Kundaliniyogalärar-utbildning Level 1 Örebro

 

kri tt level 1 logoEn KRI-certifierande Kundaliniyogalärarutbildning med Medicinsk yoga - allt i ett!

 Kundalinioyoga enligt Yogi Bhajan 180 timmar samt Medicinsk yoga 40 timmar - Totalt 220 timmar lärarledd undervisning

Nästa utbildningsstart blir i september 2019 - nya datum kommer inom kort

WHO visar på behov av att finna nya vägar för att stärka folkhälsan långsiktigt. Vår unika yogalärarutbildning bygger på att du först får en stabil och god grund som Kundaliniyogalärare där du sedan bygger på dn kunskap med grunder i hur och vad du i din profession kan undervisa och lära ut till människor som lider av ohälsa av olika slag. Vårt lärarteam har 15-45 års erfarenhetimg 0251 av Kundaliniyoga och Medicinsk yoga. Vi har genom åren sett yogans positiva effekter på kropp och sinne och hur människor i olika åldrar har stärkt sin hälsa och funnit verktyg för ett hälsosammara liv. Detta vill vi att så många som möjligt får uppleva och stärkas av!

 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

* Meditation & sinnet

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars teknikenIMG 4443

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud 

* Grundläggande gongtekniker 

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

* Vit tantra

Vem kan gå utbildningen?

Utbildningen är för alla. Du kan gå den oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att kundaliniyogan och den medicinska yogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling. 

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för kundaliniyogans visdom och Medicinska yogans transformerande effekter fysiskt och psykiskt. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

 

Utbildningen ger dig möjlighet att:
 • Skapa en gedigen och god egen yogaträning/disciplin
 • Att få verktyg för hälsa i vardagen samt en berikande personlig utveckling
 • Undervisa och hjälpa andra med ohälsoproblem eller sjukdomar

 

Pris: 

40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgiften på 4 000 kr före 15 januari. Efter detta datum är priset 43 000 kr)

I priset ingår:

- Kurslitteratur (huvudmanualen på engelska)

- 1 retreat med mat och boende

- Medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund) under ett år

- Järna yogadagar (kostander för boende tillkommer)

Kostnader resor och Vit tantra (1 250 kr) ingår ej i kurspriset.

 

Vad är unikt med utbildningen i Örebro?
 • Vi integrerar den grundläggande internationella Kundaliniyogalärarutbildningen (180 timmar) med Medicinsk img 2719yoga (40 timmar) en mer anpassad variant av Kundaliniyogan för de som har besvär. Totalt 220 timmar.
 • Fler lärarledda timmar.
 • Fokus på hälsobefrämjande effekter av yogan.
 • Möjlighet att till två tredjedelar gå utbildningen dagtid under veckor. Övrig tid är förlagd till helger och ett retreat.  
 • I totalpriset ingår en retreat på naturskön plats, inkl kost o logi.
 • Vi är ett team av lärare som driver utbildningen på 4 orter: Stockholm, Oslo, Örebro och Karlstad - Lätt att ta igen om du missar ett tillfälle (eftersom vi finns på fler orter)
 • Kombination av "nära dig" och naturskön miljö i retreatform.
 • Du ingår i ett nätverk av andra yogalärare med möten i Järna årligen under Järna Yogadagar. 

IMG 4443

 

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare. 

 

Lokal: Nygatans Yoga, Nygatan 38 centralt i Örebro (om inget annat anges nedan).

 

Vårterminen 2018

15-17 mars: Torsdag kl 08.00-lördag kl 17.00

11-15 april: retreat på Ängsbacka kursgård i Molkom (kost & logi ingår i priset)

17-19 maj: torsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00

Höstterminen 2018 

24-26 augusti: Järna yogadagar

(en dag för utbildning och två dagar för samvaro med andra yogalärareI priset ingår en puja - hel natts gongavslappning samt mat, men ej boende).

18-20 oktober: torsdag kl 08.00-lördag kl 17.00

22-24 november: torsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00

 

Vårterminen 2019

31 januari-2 februari: torsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00

16 februari Vit tantra (heldagsmeditation) i Stockholm

14-17 mars: onsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00 (OBS! 4 dagar stadsretreat)

9-11 maj: torsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00

 

Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv. 

