Visa hela schemat

Månadsvy

Mars 2018
     Februari Februari Mars 2018 April April
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
9 26 27 28
  1
  2
  3
  4
10
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
12
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
13
  26
  27
  28
  29
  30
  31
1

img 2191

Medicinsk yoga kommer direkt ur den Kundaliniyogiska traditionen och innehåller pass och meditationer som testats i svenska forskningsprojekt, bl a på Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus, Nora Vårdcentral och Huddinge sjukhus samt i rehabverksamhet på Astra-Zeneca och Investor.

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker mycket långsamt och med stort fokus på andetaget och rörelsen, samt att instruktionerna är mer ingående.

Här visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori. Här kan du också anmäla dig till respektive kurs. För anmälan eller frågor kan du också ringa 070-2377894 eller eposta birgitta@yogainstitutet.nu .

Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till anmälan.

Medicinsk yoga kommer direkt ur den Kundaliniyogiska traditionen och innehåller pass och meditationer som testats i svenska forskningsprojekt, bl a på Karolinska Institutet och på Danderyds sjukhus, samt i rehabverksamhet på Astra-img_imy_logoZeneca och Investor.

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andingsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker mycket långsamt och med stort fokus på andetaget och rörelsen.

 

www.medicinskyoga.se finner du intressant läsning om Medicinsk yoga.

Här visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori. Här kan du också anmäla dig till respektive kurs. För anmälan eller frågor kan du också ringa 070-2377894 eller eposta birgitta@yogainstitutet.nu

Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till anmälan.

Dessa grupper är öppna för alla, oavsett om du är van eller ovan yoga. Vi går igenom grunderna de två första tillfällena i samtliga grupper.

Kundaliniyoga är en fysisk och mental träningsteknik som består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla, kraftfulla tekniker för avslappning och koncentration, utformade för att passa olika människor. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar. Yoga är till för alla, oavsett ålder, kön och rörlighet – anpassning är alltid möjlig utifrån dina förutsättningar. Därför finner du olika inriktningar på Yogainstitutet - varierande yogapass för rygg, andning, balans och energi. Olika yogapass och teman för respektive grupp. 

Yogainstitutet.SiriSadhana 640

Vi bjuder alltid på Yogite före eller efter kursen!

Nedanför visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori. 

Klicka på kursnamnet för att komma vidare till info & anmälan.

För frågor kan du också ringa 070-23 77 894 (till Birgitta) eller 054 - 44 44 316 (till Yogainstitutet) eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Lämplig för fortsättare. Olika inriktningar olika dagar:

Måndagar "Chakrasystemet"

Tisdagar "Att leva i flödet"

Torsdagar "Frid och energi"

Det här är en kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i absolut lugn och ro, med ett inre fokus hnder p magepå barnet i magen, som ger dig en skön energi i kroppen efteråt. Gravidyogan kan verkligen ge dig en djupare upplevelse av din graviditet och förlossning. Jag har själv upplevt den enorma upplevelsen att föda med yogans andnings- och fokuseringstekniker som hjälp och jag vill verkligen att fler bebisar ska få denna positiva start i livet.

Gravidyogakursens olika delar:

* Gravidyoga med mjuka, lugna rörelser
* Andningsteknik
* Fokuseringstekniker
* Avslappning & Meditation
* Mantrasång till barnet i magen
* Bäckenbottenträning
* Uthållighetsträning
* Bibehålla god hållning, bära barnet
* Magdans - en bra hjälp vid bäckenuppluckring/foglossning
* Graviditeten fram till födelsen
* De första 40 dagarna med bebisen


Kurs på 8-9 tillfällen vanligtvis Onsdagar 1645-1815. Priset (se nedan respektive kurs) är inklusive kompendium för hemträning samt tre ljudfiler för egen hemträning. Då du gått en kurs kan du gå enstaka tillfällen för 150:-, i mån av plats, i väntan på din förlossning.

HOPPA IN I KURSEN ÄVEN OM DEN STARTAT! Du behöver inte vänta till nästa kursstart. Det går bra att ansluta i en befintlig grupp, i mån av plats. Vi repetererar de olika momenten under kursen. En del går flera gravidyogakurser efter varandra. En lugn stund i veckan, med ett lugnt andetag och fokus på bebisen i magen gör stor skillnad!  

 

Enstaka tillfällen (görs upp utifrån gruppens intresse):

* Bebismassage är viktigt för att hjälpa bebisen till bättre motorik och ökad kroppsuppfattning. Dessutom visar studier att bebisar sover bättre och att matsmältningen fungerar bättre då de masseras dagligen. En del BVC lär ut detta andra inte. Här kan du lära dig grunderna för att ge vidare den trygghet till din bebis som massagen skapar.


* Förlossningsförberedande kurs med yoga & massage - Enstaka halvdagskurs: Hurhll om bebismage kan partnern (eller den person som ska närvara vid din förlossning) vara ett stöd under graviditet och förlossning? Här gör ni ett yogapass tillsammans, tränar andningsteknik, lär bra massage att använda under både graviditeten och förlossningen samt vikten av att ha ett inre fokus. Då kan ni bättre fungera som ett team under förlossningen där partnern kan vara ett bra stöd. Här ingår även introduktion till bebismassage - något som stärker anknytningen till bebisen och hjälper bebisen att vara lugn och trygg samt att det stärker matsmältningen. Kursen är öppen även för dig som inte varit med på gravidyogagruppen tidigare. Pris: 700 kr/par

* Föräldrayoga Då bebisen är mellan 3-9 månader är du välkommen tillbaka till Föräldra-bebisyoga (dels för att stärka dig själv, men också för att göra härliga rörelser i närvaro med din bebis - bebisyoga). Läs under Föräldrayoga för anmälan & info. Även partnern är välkommen!

