Visa hela schemat

Medicinsk yoga

Torsdag 05 April 2018 09:00 - 10:30

 

V.4-18, 2000 kr/15 ggr

(om önskemål finns om att fortsätta gruppen i maj finns möjlighet på måndagar men ej på torsdagar fyra måndagar i maj kl 0900-1030)

På denna kurs varvar vi mjuka yogapass för balans och energi. Det är både fortsättare och nybörjare med i gruppen och jag går alltid igenom grunderna de två första tillfällena. Här kan du göra yogan sittande på stol om du behöver. En del sitter på stol medan andra sitter på golvet för att utföra övningarna. Anpassning är alltid möjligt. Vi jobbar med mjuka yogarörelser för en flexibel ryggrad samt stärker kroppen och sinnet med andningsövningar och meditation. På denna kurs varvar vi med övningar från den lite lugnare Medicinska yogan och från den lite kraftfullare Kundaliniyogan. Alla med syfte att ge dig ett klart och fokuserat sinne i en lugn och balanserad kropp. Gongavslappning är en integrerad del i passet, vilket hjälper dig till en djup avslappning i både kropp och sinne.

 

 

Kursledare är Birgitta Hedman, KRI Associate Yoga Teacher trainer, Yogaterapeut som också är lärare på Yogalärarutbildningen. 

birgittaogongen3

Birgitta Hedman är huvudlärare på Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI diplomerad Kundaliniyoga lärare, Mediyogalärare, yogaterapeut och gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och gongmästare genom Don Conreaux. Mellan 2009-2012 utbildade Birgitta instruktörer i Medicinsk yoga enligt Göran Boll. Birgitta håller även grupper i Kvinnoyoga och Gravidyogautbildning i både Sverige och Norge. 2011 utbildade sig Birgitta även i Hormonyoga för Dinah Rodrigues, vilket är till stor hjälp för de som har hormonella besvär. Sedan 2014 arrangerar hon Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 på Yogainstitutet. Här ges även Level 2 av Kundaliniyogalärarutbildningen. I januari har vi "Vitality and stress" - som är ett av de 5 stegen i Level 2 på Yogalärarutbildningen.

Birgitta har en gedigen utbildningserfarenhet efter att ha arbetat med utbildning i 25 år och med yoga i 15 år. Genom dessa delar hjälper Birgitta dig som yogaelev att utvecklas och komma djupare inom dig. Birgitta ger både yogakurser och enstaka konsultationer, både till enskilda och gravida. Hon är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund och IKYTA International Kundaliniyoga Teachers Association.

Plats : Yogainstitutet, Sveagatan 14, snett mittemot Herrhagskyrkan
Kontakt : Birgitta Hedman 070-23 77 894 eller birgitta@yogainstitutet.nu

Tillbaka