regel på de flesta yogaklasser. Enstaka längre gongbad ges vid olika tillfällen under terminen - Se nedan för aktuella tider och anmälan!

Plats: Birgitta håller gongbad på olika platser. För att veta var, klicka på nedanstående evenemang. Om du vill att jag kommer till er för att hålla ett gongbad kontakta mig på birgitta@yogainstitutet.nu

För anmälan tryck på gongbadet du är intresserad av, då får du upp en mall där du fyller i dina uppgifter. Har du varit här tidigare trycker du endast in din e-postadress. Eventuellt behöver du komplettera om vi saknar någon uppgift på dig. Är du ny kund fyller du i alla dina uppgifter under "Ny kund".  Betalning sker till bg 5447-4333 en vecka före gongbadet!

img 9348gongbad

En stund i närhet där du och din bebis (3-9 månader) kan mötas i rörelse, andning, musik och sång. Som nybliven mamma stärker du din bäckenbotten och kroppen som helhet. För din bebis gör vi mjuk img_2020bebisyoga - vilket hjälper din bebis till bättre motorik och ökad trygghet. Kompendie för egen hemträning ingår i priset.

Partner kan givetvis också vara med.

Här visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori.

Här kan du också anmäla dig till respektive kurs. För anmälan eller frågor kan du också ringa Birgitta som är kursledare på 070 - 23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu. Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till anmälningsfunktionen.

En skön stund för mamma och bebis i lugn och ro med mjuka yogaövningar som stärker främst ryggen och bäckenbotten efter förlossningen, samt mjuk bebisyoga att sedan kunna göra på skötbordet hemma (stärkande för bebisen rent motoriskt), dans och sång.

Parner kan givetvis också vara med.

Här nedan kan du anmäla dig genom att klicka på den kurs du vill gå. Du får upp mer information om kursen samt anmälningsfunktion. Du kan också ringa 070 - 23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Det här är en kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i absolut lugn och ro, med ett inre fokus på det lilla barnet i magen. Gravidyogan kan verkligen ge dig en djupare upplevelse av din graviditet och förlossning. Jag har själv upplevt den enorma upplevelsen att föda med yogans andnings- och fokuseringstekniker som hjälp och jag vill verkligen att fler bebisar ska få denna positiva start i livet.

Nedanför all gravidyogainformation här på sidan finns en referens till en förlossning där jag deltog som doula (stödjande kvinna).

Gravidyogakursens olika delar:

* Kundaliniyoga anpassat för gravida med mjuka, lugna rörelser
* Andningsteknik
* Fokuseringstekniker
* Avslappning & Meditation
* Mantrasång till barnet i magen
* Bäckenbottenträning
* Uthållighetsträning
* Bibehålla god hållning, bära barnet
* Magdans - en bra hjälp vid bäckenuppluckring/foglossning
* Graviditeten fram till födelsen
* De första 40 dagarna med bebisen


Kurs på 8 tillfällen x 1½ timme á 1000:- Tisdagar 1630-1745. Priserna är inklusive kompendium för hemträning. Då du har gått en kurs kan du gå enstaka tillfällen för 135:-, i mån av plats, på senare kurser, i väntan på din förlossning. Dessa kurser anordnas även efter förfrågan om ni är några t ex i en föräldragrupp. Då kan jag komma till er, även på andra platser i Värmland.

Övriga delar av gravidyogan - enstaka tillfällen (görs upp utifrån gruppens intresse):

* Babymassage & Babyyoga, (spec tillfälle före & ”Mamma-bebisyoga” efter)
* Paryoga - Enstaka halvdagskurs: Hur kan pappan vara ett stöd under graviditet och förlossning?

Massage        Andningshjälp             Stöd i fokusering mm

Här visas våra aktuella Workshops.