 

Gravidyogautbildning På Yogainstitutet håller vi även utbildning till instruktör i Gravidyoga. En utbildning som funnits sedan 2010. Den ges även i samarbete med Oslo Yoga. För dig som är gravid finns möjlighet att vara med på några av dagarna under utbildningen. Ett sätt att på några dagar få till dig grunderna i gravidyogan. Flera gravida har gått den redan och har haft stor nytta av den i sin graviditet och förlossning. Läs mer under våra utbilldningar om denna del.

Här nedan kan du anmäla dig till respektive kurs. För information ring 070-23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till registreringen.

 

På Yogainstitutet ger vi olika typer av behandlingar:

För bokning kontakta Birgitta på 070 - 23 77 894 eller Mirko på 073 - 028 16 88.

 

Taktil massage med Birgitta

- Taktil Helkroppsmassage 60 min à 650 kr

- Taktil Massage av Rygg, huvud, armar och händer 30 min à 380 kr

 

Massage med Mirko

- Vital Helkroppsmassage 50 min à 650 kr

- Antistress Massage 40 min à 500 kr

- Rygg, axlar & Nackmassage 25 min à 350 kr

- Massagebehandling med "Singing bowls"/tibetanska klangskålar 25 min à 395 kr

 

Taktil Massage är en mjuk avslappnande beröringsmassage som passar alla, men lämpar sig speciellt för personer med stress, spänningar och smärta i kroppen. Taktil Massage används inom hälso- och sjukvården och är förordad av Socialstyrelsen.

Hur går taktil massage till? 
Du ligger skönt inbäddad i täcke, lakan, kuddar och värmeflaska och massagen ges med vegetabilisk olja (med eller utan doft efter önskemål), till lugn och avslappnande musik.

Hur verkar taktil massage?
Taktil massage är en mjuk och skön beröringsmassage som får spända muskler att slappna av. Massagen aktiverar oxytocinet i kroppen, som är vårt lugn- och rohormon. Det får nervsystemet att slappna av och på så vis blir musklerna avspända utan att behöva knådas till avslappning. Detta är ofta att föredra för personer med smärtproblematik, men är även allmänt avstressande för dig som har mycket omkring dig och behöver få känna avslappning. Denna typ av massage är mycket rogivande.

Taktil massage är vetenskapligt belagd och forskningsresultat visar på dess goda effekter såsom förbättrad sömn, lugn och välbefinnande, ökad social öppen- och nyfikenhet, minskad stress och smärta samt ökad kroppsmedvetenhet. 

Även gravida mår bra av taktil beröring eftersom det hjälper kroppen att slappna av.

Massagen är bra att tas lite oftare i början av en behandlingsperiod och därefter en gång i månaden. Då upprätthålls den taktila massagens effekter av balans och välbefinnande. För mer information om taktil massage, se www.taktil.se.

För bokning kontakta Birgitta på 070 - 23 77 894

 

Vital Helkroppsmassage löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Massagen inkluderar tekniker från både öst och väst, såsom klassisk massage och behandling av ayurvediska marma-punkter. Med massage av marma-punkter uppnås välgörande effekter på oro och spänningar, kronisk trötthet, artrit, försämrat immunförsvar och hudproblem. Genom stimulering av marma-punkter stärks kroppen och du känner dig mer vital. 50 min 650 kr

Antistress Massage är en avslappnande helkroppsmassage som stärker kroppens balans inifrån, löser upp spänningar och skapar ro i både kropp och själ. En mycket lätt massage som görs i stressreducerande syfte. 40 min 500 kr

Rygg, Axlar och nackmassage bearbetar problemområden och stärker blodcirkulationen i stressutsatta zoner. Används i förebyggande syfte för att mjuka upp stela och ömma muskler. 25 min 350 kr

Massagebehandling med "Singing Bowls"/Tibetanska klangskålar försätter kroppen i ett behagligt lugn. Denna behandling är en kombination av massage av huvud, händer och fötter, och med de tibetanska klangskålarna på kroppen. Klangskålarna placeras först på baksidan och därefter på framsidan av kroppen. Rytmen och ljudet av klangskålarna hjälper till för att slappna av och återfå energi och harmoni. Hela behandlingen görs med kläderna på och utan olja. 

25 min. 395 kr

Rytmen och ljudet av Singing Bowls hjälper hela kroppen att återfå energi och harmoni. 25 min 395 kr

 

Presentation av Mirko Udzenija-Berger - Massage- Ayurveda- & Marma terapeut /Antistress Trainer

mirko

Mirko har arbetat som terapeut på Ayurvedakliniker i Schweiz, Österrike och Tyskland och Nederländerna. Han har varit lärare i Vital Massage i Ost West Center i Antwerpen. Docent i Massage i Paracelsius Heilpraktiker-schule i München. Training director för Vital- and Antistress Massage i Bonn/Köln för Bundesverband der Fachkosmetik in Deutschland (BKD) Coach för Antistress group events för SBK (health insurance from Siemens) & BARMER, health insurance in Germany.

“For many years I studied massage and bodywork in several European countries and also in India. After that I developed Vital-Massage. Vital Massage is a combination of Eastern and Western massage techniques that leads people into a state of revitalisation quickly. Like Antistress Trainer I work with different relaxing techniques to bring you back to experience your inner silence and peace. This has the effect of harmony and health prevention.”

