Kundaliniyogalärar-utbildning Level 1 Karlstad

 

kri tt level 1 logo

Level One Yoga Teacher Training Program Kundaliniyoga as taught by Yogi Bhajan med Medicinsk yoga

 

"Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet."  -  Yogi Bhajan

 Har du längtat efter personlig utveckling? - Prova första helgen och bestäm dig därefter!

 

1-årig utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga– och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.

img 2725Denna utbildning i kundaliniyoga är för alla, oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att kundaliniyogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för kundaliniyogans visdom. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Kursupplägg: 9 träffar inkl 2 retreat 

Kurslängd: 200 lärarledda timmar 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

IMG 2443

* Meditation & sinnet, Mindfulness

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud

* Grundläggande gongtekniker

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

*  Vit tantra

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

 

Här finner du en liten film från vår utbildning, både från Yogainstitutet och från retreaterna. Det är vår huvudlärare Sada Sat Kaur som gjort musiken:  
https://drive.google.com/file/d/1nvKQHO519slULLQSk6JgRo82Jkb6UWAz/view?usp=sharing

 

 

Nästa start på Yogalärarutbildningen 2019SadhanaABsolstrale

Tider på Yogainstitutet är fredag kl 09.30 - söndag 16.30

8-10 mars

5-7 april

Retreat 5 dagar, 1-5 maj, 40 tim

Öppen dag 15 juni

Järna Yogadagar 23-25 aug - yogafestival men med fredag som extra dag för utbildningen

(här kan du samla underskrifter för 20 klasser)

Retreat 5 dagar, 9-13 okt

22-24 nov

31 jan-2 feb

(15 februari Vit tantra heldags meditationsdag i Stockholm - troligt datum eftersom det ännu inte är satt)

6-8 mar

IMG 8359 

Utbildningen omfattar 200 timmar lärarledd lektionstid, 180 timmar är den internationella delen, dessutom extramodul med 20 timmar Medicinsk yoga och grundläggande gongtekniker. Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv. 

Vi samarbetar även med utbildningen i Stockholm och Oslo. Klicka på respektive ort för mer info om dem. 

 

VILL DU VETA MER? 

VI HAR INFORMATIONSTRÄFF: I samband med workshopen med Amrit Singh den 21/2.

Det är även möjligt att komma med första tillfället till en kostnad av 3 500 kr för de första tre dagarna på utbildningen för att känna dig för. 

Anmälan sker via Workshops eller kontakta birgitta@yogainstitutet.nu. Det går bra att komma bara till informationsmötet efteråt också men meddela i förväg att du tänker komma i så fall.

 

Totalpris: 40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgift på 4 000 kr före 30 januari. Efter detta datum är priset 43 000 kr).

Kursavgiften är: 22 300 kr Resterande är moms, kostnader för litteratur, kost och logi under retreaterna, samt medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riskförbund) under ett år och Järna yogadagar. Kostnader för vit tantra ingår ej i kurspriset (ca 1 500 kr). Mat ingår på Järna yogadagar men ej boende. 

Efter genomgången utbildning har du möjlighet att läsa vidare på Level 2, som ges på olika platser runt om i världen, olika platser i Sverige och även på Yogainstitutet.

Om du kommer långväga ifrån går det bra, i mån av plats, att övernatta i kurslokalen för 100 kr per natt på eget liggunderlag/luftmadrass.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Vi har ett stort nätverk av lärare så om någon blir sjuk har vi möjlighet att sätta in andra lärare.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 
E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 - 44 44 316 eller 070 - 23 77 894

Anmälan:
Anmälan görs från formulär som du finner längst ner på denna sida. Det ska innehålla följande: namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Berätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto i ett separat mail.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.


Lärare är: 

ssk playing harmonium

Sada Sat Kaur Lead Teacher från USA, är en mycket duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon har studerat hos Yogi Bhajan sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket mantran och naad (the yoga of Sound). Hon är ödmjuk, kunskapsrik och en bra lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

 

   

 

 

 

 

SohanSohan Kaur från Tyskland är KRI Lead Kundaliniyoga Teacher Trainer Level 1 & Level 2. Hon har studerat med Shiv Charan Singh sedan 2002. Hon delar Kundaliniyogan på ett mjukt och inkännande sätt.