Klicka på workshopen nedan för mer information samt möjlighet att anmäla dig. För frågor eller anmälan kan du också ringa 070-23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Kom och inspireras hur vi som kvinnor kan leva i en bättre balans genom våra olika cykler genom livet, vår måncykel, barnafödande och menopaus. Här finner du olika kurser som stärker dig som kvinna. Kurser som när ditt kvinnliga hjärta och samtidigt lär dig tekniker för balans i vardagen för dig som kvinna. Yogatekniker som stärker nerv- och körtelsystemen för en balans genom livets olika skiften.

eliasringblomma

Här finner du även Hormonyogatekniker som bygger på Dinah Rodrigues Hormonyoga. Läs gärna mer om henne här.

Olika kurser har lite olika teman, så läs nedan för respektive kurs.

Samla släktens kvinnor och ta med dig dina väninnor. På kort tid lär du dig enkla tekniker för att skapa balans inom dig.
Kommentarer från tidigare kursdeltagare:

"En ljuvlig dag där jag känner mig mjuk i hela kroppen ända in i hjärtat".

"Detta gav mig en förståelse för hur jag kan leva i en bättre balans i min menstruationscykel och att det är helt OK att jag är lite upp och ner ibland, att jag behöver vara det. När jag inte motsätter mig det utan tillåter mig det mår jag bättre."

Varmt välkommen!

 

kri tt level 1 logo

Level One Yoga Teacher Training Program Kundaliniyoga as taught by Yogi Bhajan med Medicinsk yoga

 

"Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet."  -  Yogi Bhajan

 Har du längtat efter personlig utveckling? - Prova första helgen och bestäm dig därefter!

 

1-årig utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga– och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.

img 2725Denna utbildning i kundaliniyoga är för alla, oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att kundaliniyogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för kundaliniyogans visdom. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Kursupplägg: 9 träffar inkl 2 retreat 

Kurslängd: 200 lärarledda timmar 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

IMG 2443

* Meditation & sinnet, Mindfulness

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud

* Grundläggande gongtekniker

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

*  Vit tantra

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

 

Här finner du en liten film från vår utbildning, både från Yogainstitutet och från retreaterna. Det är vår huvudlärare Sada Sat Kaur som gjort musiken:  
https://drive.google.com/file/d/1nvKQHO519slULLQSk6JgRo82Jkb6UWAz/view?usp=sharing

 

 

Nästa start på Yogalärarutbildningen 2019SadhanaABsolstrale

Tider på Yogainstitutet är fredag kl 09.30 - söndag 16.30

8-10 mars

5-7 april

Retreat 5 dagar, 1-5 maj, 40 tim

Öppen dag 15 juni

Järna Yogadagar 23-25 aug - yogafestival men med fredag som extra dag för utbildningen

(här kan du samla underskrifter för 20 klasser)

Retreat 5 dagar, 9-13 okt

22-24 nov

31 jan-2 feb

(15 februari Vit tantra heldags meditationsdag i Stockholm - troligt datum eftersom det ännu inte är satt)

6-8 mar

IMG 8359 

Utbildningen omfattar 200 timmar lärarledd lektionstid, 180 timmar är den internationella delen, dessutom extramodul med 20 timmar Medicinsk yoga och grundläggande gongtekniker. Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv. 

Vi samarbetar även med utbildningen i Stockholm och Oslo. Klicka på respektive ort för mer info om dem. 

 

VILL DU VETA MER? 

VI HAR INFORMATIONSTRÄFF: I samband med workshopen med Amrit Singh den 21/2.

Det är även möjligt att komma med första tillfället till en kostnad av 3 500 kr för de första tre dagarna på utbildningen för att känna dig för. 

Anmälan sker via Workshops eller kontakta birgitta@yogainstitutet.nu. Det går bra att komma bara till informationsmötet efteråt också men meddela i förväg att du tänker komma i så fall.

 

Totalpris: 40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgift på 4 000 kr före 30 januari. Efter detta datum är priset 43 000 kr).

Kursavgiften är: 22 300 kr Resterande är moms, kostnader för litteratur, kost och logi under retreaterna, samt medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riskförbund) under ett år och Järna yogadagar. Kostnader för vit tantra ingår ej i kurspriset (ca 1 500 kr). Mat ingår på Järna yogadagar men ej boende. 