 

 

 

Gongbad Ängsbacka 2013

Gongbad har inget med vatten att göra. Du får sträcka ut på en mjuk ullmadrass, slappna av och låta vibrationerna från gongarna skölja genom dig och ditt energisystem. Detta skapar en mycket djup avslappning. Sinnet, med dina tankar och känslor, har ingen möjlighet att motstå ljudet av gongen och därmed stillas det rastlösa sinnet. Du känner dig avstressad och kroppen slappnar av ännu bättre. I regel startar vi alltid med några yogaövningar innan avslappningen, vilket underlättar för dig att slappna av.

Ge dig en stund i klangernas gemenskap, där du badar i ljud runtomkring dig och inom dig. Allt för att uppleva en djupare kontakt med dig själv. Gongarna hjälper dig att släppa invanda tankemönster som många gånger kan hindra dig från att komma i kontakt med ditt inre. Spänningar/blockeringar släpper i kropp och sinne. Efteråt känner du dig vitaliserad och har en skön energi inom dig. Kom och upplev!

Kortare gongavslappningar ges i regel på de flesta yogaklasser. Enstaka längre gongbad ges vid olika tillfällen under terminen - Se nedan för aktuella tider och anmälan!

Plats: Birgitta håller gongbad på olika platser. För att veta var, klicka på nedanstående evenemang. Om du vill att jag kommer till er för att hålla ett gongbad kontakta mig på birgitta@yogainstitutet.nu

För anmälan tryck på gongbadet du är intresserad av, då får du upp en mall där du fyller i dina uppgifter. Har du varit här tidigare trycker du endast in din e-postadress. Eventuellt behöver du komplettera om vi saknar någon uppgift på dig. Är du ny kund fyller du i alla dina uppgifter under "Ny kund".  Betalning sker till bg 5447-4333 en vecka före gongbadet!

img 9348gongbad

En stund i närhet där du och din bebis (3-9 månader) kan mötas i rörelse, andning, musik och sång. Som nybliven mamma stärker du din bäckenbotten och kroppen som helhet. För din bebis gör vi mjuk img_2020bebisyoga - vilket hjälper din bebis till bättre motorik och ökad trygghet. Kompendie för egen hemträning ingår i priset.

Partner kan givetvis också vara med.

Här visas första tillfället för våra yogakurser i denna kategori.

Här kan du också anmäla dig till respektive kurs. För anmälan eller frågor kan du också ringa Birgitta som är kursledare på 070 - 23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu. Klicka på kursnamnet för att få mer information eller komma vidare till anmälningsfunktionen.

En skön stund för mamma och bebis i lugn och ro med mjuka yogaövningar som stärker främst ryggen och bäckenbotten efter förlossningen, samt mjuk bebisyoga att sedan kunna göra på skötbordet hemma (stärkande för bebisen rent motoriskt), dans och sång.

Parner kan givetvis också vara med.

Här nedan kan du anmäla dig genom att klicka på den kurs du vill gå. Du får upp mer information om kursen samt anmälningsfunktion. Du kan också ringa 070 - 23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Det här är en kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i absolut lugn och ro, med ett inre fokus på det lilla barnet i magen. Gravidyogan kan verkligen ge dig en djupare upplevelse av din graviditet och förlossning. Jag har själv upplevt den enorma upplevelsen att föda med yogans andnings- och fokuseringstekniker som hjälp och jag vill verkligen att fler bebisar ska få denna positiva start i livet.

Nedanför all gravidyogainformation här på sidan finns en referens till en förlossning där jag deltog som doula (stödjande kvinna).

Gravidyogakursens olika delar:

* Kundaliniyoga anpassat för gravida med mjuka, lugna rörelser
* Andningsteknik
* Fokuseringstekniker
* Avslappning & Meditation
* Mantrasång till barnet i magen
* Bäckenbottenträning
* Uthållighetsträning
* Bibehålla god hållning, bära barnet
* Magdans - en bra hjälp vid bäckenuppluckring/foglossning
* Graviditeten fram till födelsen
* De första 40 dagarna med bebisen


Kurs på 8 tillfällen x 1½ timme á 1000:- Tisdagar 1630-1745. Priserna är inklusive kompendium för hemträning. Då du har gått en kurs kan du gå enstaka tillfällen för 135:-, i mån av plats, på senare kurser, i väntan på din förlossning. Dessa kurser anordnas även efter förfrågan om ni är några t ex i en föräldragrupp. Då kan jag komma till er, även på andra platser i Värmland.

Övriga delar av gravidyogan - enstaka tillfällen (görs upp utifrån gruppens intresse):

* Babymassage & Babyyoga, (spec tillfälle före & ”Mamma-bebisyoga” efter)
* Paryoga - Enstaka halvdagskurs: Hur kan pappan vara ett stöd under graviditet och förlossning?

Massage        Andningshjälp             Stöd i fokusering mm

IMG 2017En enskild yogakonsultation är bra för att ge dig tips om vad just du behöver för att stärka dig själv. Jag ställer några frågor om hur du lever ditt liv idag och utifrån det ger jag dig värdefulla tips om hur du kan stärka dig med hjälp av yoga, andningsteknik, avslappning och ev en meditation.

Har du aldrig gjort yoga förut får du en grundläggande genomgång av det yogiska andetaget, vilket är till stor hjälp för att hantera stress, allmän oro och ångest, men även för att i längden t ex normalisera blodtryck och kortisolnivåer (stresshormon).

En lämplig instruktionsCD ingår i priset för att hjälpa dig att starta upp yogan hemma. Konsultationspris inkl CD: 750:- / 1 ½ - 2 timmar

Enskilt tillfälle gravidyoga à 750 kr eller paryoga för gravida är också möjligt. För par 900 kr för 2 ½ timme. Är ni fler par som går samman är priset 700 kr/par. CD + kompendium ingår i priset. Andningsteknik, förlossningsförberedande övningar, mild massage. Hur ni som par kan fungera bra som ett team under förlossningen.