 

 

 

 

 

 

 

  

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset utanför Stockholm, Clara Nestor - Göteborg, Birgitta Hedman - Yogainstitutet i Karlstad.                       

charlotte strmCharlotte Åström, från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI Professional Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

 

 

 

 

IMG 2044Birgitta Hedman från Karlstad, har 

arbetat med utbildning i ca 30 år inom folkhögskola och IT-branschen i Stockholm. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Professional teacher Trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

 

 

 

 

 

clara-nestor
Clara Nestor är en KRI Professional Teacher trainer och har arbetat med yoga sedan 1997. Hon har haft förmånen att studera direkt för Yogi Bhajan. Hon har en universitetsexamen i Hälsa, och arbetar full tid med yoga, hälsa, Medicinsk yoga/Yogaterapi, KBT och stresshantering inom företagsvärlden. Hon ger även privata yoga- & meditationslektioner. Clara brinner för Kvinnoyoga och att utbilda fler lärare i Kundaliniyoga. Efter att ha drivit yogacenter i Göteborg i många år och med yogalärarutbildningar i Göteborg och Köpenhamn frilansar hon och samarbetar med Yogahuset och Yogainstitutet. Clara är rättfram, autentisk, varm och opretentiös. 
 
 
Här finner du en liten film från vår utbildning, både från Yogainstitutet och från retreaterna:  
https://drive.google.com/file/d/1nvKQHO519slULLQSk6JgRo82Jkb6UWAz/view?usp=sharing

 

 

 

"If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga - don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul."  - Sada Sat Singh