Efter genomgången utbildning har du möjlighet att läsa vidare på Level 2, som ges på olika platser runt om i världen, olika platser i Sverige och även på Yogainstitutet.

Om du kommer långväga ifrån går det bra, i mån av plats, att övernatta i kurslokalen för 100 kr per natt på eget liggunderlag/luftmadrass.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Vi har ett stort nätverk av lärare så om någon blir sjuk har vi möjlighet att sätta in andra lärare.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 
E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 - 44 44 316 eller 070 - 23 77 894

Anmälan:
Anmälan görs från formulär som du finner längst ner på denna sida. Det ska innehålla följande: namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Berätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto i ett separat mail.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.


Lärare är: 

ssk playing harmonium

Sada Sat Kaur Lead Teacher från USA, är en mycket duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon har studerat hos Yogi Bhajan sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket mantran och naad (the yoga of Sound). Hon är ödmjuk, kunskapsrik och en bra lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

 

   

 

 

 

 

SohanSohan Kaur från Tyskland är KRI Lead Kundaliniyoga Teacher Trainer Level 1 & Level 2. Hon har studerat med Shiv Charan Singh sedan 2002. Hon delar Kundaliniyogan på ett mjukt och inkännande sätt.

 

 

 

 

 

 

 

  

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset utanför Stockholm, Clara Nestor - Göteborg, Birgitta Hedman - Yogainstitutet i Karlstad.                       

charlotte strmCharlotte Åström, från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI Professional Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

 

 

 

 

IMG 2044Birgitta Hedman från Karlstad, har 

arbetat med utbildning i ca 30 år inom folkhögskola och IT-branschen i Stockholm. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Professional teacher Trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

 

 

 

 

 

clara-nestor
Clara Nestor är en KRI Professional Teacher trainer och har arbetat med yoga sedan 1997. Hon har haft förmånen att studera direkt för Yogi Bhajan. Hon har en universitetsexamen i Hälsa, och arbetar full tid med yoga, hälsa, Medicinsk yoga/Yogaterapi, KBT och stresshantering inom företagsvärlden. Hon ger även privata yoga- & meditationslektioner. Clara brinner för Kvinnoyoga och att utbilda fler lärare i Kundaliniyoga. Efter att ha drivit yogacenter i Göteborg i många år och med yogalärarutbildningar i Göteborg och Köpenhamn frilansar hon och samarbetar med Yogahuset och Yogainstitutet. Clara är rättfram, autentisk, varm och opretentiös. 
 
 
Här finner du en liten film från vår utbildning, både från Yogainstitutet och från retreaterna:  
https://drive.google.com/file/d/1nvKQHO519slULLQSk6JgRo82Jkb6UWAz/view?usp=sharing

 

 

 

"If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga - don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul."  - Sada Sat Singh

 

kri tt level 1 logoEn KRI-certifierande Kundaliniyogalärarutbildning med Medicinsk yoga - allt i ett!

 Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan 180 timmar samt Medicinsk yoga 30 timmar - Totalt 210 timmar lärarledd undervisning

Nästa utbildningsstart blir i augusti 2019!

WHO visar på behov av att finna nya vägar för att stärka folkhälsan långsiktigt. Vår unika yogalärarutbildning bygger på att du först får en stabil och god grund som Kundaliniyogalärare där du sedan bygger på din kunskap med grunder i hur och vad du i din profession kan undervisa och lära ut till människor som lider av ohälsa av olika slag. Vårt lärarteam har 17-45 års erfarenhetimg 0251 av Kundaliniyoga och Medicinsk yoga. Vi har genom åren sett yogans positiva effekter på kropp och sinne och hur människor i olika åldrar har stärkt sin hälsa och funnit verktyg för ett hälsosammare liv. Detta vill vi att så många som möjligt får uppleva och stärkas av!

 

Här är en länk till en liten film om vår utbildning: https://drive.google.com/file/d/1nvKQHO519slULLQSk6JgRo82Jkb6UWAz/view?usp=sharing

 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

* Meditation & sinnet

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars teknikenIMG 4443

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud 

* Grundläggande gongtekniker 

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

* Vit tantra

Vem kan gå utbildningen?