Birgitta är medlem av IAYT (International Association of Yoga Therapists).

Här visas inga tider. Lämpligast ges enskilda konsultationer på förmiddagar eller vissa eftermiddagar. För bokning eller frågor ring 070-2377894 eller eposta birgitta@yogainstitutet.nu

 

Här visas våra aktuella Workshops.

Klicka på workshopen nedan för mer information samt möjlighet att anmäla dig. För frågor eller anmälan kan du också ringa 070-23 77 894 eller e-posta birgitta@yogainstitutet.nu

Kom och inspireras hur vi som kvinnor kan leva i en bättre balans genom våra olika cykler genom livet, vår måncykel, barnafödande och menopaus. Här finner du olika kurser som stärker dig som kvinna. Kurser som när ditt kvinnliga hjärta och samtidigt lär dig tekniker för balans i vardagen för dig som kvinna. Yogatekniker som stärker nerv- och körtelsystemen för en balans genom livets olika skiften.

eliasringblomma

Här finner du även Hormonyogatekniker som bygger på Dinah Rodrigues Hormonyoga. Läs gärna mer om henne här.

Olika kurser har lite olika teman, så läs nedan för respektive kurs.

Samla släktens kvinnor och ta med dig dina väninnor. På kort tid lär du dig enkla tekniker för att skapa balans inom dig.
Kommentarer från tidigare kursdeltagare:

"En ljuvlig dag där jag känner mig mjuk i hela kroppen ända in i hjärtat".

"Detta gav mig en förståelse för hur jag kan leva i en bättre balans i min menstruationscykel och att det är helt OK att jag är lite upp och ner ibland, att jag behöver vara det. När jag inte motsätter mig det utan tillåter mig det mår jag bättre."

Varmt välkommen!

Yogakurser för Nybörjare

Nybörjare i Kundaliniyoga - Kursledare: Anna-Karin Jansson

Här går vi igenom grunderna i Kundaliniyoga med mjuka yogaövningar, andnings- och fokuseringstekniker, avslappning och meditation.

Även Medicinsk yoga och Ryggyoga är mjuka inriktningar, se vidare under dessa.

Yoga grundnivå. Nybörjarklass.

 

Yogainstitutet samarbetar med Louise Embretsen-Lundqvist som är beteendevetare, KBT-terapeut och  Traumaterapeut.  louise

KBT (Kognitivbeteendeterapi) är en terapi form som handlar om konsten att hålla sig undersökande i frågan om vad som fungerar för klienten för att den ska uppnå sina mål. Utan dömande och förutfattade meningar skapa möjlighet för klienten till nya insikter, nyinlärning och korrigerande erfarenheter, samt hjälp till mening, värde och självrespekt.

Ett av de viktigaste målen med denna terapiform är att genom språket, tankarna och beteendet få klienten att bli medveten om sina känslor samt reglera och stå ut med sina känslor.

SE (somatic experience) eller traumaterapi är en terapimetod för att minska och upplösa efterverkningar av trauma (också kallat post traumatisk stress eller PTSD).

Terapin sker huvudsakligen genom samtal där särskilt fokus läggs på kroppsliga förnimmelser och reaktioner. Det kan exempelvis vara genom att gå tillbaka till ett minne en upplevd situation som varit jobbig och se vad det väcker för spänningar och förnimmelser i kroppen.

Louises terapi går oftast ut på att blanda dessa två metoder. Det handlar om att medvetengöra och behandla alla elementen i människans helhet, minnen, tankar, känslor, handling och kropp.
 
Tidsbokning: Kontakta Louise på 076-812 81 25
 
För mer information: www.samtal-kbt.se
 

 

kri tt level 1 logo

Level One Yoga Teacher Training Program Kundaliniyoga as taught by Yogi Bhajan

 

"Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet."  -  Yogi Bhajan

 Har du längtat efter personlig utveckling?

 

1-årig utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga– och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.

img 2725Denna utbildning i kundaliniyoga är för alla, oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att kundaliniyogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för kundaliniyogans visdom. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Kursupplägg: 9 träffar inkl 2 retreat 

Kurslängd: 200 lärarledda timmar 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

IMG 2443

* Meditation & sinnet, Mindfulness

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud

* Grundläggande gongtekniker

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

*  Vit tantra

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

 

Här finner du en liten film från vår utbildning, både från Yogainstitutet och från retreaterna. Det är vår huvudlärare Sada Sat Kaur som gjort musiken:  
https://drive.google.com/file/d/1nvKQHO519slULLQSk6JgRo82Jkb6UWAz/view?usp=sharing

 

 

Nästa start på Yogalärarutbildningen 2019

Tider på Yogainstitutet är fredag kl 09.30 - söndag 16.30

8-10 mars

5-7 april

Retreat 5 dagar, 1-5 maj, 40 tim

Öppen dag 15 juni

Järna Yogadagar 23-25 aug - yogafestival men med fredag som extra dag för utbildningen

(här kan du samla underskrifter för 20 klasser)

Retreat 5 dagar, 9-13 okt

22-24 nov

31 jan-2 feb

(15 februari Vit tantra heldags meditationsdag i Stockholm - troligt datum eftersom det ännu inte är satt)

6-8 mar

IMG 8359 

Utbildningen omfattar 200 timmar lärarledd lektionstid, 180 timmar är den internationella delen, dessutom extramodul med 20 timmar Medicinsk yoga och grundläggande gongtekniker. Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv. 

Vi samarbetar även med utbildningen i Stockholm och Oslo. Klicka på respektive ort för mer info om dem. 