Kommande kurser

Kommentarer

 • Mitt beslut att göra Kundalini Teacher Training kom ur längtan att fördjupa mig i och få bättre förståelse för de positiva effekter jag dittills hade upplevt när jag gjorde yoga. Jag hade då inte mycket kunskap om de olika yogaformer men valde Kundalini pga det är den yogaform som MediYoga kommer ifrån. Jag hade nyligen avslutat ett halvårs utbildning i MediYoga. Att yoga gav positiva effekter för den som utövade den kunde jag erfara, men jag upplevde att jag behövde djupare o bättre kunskap för att kunna förmedla det till andra. Utan TT1 hade jag inte kunnat förmedla MediYoga så tryggt som jag gör, kunde inte så övertygat ha talat om vikten av egen regelbunden träning. Under utbildningen blev jag både utmanad i min egen yogapraktik samtidigt som jag fick tillgång till en efterlängtad fördjupning i teori och traditioner bakom Kundaliniyoga. Lärarna är starka förebilder av att utlärning av Kundaliniyoga börjar från en själv och ens egen erfarenhet. Kundaliniyoga hjälper mig acceptera ansvaret för mitt liv, och ger mig verktygen att göra det. Jag är tacksam att jag valt att öppna mig för de universella krafter som via Kundaliniyoga ger mig, inte bara fysisk stryka, men också en mental och emotionell styrka som jag inte har kunnat få till mitt liv på annat sätt. Jag får en bättre förståelse för den andliga varelse jag är, som vi alla är. TT1 har gett mig en trygg skjuts på en bana som jag kommer att följa under en lång tid framöver. En resa av nyfikenhet men också trygghet i den kunskap, vetenskap och praktisk tradition som Kundalini yoga är." Cindy, arbetsterapeut inom primärvården i Bengtsfors
  - Cindy
 • Jag hade bara utövat kundaliniyoga en kort period när jag anmälde mig till utbildningen i hopp om att hitta tekniker som kunde hjälpa mig att slappna av och sova bättre. Sömnproblemen har följt mig i många år och nu har jag tack vare yogan och dess olika rörelser och tekniker fått ökad kunskap samt fått egen erfarenhet hur kroppen och sinnet fungerar samt hänger ihop. Jag är så tacksam över att jag hittat sätt att återhämta mig och släppa på stressen i min vardag och inte minst inför sänggåendet. Att jag dessutom hittat ett inre lugn hjälper mig både i mitt yrkesmässiga och privata liv. Jag har helt enkelt fått ett bättre liv efter denna utbildningen! Eva Bäckman
 • Genom utbildningen har jag fått möjlighet att fördjupa mina kunskaper om yoga och om yogisk livsstil, både teoretiskt och praktiskt. Min medvetenhet om kroppen, sinnet och själen har ökat, liksom min medvetenhet om att, och hur jag själv påverkar min hälsa och mitt liv. Det har varit ett spännande, utvecklande, utmanande och fantastiskt år på flera plan med ökad självkännedom och en personlig resa som jag inte skulle vilja vara utan. Målet när jag påbörjade utbildningen var först och främst personlig utveckling, men under resans gång har nyfikenhet och vilja att lära ut till andra växt sig allt starkare. Gruppen har präglats av varm gemenskap, jag har fått många nya vänner och lärarna har förmedlat otroligt mycket kunskap och inspiration. Det har varit ett bra upplägg på utbildningen, jag har kunnat planera lång tid i förväg och därmed klarat familjeliv och arbetsliv vid sidan av. Jag är så tacksam över att jag fick möjligheten och att jag tog den. Cathrine Jensen/Områdeschef i äldreomsorgen
  - Cathrine Jensen
 • När jag startade på KY lärarutbildningen så kunde jag inte tänka mig att jag efter redan ett halvår skulle ta steget och bli Egen företagare. Och att jag snart fått tillbaka de jag lagt ut för utbildningen hade jag inte i min vildaste fantasi kunna tro vara möjligt. Jag har våga kasta mig ut för att jag känner att jag har stöd. Vid varje kursträff får jag svar på frågor och funderingar. När jag kommer hem är jag fylld av ideér och inspiration, mellan träffarna utvecklas de ibland till verklighet. Jag förstår nästan inte själv hur de går till men jag vet att det är utbildningen som bär mig. Arbetet jag lägger ner på min fritid ger mig så mycket positiv energi. Jag arbetar just nu heltid som handläggare på kommunen. Till hösten kommer jag gå ner och arbeta 75%. Jag är så glad över att intresset visat sig vara så pass stort så jag har kunnat haft två grupper med närmare 15 i varje grupp. Jag kan inte vara tyst om yogan på fikarasterna och märkte att många på arbetsplatsen blev nyfiken på yogautbildningen och att flera skulle vilja prova kundaliniyogan. Flera av dem är nu med i mina klasser och de längtar till Hösten när vi kör igång igen. Jag har fått en förfrågan att genom mitt företag hålla yoga under en planeringsdag för alla handläggare och rehabiliteringspersonal som vill prova. Jag lever nu min dröm och njuter av det en dag i taget och sedan får vi se hur långt resan bär. Stort tack till alla lärare på utbildningen som gör detta möjligt och att ni är så fantastiskt stöttande .
