Gongutbildning Komplett

 
"Vi älskar gong och vill dela vår passion med dig!"   birgittaogongen3
 
Lär dig spela gong med Birgitta & Gong Academy! - Kursstart 20-21 juni 2017 - med två introduktionsdagar för 1 900 kr 
på Yogainstitutet
Kommande 2 kurstillfällen är i samband med Järna Yogadagar & på Yogainstitutet i Karlstad. 
 
 
Detta är en unik utbildning med lärorika, inspirerande och upplevelserika gongspelarhelger som varvas med strukturerade självstudier på hemmaplan on-line via webben. Du kan själv bestämma när du vill studera

     DU FÅR:

 • tre fullspäckade helger med Birgitta där vi träffas, spelar gong, inspireras, umgås, utforskar och upplever gongens fantastiska värld tillsammans.

     DU FÅR:

 • omfattande praktiska steg-för-steg-övningar i utbildningen, som gör det enkelt för dig att öva, öva och åter öva det enda riktiga och bästa sättet lära dig att spela gong intuitivt.

     DU VILL:

 • Lära dig enkla och avancerade speltekniker för stationär och handhållen gong som du sedan kan använda terapeutiskt i din yogaklass, gongavslappning eller i gongbad  

     DU VILL:

 • Känna dig trygg i din teori och kunna svara på deltagarnas nyfikna frågor om vad en gong är, dess syfte på jorden, teori, dess mångtusenåriga historia, vad händer i kroppen, hur uppstår ljudet, är det farligt etc.

Hang BirgittaDin lärare Birgitta Hedman driver idag Yogainstitutet i Karlstad, ingår i ett lärarteam på Level 1 med Lead teacher Sada Sat Singh - Teacher Training i Kundaliniyoga sedan 2014, utbildar gravidyogainstruktörer sedan 2010. Fick sin första gong 2004 och har spridit gongens vibrationer sedan dess. Gongmentor och läromästare är Don Conreaux. Birgitta har utövat Kundaliniyoga sedan 2002 och utbildat instruktörer i Mediyoga 2009-2012 och arbetar även som doula. Birgitta har tidigare hållit i gongbad och gonpujas i både Sverige och Norge samt gongintroduktioner.

 

 

Adam Jimmy

 

 

Gong Academy som har skapat kursmaterialet till Gongutbildning Komplett består av Adam Svensson och Jimmy Andersson. Vi är båda yogalärare med över 1000 timmars erfarenhet av yogaundervisning var. Allt sedan vår första upplevelse av ljudet från gongen, år 2000, har gongen fascinerat oss. tillsammans har vi mer än 29 års erfarenhet av att spela gong. Vi har även en passion för undervisning och har sedan 2008 utbildat över 108 elever i hur man spelar gong, både i Sverige och Norge.

 
 
 
Kursplan för Gongutbildning Komplett:gongacademy 4 color rgb ys dark

Gongintroduktion 20-21 juni: tisd kl 09-onsd kl 16

Prova-på-första introduktionsdagarna à 1 900 kr inkl sopplunch och frukost.

 

Kurshelgen är en uppstartshelg där vi går igenom innehållet i Gongutbildning komplett termin 1.

- Grundläggande speltekniker för stationär gong.

- Grundläggande speltekniker för handhållen gong.  

- Hur man sköter & transporterar en gong

- Val av klubba & gong

- Grundläggande teori

- Upplevelse av Gongbad

- Upplevelse av Gong i samband med yoga.

- Praktik av speltekniker för att börja ditt gongspelande

Önskar du fortsätta efter denna helg väljer du en eller två terminer, gediget on-linematerial med övningar och kunskapstest ingår i kurspriserna. Går du 1 termin blir du diplomerad för deltagande på Gongutbildning bas och går du 2 terminer blir du diplomerad för deltagande på Gongutbildning komplett.  

 

Termin 1:

13 925 kr inkl. 25 % moms. (1 900 kr räknas bort om du deltagit i Gongintroduktionen ovan).