 

VILL DU VETA MER? 

VI HAR 2 INFORMATIONSTRÄFFAR:

11 NOVEMBER kl 13.00-15.00

Dessa dagar har vi på Yogainstitutet Yoga och Gongbad. Efteråt har vi ett informationsmöte om yogalärarutbildningen. Anmälan sker via Gongbad resp Workshops eller kontakta birgitta@yogainstitutet.nu

 

Totalpris: 40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgift på 4 000 kr före 30 november. Efter detta datum är priset 43 000 kr).

Kursavgiften är: 22 300 kr Resterande är moms, kostnader för litteratur, kost och logi under retreaterna, samt medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riskförbund) under ett år och Järna yogadagar. Kostnader för vit tantra ingår ej i kurspriset (ca 1 500 kr). Mat ingår på Järna yogadagar men ej boende. 

Efter genomgången utbildning har du möjlighet att läsa vidare på Level 2, som ges på olika platser runt om i världen, olika platser i Sverige och även på Yogainstitutet.

Om du kommer långväga ifrån går det bra, i mån av plats, att övernatta i kurslokalen för 100 kr per natt på eget liggunderlag/luftmadrass.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Vi har ett stort nätverk av lärare så om någon blir sjuk har vi möjlighet att sätta in andra lärare.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 
E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 - 44 44 316 eller 070 - 23 77 894

Anmälan:
Anmälan görs från formulär som du finner längst ner på denna sida. Det ska innehålla följande: namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Berätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto i ett separat mail.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.


Lärare är: 

ssk playing harmonium

Sada Sat Kaur Lead Teacher från USA, är en mycket duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon har studerat hos Yogi Bhajan sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket mantran och naad (the yoga of Sound). Hon är ödmjuk, kunskapsrik och en bra lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

 

   

 

 

 

 

Dharma SinghDharma Singh från Tyskland är KRI Lead Kundaliniyoga Teacher Trainer från Freiburg i Tyskland. Han är både yogalärare och driver en spirituell begravningsbyrå i Freiburg. Med härlig humor, tydlighet och ett varmt hjärta delar han kundaliniyogan enligt Yogi Bhajan.

 

 

 

 

 

 

 

  

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset utanför Stockholm, Clara Nestor - Göteborg, Birgitta Hedman - Yogainstitutet i Karlstad.                       

charlotte strmCharlotte Åström, från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI Professional Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

 

 

 

 

birgittaogongen3Birgitta Hedman från Karlstad, har 

arbetat med utbildning i ca 30 år inom folkhögskola och IT-branschen i Stockholm. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Professional teacher Trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

 

 

 

 

 

clara-nestor
Clara Nestor är en KRI Professional Teacher trainer och har arbetat med yoga sedan 1997. Hon har haft förmånen att studera direkt för Yogi Bhajan. Hon har en universitetsexamen i Hälsa, och arbetar full tid med yoga, hälsa, Medicinsk yoga/Yogaterapi, KBT och stresshantering inom företagsvärlden. Hon ger även privata yoga- & meditationslektioner. Clara brinner för Kvinnoyoga och att utbilda fler lärare i Kundaliniyoga. Efter att ha drivit yogacenter i Göteborg i många år och med yogalärarutbildningar i Göteborg och Köpenhamn frilansar hon och samarbetar med Yogahuset och Yogainstitutet. Clara är rättfram, autentisk, varm och opretentiös. 
 
 
Här finner du en liten film från vår utbildning, både från Yogainstitutet och från retreaterna:  
https://drive.google.com/file/d/1nvKQHO519slULLQSk6JgRo82Jkb6UWAz/view?usp=sharing

 

 

 

"If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga - don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul."  - Sada Sat Singh

 

kri tt level 1 logoEn KRI-certifierande Kundaliniyogalärarutbildning med Medicinsk yoga - allt i ett!

 Kundalinioyoga enligt Yogi Bhajan 180 timmar samt Medicinsk yoga 40 timmar - Totalt 220 timmar lärarledd undervisning

Nästa utbildningsstart blir i september 2019 - nya datum kommer inom kort

WHO visar på behov av att finna nya vägar för att stärka folkhälsan långsiktigt. Vår unika yogalärarutbildning bygger på att du först får en stabil och god grund som Kundaliniyogalärare där du sedan bygger på dn kunskap med grunder i hur och vad du i din profession kan undervisa och lära ut till människor som lider av ohälsa av olika slag. Vårt lärarteam har 15-45 års erfarenhetimg 0251 av Kundaliniyoga och Medicinsk yoga. Vi har genom åren sett yogans positiva effekter på kropp och sinne och hur människor i olika åldrar har stärkt sin hälsa och funnit verktyg för ett hälsosammara liv. Detta vill vi att så många som möjligt får uppleva och stärkas av!

 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

* Meditation & sinnet

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars teknikenIMG 4443

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud 

* Grundläggande gongtekniker 

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

* Vit tantra

Vem kan gå utbildningen?

Utbildningen är för alla. Du kan gå den oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att kundaliniyogan och den medicinska yogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling. 

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för kundaliniyogans visdom och Medicinska yogans transformerande effekter fysiskt och psykiskt. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

 

Utbildningen ger dig möjlighet att:
 • Skapa en gedigen och god egen yogaträning/disciplin
 • Att få verktyg för hälsa i vardagen samt en berikande personlig utveckling
 • Undervisa och hjälpa andra med ohälsoproblem eller sjukdomar

 

Pris: 

40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgiften på 4 000 kr före 15 januari. Efter detta datum är priset 43 000 kr)

I priset ingår:

- Kurslitteratur (huvudmanualen på engelska)

- 1 retreat med mat och boende

- Medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund) under ett år

- Järna yogadagar (kostander för boende tillkommer)

Kostnader resor och Vit tantra (1 250 kr) ingår ej i kurspriset.