  - Jennie Andersson
 • Vad har yogan gjort för dig? - Fysiskt: mår bättre, har en stadig disciplin i vardagen som är nyttig. Med kunskap från yoga har jag en stärkt motivation att underhålla den. Erfarenhet bekräftar den. - Mentalt: I vardagen båda privat och i arbetslivet är sinnet lugnare. Jag blir mer effektiv eftersom jag tillbringar mycket mindre energi (tid) åt att älta och fundera. Jag har klarare för mig vad jag vill, vad jag tycker och kan agera mer direkt eller låta blir att agera och invänta något annat. - Andligt: Medvetenhet att den andliga delen av mig är i nära relation till den fysiska, psykiska och mentala delar av mig. Jag är en enhet på flera nivåer. Alla behöver må bra. - Arbetsmässigt: Som tidigare nämnd är mycket av mina kunskaper helt enkelt mer självklara, mer tillgängliga för mig. Min egen självförtroende i denna kunskap(samt en intuitivt kunskap) är lättare för mig själv att lita på och då har jag lättare att agera eller inte i allt vad jag gör. Min förståelse av olika nivåer av en person har utvidgats vilket gör att jag kan diskutera detta med patienter på ett sätt som de själva kan hantera och acceptera. Jag kan prata konkret kring hur vi hantera smärta i kroppen och den rör den fysiska, mentala samt andliga planet utan att jag behöver prata med konstiga termer som personen kanske tar avstånd till. en insikt i vikten av behandla oss själva med respekt på alla plan och vad de kan innebär rent konkret för oss. Detta diskuterar jag med patienter i vardagen ofta men en mer självklarhet än tidigare och jag upplever att det är uppskattat av patienter....ger dem möjlighet att möta sig själv på ett meningsfullt sätt och göra framsteg.
  - Cindy Lee Andreasson Hansen/Arbetsterapeut i Bengtsfors
 • Min yogaresa Jag har varit på olika yogakurser, men det har aldrig känts 100%. Hösten 2012, jag var gravid och anmälde mig till en gravidyogakurs på yogainstitutet i karlstad hos Birgitta Hedman. Redan vid intoningen kände jag att jag hittat hem, det kändes 100% , det var alltså kundaliniyogan jag letat efter. Tack vare kundaliniyogan och det yogiska andetaget klarade jag förlossningen med endast lustgas, barnmorskan sa att det verkligen märktes att jag praktiserat yoga och andning, och då hade jag bara gått ca 2 månader på gravidyogan, så kraftfull är kundaliniyogan! 2014 sökte jag stipendium som jag fick och började yogalärarutbildningen, jag började mest för min egen skull, hade ingen tanke på att lära ut. Utbildningen har gett mig så otroligt mycket. Under stora delar av mitt liv har jag levt med ångest, depressioner och posttraumatisk stress till följd av en svår barndom, men med yogans hjälp lever jag nu ett ångestfritt liv, och mardrömmar som jag ofta hade förut är helt borta. Flashbacks med jobbiga minnen och känslor kommer mer sällan och när de kommer har jag verktyg att bemästra dem, tack vare yogan och andningen. Jag upplever mig själv som en mycket lugnare och fridfullare person och att det är jag själv som väljer mitt liv och hur jag ska leva. Min fysiska kropp är smidigare, bättre hållning och mitt diskbråck i nacken efter en arbetsolycka känner jag mer sällan av. Jag har fått ett helt nytt liv. När jag började lära ut kundaliniyogan, kände jag av en stor förändring i mitt inre, det var som att öppna en dörr på vid gavel, en dörr som tidigare bara stått på glänt. Ökad självkännedom, djupare andlighet, lättare att göra min dagliga sadhana . Som Yogi Bhajan sa ”If you want to learn something , read about it, if you want to understand something, write about it, if you want to master something , Teach it!” Känner verkligen att det stämmer på mig, känns som kundaliniyogan har manifesterat sig i hela mitt väsen efter jag börjat lära ut. Det är definitivt ett liv innan kundaliniyogan och ett helt annat bättre liv efter. Jag rekommenderar starkt yogalärarutbildningen på yogainstitutet, fantastisk utbildning med mycket proffsiga lärare med otroliga kunskaper. Jag har lärt mig så mycket om ALLT! Mantrat WAHE GURU tycker jag beskriver min yogaresa. WAHE som betyder extas och GURU som betyder från mörker till ljus från okunnighet till insikt och visdom. Hela världen behöver mer yoga och yogalärare, så att vi alla kan må bra ! SAT NAM // Erika Malmén Hagström
  - Erika Malmén Hagström
