Schema

Månadsvy

Februari 2019
     Januari Januari Februari 2019 Mars Mars
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
5 28 29 30 31
  1
  2
  3
6
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
7
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
8
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
9
  25
  26
  27
  28
1 2 3

 

kri tt level 1 logo

Level One Yoga Teacher Training Program Kundaliniyoga as taught by Yogi Bhajan med Medicinsk yoga

 

"Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet."  -  Yogi Bhajan

 Har du längtat efter personlig utveckling? - Prova första helgen och bestäm dig därefter!

 

1-årig utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga– och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.

img 2725Denna utbildning i kundaliniyoga är för alla, oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att kundaliniyogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för kundaliniyogans visdom. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Kursupplägg: 9 träffar inkl 2 retreat 

Kurslängd: 200 lärarledda timmar 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

IMG 2443

* Meditation & sinnet, Mindfulness

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud

* Grundläggande gongtekniker

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

*  Vit tantra

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

 

Här finner du en liten film från vår utbildning, både från Yogainstitutet och från retreaterna. Det är vår huvudlärare Sada Sat Kaur som gjort musiken:  
https://drive.google.com/file/d/1nvKQHO519slULLQSk6JgRo82Jkb6UWAz/view?usp=sharing

 

 

Nästa start på Yogalärarutbildningen 2019SadhanaABsolstrale

Tider på Yogainstitutet är fredag kl 09.30 - söndag 16.30

8-10 mars

5-7 april

Retreat 5 dagar, 1-5 maj, 40 tim

Öppen dag 15 juni

Järna Yogadagar 23-25 aug - yogafestival men med fredag som extra dag för utbildningen

(här kan du samla underskrifter för 20 klasser)

Retreat 5 dagar, 9-13 okt

22-24 nov

31 jan-2 feb

(15 februari Vit tantra heldags meditationsdag i Stockholm - troligt datum eftersom det ännu inte är satt)

6-8 mar

IMG 8359 

Utbildningen omfattar 200 timmar lärarledd lektionstid, 180 timmar är den internationella delen, dessutom extramodul med 20 timmar Medicinsk yoga och grundläggande gongtekniker. Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv. 

Vi samarbetar även med utbildningen i Stockholm och Oslo. Klicka på respektive ort för mer info om dem. 

 

VILL DU VETA MER? 

VI HAR INFORMATIONSTRÄFF: I samband med workshopen med Amrit Singh den 21/2.

Det är även möjligt att komma med första tillfället till en kostnad av 3 500 kr för de första tre dagarna på utbildningen för att känna dig för. 

Anmälan sker via Workshops eller kontakta birgitta@yogainstitutet.nu. Det går bra att komma bara till informationsmötet efteråt också men meddela i förväg att du tänker komma i så fall.

 

Totalpris: 40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgift på 4 000 kr före 30 januari. Efter detta datum är priset 43 000 kr).

Kursavgiften är: 22 300 kr Resterande är moms, kostnader för litteratur, kost och logi under retreaterna, samt medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riskförbund) under ett år och Järna yogadagar. Kostnader för vit tantra ingår ej i kurspriset (ca 1 500 kr). Mat ingår på Järna yogadagar men ej boende. 

Efter genomgången utbildning har du möjlighet att läsa vidare på Level 2, som ges på olika platser runt om i världen, olika platser i Sverige och även på Yogainstitutet.

Om du kommer långväga ifrån går det bra, i mån av plats, att övernatta i kurslokalen för 100 kr per natt på eget liggunderlag/luftmadrass.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Vi har ett stort nätverk av lärare så om någon blir sjuk har vi möjlighet att sätta in andra lärare.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 
E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 - 44 44 316 eller 070 - 23 77 894

Anmälan:
Anmälan görs från formulär som du finner längst ner på denna sida. Det ska innehålla följande: namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Berätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto i ett separat mail.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.


Lärare är: 

ssk playing harmonium

Sada Sat Kaur Lead Teacher från USA, är en mycket duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon har studerat hos Yogi Bhajan sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket mantran och naad (the yoga of Sound). Hon är ödmjuk, kunskapsrik och en bra lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

 

   

 

 

 

 

SohanSohan Kaur från Tyskland är KRI Lead Kundaliniyoga Teacher Trainer Level 1 & Level 2. Hon har studerat med Shiv Charan Singh sedan 2002. Hon delar Kundaliniyogan på ett mjukt och inkännande sätt.

 

 

 

 

 

 

 

  

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset utanför Stockholm, Clara Nestor - Göteborg, Birgitta Hedman - Yogainstitutet i Karlstad.                       

charlotte strmCharlotte Åström, från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI Professional Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

 

 

 

 

IMG 2044Birgitta Hedman från Karlstad, har 

arbetat med utbildning i ca 30 år inom folkhögskola och IT-branschen i Stockholm. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Professional teacher Trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

 

 

 

 

 

clara-nestor
Clara Nestor är en KRI Professional Teacher trainer och har arbetat med yoga sedan 1997. Hon har haft förmånen att studera direkt för Yogi Bhajan. Hon har en universitetsexamen i Hälsa, och arbetar full tid med yoga, hälsa, Medicinsk yoga/Yogaterapi, KBT och stresshantering inom företagsvärlden. Hon ger även privata yoga- & meditationslektioner. Clara brinner för Kvinnoyoga och att utbilda fler lärare i Kundaliniyoga. Efter att ha drivit yogacenter i Göteborg i många år och med yogalärarutbildningar i Göteborg och Köpenhamn frilansar hon och samarbetar med Yogahuset och Yogainstitutet. Clara är rättfram, autentisk, varm och opretentiös. 
 
 
Här finner du en liten film från vår utbildning, både från Yogainstitutet och från retreaterna:  
https://drive.google.com/file/d/1nvKQHO519slULLQSk6JgRo82Jkb6UWAz/view?usp=sharing

 

 

 

"If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga - don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul."  - Sada Sat Singh
Visa händelser från alla kategorier