 

Vad är unikt med utbildningen i Örebro?
 • Vi integrerar den grundläggande internationella Kundaliniyogalärarutbildningen (180 timmar) med Medicinsk img 2719yoga (40 timmar) en mer anpassad variant av Kundaliniyogan för de som har besvär. Totalt 220 timmar.
 • Fler lärarledda timmar.
 • Fokus på hälsobefrämjande effekter av yogan.
 • Möjlighet att till två tredjedelar gå utbildningen dagtid under veckor. Övrig tid är förlagd till helger och ett retreat.  
 • I totalpriset ingår en retreat på naturskön plats, inkl kost o logi.
 • Vi är ett team av lärare som driver utbildningen på 4 orter: Stockholm, Oslo, Örebro och Karlstad - Lätt att ta igen om du missar ett tillfälle (eftersom vi finns på fler orter)
 • Kombination av "nära dig" och naturskön miljö i retreatform.
 • Du ingår i ett nätverk av andra yogalärare med möten i Järna årligen under Järna Yogadagar. 

IMG 4443

 

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare. 

 

Lokal: Nygatans Yoga, Nygatan 38 centralt i Örebro (om inget annat anges nedan).

 

Vårterminen 2018

15-17 mars: Torsdag kl 08.00-lördag kl 17.00

11-15 april: retreat på Ängsbacka kursgård i Molkom (kost & logi ingår i priset)

17-19 maj: torsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00

Höstterminen 2018 

24-26 augusti: Järna yogadagar

(en dag för utbildning och två dagar för samvaro med andra yogalärareI priset ingår en puja - hel natts gongavslappning samt mat, men ej boende).

18-20 oktober: torsdag kl 08.00-lördag kl 17.00

22-24 november: torsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00

 

Vårterminen 2019

31 januari-2 februari: torsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00

16 februari Vit tantra (heldagsmeditation) i Stockholm

14-17 mars: onsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00 (OBS! 4 dagar stadsretreat)

9-11 maj: torsdag kl 08.00 - lördag kl 17.00

 

Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv. 

Vi samarbetar även med utbildningen i StockholmOslo och Karlstad Klicka på respektive ort för mer info om dem. Om du missar ett tillfälle kan du ta igen missade tillfällen i dessa utbildningar.

 

Anmälan:
Anmälningsformulär finner du längst ner på denna sida. Anmälan ska innehålla namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat medBerätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto om vi inte tidigare har träffat dig. Skickas i ett separat mail om du har möjlighet.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

 

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 

E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 - 44 44 316 eller 070 - 23 77 894


Lärare är:
 

 

ssk playing harmoniumHuvudlärare är Sada Sat Kaur Master Teacher från USA, Hon är en mycket ödmjuk, kunskapsrik och duktig yogi med 45 års erfarenhet av yoga och har studerat direkt hos Yogi Bhajan.  Hon är musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon är mycket kunnit inom naad (the yoga of Sound). Hon har lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

Sada Sat Singh var tidigare vår huvudlärare. Han gick bort i november 2017 efter en tids sjukdom. Hans fru Sada Sat Kaur fortsätter hans arbete. Dessutom har vi ett rikt nätverk av internationella yogalärare som bidrar under vår utbildning. Nu senast deltog Karta Purkh Singh från Hamburg. Han är specialist inom Pranyam och Postures/Asanas. 

 

 

 

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset utanför Stockholm, Clara Nestor - Göteborg, Birgitta Hedman - Yogainstitutet i Karlstad.                            

charlotte strmCharlotte Åström, från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI certifierad 

lärare och Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

birgittaogongen3Birgitta Hedman från Karlstad, har 

arbetat med utbildning i ca 25 år inom folkhögskola och IT-branschen. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Teacher Trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

 

clara-nestor

Clara Nestor är en KRI certifierad lärare sedan 1997 och även en Teacher Trainer. Hon har haft förmånen att studera direkt för Yogi Bhajan. Hon har en universitetsexamen i Hälsa, och arbetar full tid med yoga, hälsa, Medicinsk yoga/Yogaterapi, KBT och stresshantering inom företagsvärlden. Hon ger även privata yoga- & meditationslektioner. Clara brinner för Kvinnoyoga och att utbilda fler lärare i Kundaliniyoga. Efter att ha drivit yogacenter i Göteborg i många år och med yogalärarutbildningar i Göteborg och Köpenhamn frilansar hon och samarbetar med Yogahuset och Yogainstitutet. Clara är rättfram, autentisk, varm och opretentiös. 

  

Feed-back:

"Mitt beslut att göra Kundalini Teacher Training kom ur längtan att fördjupa mig i och få bättre förståelse för de positiva effekter jag dittills hade upplevt när jag gjorde yoga. Jag hade då inte mycket kunskap

om de olika yogaformer men valde Kundalini pga det är den yogaform som MediYoga kommer ifrån. Jag hade nyligen avslutat ett halvårs utbildning i MediYoga. Att yoga gav positiva effekter för den som utövade den kunde jag erfara, men jag upplevde att jag behövde djupare o bättre kunskap för att kunna förmedla det till andra. Utan TT1 hade jag inte kunnat förmedla MediYoga så tryggt som jag gör, kunde inte så övertygat ha talat om vikten av egen regelbunden träning.