Utbildningen är för alla. Du kan gå den oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att kundaliniyogan och den medicinska yogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling. 

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för kundaliniyogans visdom och Medicinska yogans transformerande effekter fysiskt och psykiskt. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Vi ger dig trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

 

Utbildningen ger dig möjlighet att:
 • Skapa en gedigen och god egen yogaträning/disciplin
 • Att få verktyg för hälsa i vardagen samt en berikande personlig utveckling
 • Hjälpa andra med ohälsoproblem genom andningstekniker och rörelser

 

Pris: 

40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgiften på 4 000 kr före 15 maj. Efter detta datum är priset 43 000 kr)

I priset ingår:

- Kurslitteratur (huvudmanualen på engelska)

- Två retreater med mat och boende

- Medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund) under ett år

- Järna yogadagar (kostnader för boende tillkommer 2 nätter)

Kostnader resor och Vit tantra (1 500 kr) ingår ej i kurspriset. 

 

Vad är unikt med utbildningen i Örebro?
 • Vi integrerar den grundläggande internationella Kundaliniyogalärarutbildningen (180 timmar) med Medicinsk img 2719yoga (30 timmar) en mer anpassad variant av Kundaliniyogan för de som har besvär. Totalt 210 timmar.
 • Fler lärarledda timmar.
 • Fokus på hälsobefrämjande effekter av yogan.
 • Möjlighet att till två tredjedelar gå utbildningen dagtid under veckor. Övrig tid är förlagd till helger och ett retreat.  
 • I totalpriset ingår två retreater på naturskön plats, inkl kost o logi.
 • Vi är ett team av lärare som driver utbildningen på 4 orter: Stockholm, Oslo, Örebro och Karlstad - Lätt att ta igen om du missar ett tillfälle (eftersom vi finns på fler orter)
 • Kombination av "nära dig" och naturskön miljö i retreatform.
 • Du ingår i ett nätverk av andra yogalärare med möten i Järna årligen under Järna Yogadagar. 

IMG 4443

 

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare. 

 

Lokal: Nygatans yoga i Örebro

 

 

Resterande del på den pågående utbildningen som startade 2018 är följande datum: 

Vårterminen 2019

14-17 mars: torsdag kl 08.00 - söndag kl 17.00 (OBS! 4 dagar stadsretreat)

9-11 maj: torsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00

 

NYA DATUM FÖR START I AUGUSTI 2019

Höstterminen 2019

Tillfällena är i Örebro förutom vid retreat som är på Ängsbacka kursgård i Molkom och Järna yogadagar. Tiden är mellan kl 08.00 torsdag - 16.30 lördag:

22-23 augusti Uppstart i Järna för att sedan, om man önskar, delta i Järna yogadagar som är en yogafestival i 2 dagar 24-25 augusti

19-21 september 

9-13 oktober Retreat på Ängsbacka Molkom

28-30 november

 

Vårterminen 2020

23-25 januari

18-22 mars Retreat på Ängsbacka i Molkom

23-25 april

28-30 maj

Tentatillfälle fredag 21 augusti.

 

Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta utöver vår undervisning i 20 yogaklasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv. 

Vi samarbetar även med utbildningen i StockholmOslo och Karlstad Klicka på respektive ort för mer info om dem. Om du missar ett tillfälle kan du ta igen missade tillfällen i dessa utbildningar.

 

Anmälan:
Anmälningsformulär finner du längst ner på denna sida. Anmälan ska innehålla namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat medBerätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto om vi inte tidigare har träffat dig. Skickas i ett separat mail om du har möjlighet.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

 

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 

E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 - 44 44 316 eller 070 - 23 77 894


Lärare är:
 

 

ssk playing harmoniumHuvudlärare är Sada Sat Kaur Master Teacher från USA, Hon är en mycket ödmjuk, kunskapsrik och duktig yogi med 45 års erfarenhet av yoga och har studerat direkt hos Yogi Bhajan.  Hon är musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon är mycket kunnit inom naad (the yoga of Sound). Hon har lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

Sada Sat Singh var tidigare vår huvudlärare. Han gick bort i november 2017 efter en tids sjukdom. Hans fru Sada Sat Kaur fortsätter hans arbete. Dessutom har vi ett rikt nätverk av internationella yogalärare som bidrar under vår utbildning. Nu senast deltog Karta Purkh Singh från Hamburg. Han är specialist inom Pranyam och Postures/Asanas. 