Efter termin 1 har du förmågan att spela grundläggande speltekniker och kan självständigt spela och leda publika gongavslapppningar. Detta kurstillfälle ges i samband med Järna yogadagar, där de som önskar får vara med om genomförandet av ett gongbad och en gongpuja. (Kost och logi ingår ej! Möjlighet till enklare inkvartering finns.)

 

Termin 2: 

9 925 kr inkl. 25 % moms. (- 2000kr i rabatt om du anger EB2000 i samband med anmälan).

”Efter termin 2 har du förmågan att spela avancerade speltekniker för handhållen och stationär gong. Du har förmågan att arbeta terapeutiskt med Gong”

 

Denna utbildning innehåller tre tillfällen tillsammans, utöver det pedagogiska grundmaterialet on-line:

1. 20-21 juni Uppstartsdagar på Yogainstitutet - Detta är två Introduktionsdagar som du kan gå utan att gå resterande delar. Kostnad är 1 900 kr för introduktionen. Du bestämmer dig vidare då du är klar med denna helg. 

2. 24-25 augusti Återkopplingsdagar i samband med Järna Yogadagar där vi utför en gongpuja tillsammans (start kl 0900 på torsdag den 24/8)

3. 23-25 mars 2018 Avslutningshelg på Yogainstitutet

 

Du får bland annat lära dig:

- Stationära speltekniker fortsättning.

- Handhållna speltekniker fortsättning.

- att genomföra ett Gongbad.

- att genomföra en Gongpuja.

- att arbeta med gongen terapeutisk.

Termin 2 påbörjas i samband med helgträffen för avslut av termin 1. Termin två avslutas med en helgträff och diplomering.

 gongbadpyogainstitutet  
Betala allt på en gång eller dela upp betalningen.
Du kan anmäla dig till hela utbildningen eller endast gongintroduktionen. Fyll i formuläret nedanför. Ange om du önskar gå hela eller bara gongintroduktionen vid anmälan. Skriv i meddelandefältet. Anmäler du dig till hela utbildningen ange Kod EB2000 för att få rabatten på 2000 kr till birgitta@yogainstitutet.nu
GONGTABELL 2

Kommande kurser

Kommentarer

 • Gong är något helt fantastiskt, det har jag tyckt ända från jag upplevde mitt första gongbad. Känslan när sinnet bara kapitulerar och jag når fullständig avslappning, tryggheten som uppstår när ljudvibrationerna når in i min kropp, när allt läker och blir stilla. Som kundaliniyogalärare så vill jag gärna själv känna mig trygg i att dela gongens fantastiska effekter till mina egna elever, och beslutet att gå gongintroduktionskursen var helt rätt. Birgitta Hedman från Yogainstitutet besitter en lång erfarenhet och en enorm kunskap kring gong och olika ljuds läkande effekter, så det känns väldigt tryggt och inspirerande att ta del av hennes undervisning. Seriöst och med glädje och stor entusiasm så delar hon sina erfarenheter och kunskaper så att vi deltagare ska få känna oss trygga och stärkta i vårt eget gongspelande. Att gå gongintroduktionsutbildningen med Birgitta var verkligen givande. Gongen är ett verktyg för transformation, och jag har alltid haft väldig respekt för det, och har det fortfarande. Det finns otroligt mycket att lära sig, och även om jag nu kan spela i mina klasser så är jag väldigt sugen på att gå hela den kompletta utbildningen i samarbete med Birgitta och Gong Academy framöver. Gong är en fascinerande vetenskap och man vill bara lära sig mer!
  - Anna Cato
 • Hej! Jag är intresserad av att delta i Karlstad den 20-21/6. Hoppas bara kunna lösa allt praktiskt på hemmaplan. Hälsn Jeanette
  - Jeanette
 • Hej! Jag önskar delta i introduktionsdagarna gong 20-21 juni. Introduktionshelgen i Göteborg blev inställd och jag blev tipsad om din kurs i Karlstad.
  - Jan-Erik Angelhed