Under utbildningen blev jag både utmanad i min egen yogapraktik samtidigt som jag fick tillgång till en efterlängtad fördjupning i teori och traditioner bakom Kundaliniyoga. Lärarna är starka förebilder av att utlärning av Kundaliniyoga börjar från en själv och ens egen erfarenhet. Kundaliniyoga hjälper mig acceptera ansvaret för mitt liv, och ger mig verktygen att göra det. Jag är tacksam att jag valt att öppna mig för de universella krafter som via Kundaliniyoga ger mig, inte bara fysisk stryka, men också en mental och emotionell styrka som jag inte har kunnat få till mitt liv på annat sätt. Jag får en bättre förståelse för den andliga varelse jag är, som vi alla är.

TT1 har gett mig en trygg skjuts på en bana som jag kommer att följa under en lång tid framöver. En resa av nyfikenhet men också trygghet i den kunskap, vetenskap och praktisk tradition som Kundalini yoga är." Cindy, arbetsterapeut inom primärvården i Bengtsfors

"If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga - don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul."  - Sada Sat Singh 

 

kri tt level 2 logoLevel 2 "Lifestyle & Lifecycles" - Sada Sat Kaur & Dharma Singh

11-16 January 2019

Level Two is open to KRI Level One Certified Instructors, but also to whom that may be interested. You should have some Kundaliniyoga experience to attend the course but will only get a diploma when you have your KRI Level One Certification.

For KRI Level One Instructors this 300-hour/2-year certification program consists of five 62-hour modules and fulfills the Yoga Alliance 500-hour requirement. Graduates of Level Two earn the title of Certified Practitioner of Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan®.

Before your Level One certification you thirsted for a deeper understanding of the yoga. In Level Two you acknowledge on a heart level that it is no longer sufficient for you to just have the skills and fulfill the basic duties of an instructor. To reach the next level means assessing where you are in your commitment to authenticity, and offering yourself up to transformation. This has never been a solo journey, and Level Two is no exception.

Throughout your 2-year commitment (this is the minimal time), you will attend teaching events featuring lectures from Yogiji on five interconnected themes. Before, after, and during the events, you will connect with your global course community and a personal mentor to refine your ability to reflect, to be aware, and to be consciously conscious of what you are learning.

There are 5 modules in Level 2:

Meditation

- Vitality and Stress

- Conscious Communication

- Authentic Relationship

- Lifestyles & Lifecycles

- Mind & Meditation

 

Previous Level 2 at Yogainstitutet:

2015 "Conscious Communication". 

2016  "Authentic Relationships"

2017 "Mind & Meditation"

2018 "Vitality & Stress"

 

"Lifestyle & Lifecycle" 11-16 January 2019 

The Yogic Traditions teaches us that from the time of our birth to our passing, we go through significant cycles of change every 7, 11 and 18 years. 

Learn what these cycles are, how they affect us and how to optimize these changes through a healthy proactive yogic lifestyle. 

For six glorious days, through meditation, kriya, group work and powerful video classes you will learn how these cycles affect us and how to optimize these changes throughout your life for a proactive yogic lifestyle. 

In this course you will develop the tools to understand the journey of life and how to live in awarness of who you are and what is best for you in each stage.

This course is presented in interactive learning environments. You will explore topics and discuss them with other students in both small and large groups. You will have the opportunity to practice meditations deeply over an extended time. You will test and observe the application of these techniques and attitudes in your life. This course prepares you to advance toward Kundalini Yoga Teacher Level 2 certification as offered by the Kundalini Research Institute (KRI).

 

Teachers: Sada Sat Kaur and Dharma Singh will be the lead trainers.    ssk playing harmonium

Price: Early-bird (if you register before 30th of November) 8 300 SEK. After 30 of November the price will be 8 900 SEK Books and DVD´s are included in the price. You will register by paying 1 000 SEK to bg 5447-4333. The rest will be paid 9th of December.

Possibilities to stay overnight at Yogainstitutet, a simple accomodation in the yogaroom, 100 kr/night. You bring your own sleeping-things. Otherwise there are bed-and-breakfast, AirBnB´s and hotels in the surroundings.

For information and registration contact Birgitta Hedman birgitta@yogainstitutet.nu or 070 - 23 77 894

I need your name, adress, phonenumber, e-mail and your date of birth.

 

dharma singh

 

 

Några kommentarer från tidigare Level 2 på Yogainstitutet:

Lokalen: Härlig lokal med fina energier och varm miljö. Bra med två toaletter. Generöst att bli bjuden på frukt varje dag. Härligt att kunna sitta på stol vid bordet i köket och äta lunchen. 
Maten: Helt fantastisk, vilken lyx att få sätta sig och äta denna goda och härliga lunch, Toppen.
Kursen och kursledarna: Bra kursledare, fint med mixen man och kvinna, blir en väldigt bra balans i energier och annan input. Kursledarnas erfarenhet från Yogi Bahjan ”tiden” och deras härliga sätt att förmedla kunskap är toppen.
Staben (du och dina medhjälpare): Härligt bemötande, öppet, generöst, humoristiskt och prestigelöst. Jag uppskattar er alla väldigt mycket. Skapar ”mer”känsla.
 
 
Du anmäler dig genom att klicka på nedanstående länk och fylla i formuläret med dina uppgifter. Faktura och anmälningsbekräftelse genereras då automatiskt till din mail. Det kan ibland ta några dagar innan du får fakturan.
 
 
 

 • Gravidyoga
 • Paryoga för gravida
 • Föräldra-Bebisyoga - Första tiden med bebis
 • samt få kunskap om ätstörningar omkring graviditet

Utbildningen ger en grund för att lära ut lämplig yoga för gravida. Kursmoment:

 • Andningsteknik
 • Fokuseringstekniker specifikt för gravida
 • Uthållighetsträning
 • Vikten av avslappning i graviditeten & under förlossningen
 • Mantrasång till bebisen i magen
 • Bäckenbottenträning
 • Magdans
 • Yogisk filosofi omkring den viktiga tiden i livmodern & de första 40 dagarna
 • Föräldra-Bebisyoga med bebismassage och sång
 • Paryoga för gravida för stöd i andningsteknik, fokus & massage
  • Hur kan partnern vara ett stöd under graviditet och förlossning?