 

 

 

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset utanför Stockholm, Birgitta Hedman - Yogainstitutet i Karlstad, Monica Holm - Medicinsk yoga.                            

charlotte strmCharlotte Åström, från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI certifierad 

lärare och Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

 

 

 

birgittaogongen3Birgitta Hedman från Karlstad, har 

arbetat med utbildning i ca 30 år inom folkhögskola och IT-branschen. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Teacher Trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

 

DharmaSingh 

Dharma Singh Lead Teacher trainer från Tyskland

Dharma har hållit på med yoga i nästan hela sitt liv. Han driver också en spirituell begravningsbyrå i Freiburg och delar ofta sin visdom om både livet och döden under sina yogaklasser i och med att han har stor erfarenhet av detta. Han håller normalt sett yogautbildning ute i övriga Europa.

 

 

Feed-back:

"Mitt beslut att göra Kundalini Teacher Training kom ur längtan att fördjupa mig i och få bättre förståelse för de positiva effekter jag dittills hade upplevt när jag gjorde yoga. Jag hade då inte mycket kunskap om de olika yogaformer men valde Kundalini pga det är den yogaform som MediYoga kommer ifrån. Jag hade nyligen avslutat ett halvårs utbildning i MediYoga. Att yoga gav positiva effekter för den som utövade den kunde jag erfara, men jag upplevde att jag behövde djupare o bättre kunskap för att kunna förmedla det till andra. Utan TT1 hade jag inte kunnat förmedla MediYoga så tryggt som jag gör, kunde inte så övertygat ha talat om vikten av egen regelbunden träning.

Under utbildningen blev jag både utmanad i min egen yogapraktik samtidigt som jag fick tillgång till en efterlängtad fördjupning i teori och traditioner bakom Kundaliniyoga. Lärarna är starka förebilder av att utlärning av Kundaliniyoga börjar från en själv och ens egen erfarenhet. Kundaliniyoga hjälper mig acceptera ansvaret för mitt liv, och ger mig verktygen att göra det. Jag är tacksam att jag valt att öppna mig för de universella krafter som via Kundaliniyoga ger mig, inte bara fysisk stryka, men också en mental och emotionell styrka som jag inte har kunnat få till mitt liv på annat sätt. Jag får en bättre förståelse för den andliga varelse jag är, som vi alla är.

TT1 har gett mig en trygg skjuts på en bana som jag kommer att följa under en lång tid framöver. En resa av nyfikenhet men också trygghet i den kunskap, vetenskap och praktisk tradition som Kundalini yoga är." Cindy, arbetsterapeut inom primärvården i Bengtsfors

"If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga - don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul."  - Sada Sat Singh 

 

kri tt level 2 logoLevel 2 "Authentic Relationship" - Sada Sat Kaur & Sohan Kaur

9-14 January 2020

Level Two is open to KRI Level One Certified Instructors, but also to whom that may be interested. You should have some Kundaliniyoga experience to attend the course but will only get a diploma when you have your KRI Level One Certification.

For KRI Level One Instructors this 300-hour/2-year certification program consists of five 62-hour modules and fulfills the Yoga Alliance 500-hour requirement. Graduates of Level Two earn the title of Certified Practitioner of Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan®.

Before your Level One certification you thirsted for a deeper understanding of the yoga. In Level Two you acknowledge on a heart level that it is no longer sufficient for you to just have the skills and fulfill the basic duties of an instructor. To reach the next level means assessing where you are in your commitment to authenticity, and offering yourself up to transformation. This has never been a solo journey, and Level Two is no exception.