Vi samarbetar även med utbildningen i StockholmOslo och Karlstad Klicka på respektive ort för mer info om dem. Om du missar ett tillfälle kan du ta igen missade tillfällen i dessa utbildningar.

 

Anmälan:
Anmälningsformulär finner du längst ner på denna sida. Anmälan ska innehålla namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat medBerätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto om vi inte tidigare har träffat dig. Skickas i ett separat mail om du har möjlighet.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

 

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 

E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 - 44 44 316 eller 070 - 23 77 894


Lärare är:
 

 

ssk playing harmoniumHuvudlärare är Sada Sat Kaur Master Teacher från USA, Hon är en mycket ödmjuk, kunskapsrik och duktig yogi med 45 års erfarenhet av yoga och har studerat direkt hos Yogi Bhajan.  Hon är musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon är mycket kunnit inom naad (the yoga of Sound). Hon har lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

Sada Sat Singh var tidigare vår huvudlärare. Han gick bort i november 2017 efter en tids sjukdom. Hans fru Sada Sat Kaur fortsätter hans arbete. Dessutom har vi ett rikt nätverk av internationella yogalärare som bidrar under vår utbildning. Nu senast deltog Karta Purkh Singh från Hamburg. Han är specialist inom Pranyam och Postures/Asanas. 

 

 

 

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset utanför Stockholm, Clara Nestor - Göteborg, Birgitta Hedman - Yogainstitutet i Karlstad.                            

charlotte strmCharlotte Åström, från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI certifierad 

lärare och Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

birgittaogongen3Birgitta Hedman från Karlstad, har 

arbetat med utbildning i ca 25 år inom folkhögskola och IT-branschen. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Teacher Trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

 

clara-nestor

Clara Nestor är en KRI certifierad lärare sedan 1997 och även en Teacher Trainer. Hon har haft förmånen att studera direkt för Yogi Bhajan. Hon har en universitetsexamen i Hälsa, och arbetar full tid med yoga, hälsa, Medicinsk yoga/Yogaterapi, KBT och stresshantering inom företagsvärlden. Hon ger även privata yoga- & meditationslektioner. Clara brinner för Kvinnoyoga och att utbilda fler lärare i Kundaliniyoga. Efter att ha drivit yogacenter i Göteborg i många år och med yogalärarutbildningar i Göteborg och Köpenhamn frilansar hon och samarbetar med Yogahuset och Yogainstitutet. Clara är rättfram, autentisk, varm och opretentiös. 

  

Feed-back:

"Mitt beslut att göra Kundalini Teacher Training kom ur längtan att fördjupa mig i och få bättre förståelse för de positiva effekter jag dittills hade upplevt när jag gjorde yoga. Jag hade då inte mycket kunskap

om de olika yogaformer men valde Kundalini pga det är den yogaform som MediYoga kommer ifrån. Jag hade nyligen avslutat ett halvårs utbildning i MediYoga. Att yoga gav positiva effekter för den som utövade den kunde jag erfara, men jag upplevde att jag behövde djupare o bättre kunskap för att kunna förmedla det till andra. Utan TT1 hade jag inte kunnat förmedla MediYoga så tryggt som jag gör, kunde inte så övertygat ha talat om vikten av egen regelbunden träning.

Under utbildningen blev jag både utmanad i min egen yogapraktik samtidigt som jag fick tillgång till en efterlängtad fördjupning i teori och traditioner bakom Kundaliniyoga. Lärarna är starka förebilder av att utlärning av Kundaliniyoga börjar från en själv och ens egen erfarenhet. Kundaliniyoga hjälper mig acceptera ansvaret för mitt liv, och ger mig verktygen att göra det. Jag är tacksam att jag valt att öppna mig för de universella krafter som via Kundaliniyoga ger mig, inte bara fysisk stryka, men också en mental och emotionell styrka som jag inte har kunnat få till mitt liv på annat sätt. Jag får en bättre förståelse för den andliga varelse jag är, som vi alla är.

TT1 har gett mig en trygg skjuts på en bana som jag kommer att följa under en lång tid framöver. En resa av nyfikenhet men också trygghet i den kunskap, vetenskap och praktisk tradition som Kundalini yoga är." Cindy, arbetsterapeut inom primärvården i Bengtsfors

"If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga - don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul."  - Sada Sat Singh 

Kommande kurser