 • Då jag hållit på med Kundaliniyoga i ett år ville jag gå djupare och gick då denna utbildning. Jag känner verkligen att jag har utvecklats under detta år. Fysiskt känner jag mig starkare och smidigare. Mentalt har jag lättare att inte fastna i destruktiva tankebanor. Själsligt är den största förändringen att jag har hittat ett sätt att förena andligheten i kropp och själ. Härliga retreater! Jättebra att tre utbildningar träffades samtidigt så att vi kunde träffa yogisar från andra ställen. Berikande! Lärarna var strukturerade, tydliga, varma, hade humor, var sanna, kärleksfulla. Sada Sat Kaur var otorligt kunnig med mycket visdom. Jag har funnit en vän för livet i Kundaliniyogan. Min förhoppning är att jag kommer att gå djupare och undervisa i yoga och sprida denna fantastska gåva vidare!
 • Jag är mycket nöjd med utbildningen. Jag gick den för att jag ville söka något annat i mitt liv som stod still och jag ville utvecklas vidare. Nu känner jag mig starkare och mer uthållig, lugnare och mer stabil samt själsligt mer öppen. Retreaterna vi gjorde var underbara med fin miljö, helande, lugn och ro, skönt att komma hemifrån för att bara gå in för yoga dygnet runt. Inga distraktioner. Bara gå ”all in”. Det var superbra och toppen att ni sammanförde fler utbildningar. Härlig atmosfär och energi. Underbart att träffa de andra grupperna. Jag tackar er av djupet av mitt hjärta. Finns inga ord! Professionella, trygga och kunniga lärare. Bra pedagoger. Vi är alla lyckligt lottade att ha fått möta Sada Sat Kaur. Fantastiska lektioner och en kunskap som är få förunnat att ha fått delat. Ser positivt på framtiden och kommer sprida yogan.
 • "När jag startade på KY lärarutbildningen så kunde jag inte tänka mig att jag efter redan ett halvår skulle ta steget och bli egen-företagare. Och att jag snart fått tillbaka de pengar jag lagt ut för utbildningen hade jag inte trott i min vildaste fantasi. Jag har vågat kasta mig ut för att jag känner att jag har stöd. Vid varje kursträff får jag svar på frågor och funderingar. När jag kommer hem är jag fylld av ideér och inspiration, mellan träffarna utvecklas de ibland till verklighet. Arbetet jag lägger ner på min fritid ger mig så mycket positiv energi. Jag arbetar just nu heltid som handläggare på kommunen. Jag kan inte vara tyst om yogan på fikarasterna och märkte att många på arbetsplatsen blev nyfikna på yogautbildningen och att flera skulle vilja prova kundaliniyogan. Jag har haft två grupper med 15 personer i varje. Ska senare hålla yoga en planeringsdag för alla handläggare och rehabiliteringspersonal. Jag lever nu min dröm och njuter av det en dag i taget och sedan får vi se hur långt resan bär. Stort tack till alla lärare på utbildningen som gör detta möjligt och att ni är så fantastiskt stöttande." / Jennie Andersson, biståndshandläggare/procapita systemansvarig Töreboda kommun
  - Jennie Andersson
 • Hur yogan har hjälpt mig efter yogalärarutbildningen... Fysiskt – mycket starkare mage – mer energi, bättre hållning och inga problem med ryggen längre (hade ofta problem med nacka och övre delen av ryggen förut), jag har slutat äta kött nästan helt, det känns bra för kroppen. Mentalt – Starkare, lugnare humör, bättre på att ta saker som kommer. Andligt – jag kan känna mer förståelse och medkänsla med andra, jag är bättre på att uppskatta allt jag har i livet. Arbetsmässigt – jag använder andningstekniker om jag är nervös, accepterar misstag bättre, försöker att hitta positiva saker i det som känns tungt eller utmaningar i personer som är jobbiga för mig.
  - Eva Stoltz
 • Att gå yogalärarutbildningen är det bästa jag någonsin gjort, både för mig själv och för min familj och för alla i min omgivning. Under utbildningen så lärde jag mig så otroligt mycket om mig själv och det var spännande, inspirerande, smärtsamt, glädjefyllt, läkande och vackert. Man får med sig otroligt mycket värdefulla verktyg för att lättare kunna hantera vardagen, för att kunna stå tryggt och stabilt i sig själv i en värld som ständigt rusar på. Dessutom medför utbildningen att man får vänner för livet, man får ta del av en gemenskap där man lär känna människor på riktigt, under all yta, och det är så befriande. Under resans gång så får man även ett väldigt tryggt stöd av en grupp fantastiska och inspirerande lärare med stor och bred kompetens, som finns där och låter alla växa och utvecklas i sin egen takt. Det som gav just mig mycket under utbildningen var lärdomen om självkärlek och självacceptans och tillit till livet. Yogan är som en stor härlig multivitamintablett mot allt! Till den som funderar på att gå kundaliniyogalärarutbildningen så vill jag bara säga: Gör det, du kommer inte ångra dig! Du kommer få lägga ner en hel del tid och disciplin, men det du får i gengäld är värt allt, om och om igen. Jag själv gjorde det i kombination med mitt heltidsjobb och det gick fint det med. Oavsett om du vill bli lärare eller bara fokusera på din egen personliga utveckling så är detta det bästa du kan göra för dig själv; för att finna välmående, balans och hitta in till din egen inre kraft och styrka.
  - Anna Cato