Throughout your 2-year commitment (this is the minimal time), you will attend teaching events featuring lectures from Yogiji on five interconnected themes. Before, after, and during the events, you will connect with your global course community and a personal mentor to refine your ability to reflect, to be aware, and to be consciously conscious of what you are learning.

There are 5 modules in Level 2:

Meditation

- Vitality and Stress

- Conscious Communication

- Authentic Relationship

- Lifestyles & Lifecycles

- Mind & Meditation

 

Previous Level 2 at Yogainstitutet:

2015 "Conscious Communication". 

2016  "Authentic Relationships"

2017 "Mind & Meditation"

2018 "Vitality & Stress"

2019 "Lifecycles & lifestyles"

Nästa i januari 2020 "Authentic Relationships"

 

 

 

"Authentic relationship" 9-14 January 2020 

Integrate authentic relationships into your life and your teaching. Explore and understand how we form, sustain and honor relationships. Our success as Kundalini Yoga teachers and as conscious human beings depends on our capacity to be authentic and respond from our hearts; our primary objective is to examine our relationships and improve our effectiveness, authenticity and awareness within them.

Key Topics

 • Explore what an authentic relationship is and what it’s not.
 • Relate to your soul as the foundation for authentic relationships.
 • Understand the special challenges that long-term relationships and marriage face in the Aquarian Age.
 • Identify the common ways we make relationships fail.
 • Develop self-love as a key to authentic relationships.
 • Identify our core paradox and transform it from problem to opportunity.
 • Create a conscious relationship with your own masculine and feminine energies.
 • Develop Sacred Community.

Experience the Master, Yogi Bhajan, in daily video classes and meditations.

Use awareness, contemplation and meditation to revision your relationship to self and other. Forgive the past and heal the present. Release yourself from the wounds of love and begin to live authentically. Recognize the patterns that keep you from expressing your true Self and create a new template: give and receive love from abundance, consciousness and ease.

This course is presented in interactive learning environments. You will explore topics and discuss them with other students in both small and large groups. You will have the opportunity to practice meditations deeply over an extended time. You will test and observe the application of these techniques and attitudes in your life. This course prepares you to advance toward Kundalini Yoga Teacher Level 2 certification as offered by the Kundalini Research Institute (KRI).

 

Teachers: Sada Sat Kaur and Sohan Kaur will be the lead trainers.    ssk playing harmonium

Price: Early-bird (if you register before 30th of November) 8 300 SEK. After 30 of November the price will be 8 900 SEK Books and DVD´s are included in the price. You will register by paying 1 000 SEK to bg 5447-4333. The rest will be paid 9th of December.

Possibilities to stay overnight at Yogainstitutet, a simple accomodation in the yogaroom, 100 kr/night. You bring your own sleeping-things. Otherwise there are bed-and-breakfast, AirBnB´s and hotels in the surroundings.

For information and registration contact Birgitta Hedman birgitta@yogainstitutet.nu or 070 - 23 77 894

I need your name, adress, phonenumber, e-mail and your date of birth.

 

Sohan

 

 

Några kommentarer från tidigare Level 2 på Yogainstitutet:

Lokalen: Härlig lokal med fina energier och varm miljö. Bra med två toaletter. Generöst att bli bjuden på frukt varje dag. Härligt att kunna sitta på stol vid bordet i köket och äta lunchen. 
Maten: Helt fantastisk, vilken lyx att få sätta sig och äta denna goda och härliga lunch, Toppen.
Kursen och kursledarna: Bra kursledare, fint med mixen man och kvinna, blir en väldigt bra balans i energier och annan input. Kursledarnas erfarenhet från Yogi Bahjan ”tiden” och deras härliga sätt att förmedla kunskap är toppen.
Staben (du och dina medhjälpare): Härligt bemötande, öppet, generöst, humoristiskt och prestigelöst. Jag uppskattar er alla väldigt mycket. Skapar ”mer”känsla.
 
 
Du anmäler dig genom att klicka på nedanstående länk och fylla i formuläret med dina uppgifter. Faktura och anmälningsbekräftelse genereras då automatiskt till din mail. Det kan ibland ta några dagar innan du får fakturan.
 
 
 
Visa händelser från alla kategorier