 

Nästa utbildningsstart är i Stockholm

10-11 okt (Birgitta), 5-7 dec (Karolina & barnmorska) samt 18-20 januari

 

Utbildningen har hållits under flera år och har varit mycket uppskattad både av barnmorskor, gravida som gått för egen del under graviditeten samt de yogalärare som utbildat sig till instruktörer i Gravidyoga och Föräldra-bebisyoga.

Vi utför utbildningen även på uppdrag om ni är fler som önskar gå, t ex barnmorskor för vidareutbildning.

Kursupplägg:

- Yogans grunder (1 dag, 8 h) komma igång med yoga om du inte är yogalärare 11 september

-Gravidyoga 7 dagar: 10-11 okt + 5-7 dec 2018 + 18-20 januari

Utbildningsfakta: 56 timmars kurs fördelat på 7 heldagar, hemuppgifter mellan träffarna. Kompendium och ljudfiler för hemträning ingår i kursavgiften. Examensdag med skriftlig och muntlig presentation.

 

Kurskrav: Yogalärare/Yogaterapeut (eller du som arbetar med gravida eller barn i vården, men då behöver du närvara vid en ytterligare kursdag före kursstart för genomgång av grunderna i yoga och andningsteknik).

Kostnad: 9 500 kr + moms 25% totalt 11 875 kr inkl kursmaterial (3 kompendier) och 5 CD/ljudfiler på yogapassen.

Anmälan senast 1 oktober. 

Info & Anmälan till Birgitta 070—23 77 894 eller birgitta@yogainstitutet.nu eller Charlotte Åström info@yogahuset.se 070-402 66 02

I din anmälan anger du följande:

 • Namn
 • Personnummer
 • Adress & ev annan fakturaadress
 • Telefonnummer både vanlig och ev mobil
 • Din bakgrund, yogaerfarenhet, vårderfarenhet
 • Varför du söker till gravidyogautbildningen och hur du har tänkt att arbeta med denna.
 • Bifoga ett foto 

 Kursledare:

birgittaogongen2

Birgitta Hedman, KRI Professional Teacher Trainer, har arbetat med gravidyoga i Karlstad och Oslo sedan 2005, Certifierad gravidyogalärare, även hållit förlossningsförberedande kurs/paryoga för gravida och föräldra-bebisyoga och även medverkat som doula vid förlossningar.

 

 

Charlotte Åström, Yogahuset i Stockholm, KRI Professional teacher trainer, utbildar yogalärare i Sverige och Norge. Certifierad gravidyogalärare sedan 2005, utbildad i England, Frankrike och Italien.

Karolina Palmberg, beteendevetare, coach samt yoga- och meditationslärare. Expert på ätbeteende och livsstilshälsa, har 12 år arbetat kliniskt inom ätstörningsvården. Har behandlat alla typer av ätstörningar, anorexi, bulimi, fetma och jobbat med gravida och nyblivna mammor.

Cecilia Brundin Pettersson, fil Mag, dipl Coach, Näringsfysiolog med speicalfokus kost vid graviditet och amning. 10 års erfarenhet av att möta kvinnor med ätstörningar i samband med graviditet och småbarnstid. Projektledare för interventionsprogrammet "Viktiga mammor" i Östersund, ett program riktat till gravida med fetma.

Barnmorska deltar några timmar i utbildningen.

 

Kommentarer från tidigare deltagare:

 

Jag är mycket nöjd med kursen. Bra med en 4-dagars start, då hinner man landa och ta till sig kunskapen bättre. Mycket bra erbjudande med att kunna övernatta på studion. Fantastiskt bra planering på hela utbildningen. Du får med allt det viktiga och undervisar på ett bra pedagogiskt sätt. Blandningen av praktik och teori gör att kunskaperna går in lättare och är bra på att läsa av oss när vi behöver ett break. Materialet som vi får av dig är väl genomtänkt och professionellt utfört.
Det framgår tydligt att du är en erfaren lärare och Yogini som brinner för att sprida ljus och kunskap för en bättre värld. Jag återkommer gärna på fler kurser när det är dags.
Du har gett mig mycket input och inspiration att fortsätta med mitt värv som yogalärare. Tusen tack Birgitta! Sat Nam! / Anne Lötjönen Sund

 

Jag har upplevt kursen som mycket givande. den har innehållit mer än jag förväntade mig - inte bara pass utan en väldigt bra bakgrund, plattform att stå på som instruktör. Lämnar utrymme för att gravidyogan kan ge ringar på vattnet genom hela livet för deltagarna. Upplägget med två olika träffar har varit positivt - tid till att öva, läsa och möjlighet att praktisera. Kunskapen sjunker in och det blir naturligt att fylla på och knyta ihop vid andra tillfället.

Mycket fint material och massor av din erfarnehet, visdom, kunskap och klokskap som du genersöt delar med dig av. /Anna

 

Jag är mycket nöjd med utbildningen. Mycket nya tankar. Mycket praktiska övningar. Det gillar jag. Lagom med teori. 

 

Fina Birgitta! Du har förmedlat en djupare dimension av gravidyogan för mig. Detta har varit så mycket mer än det jag gått tidigare. Kommer vid tillfälle rekommendera andra att komma på din gravidyogautbildning. /Jennie

 

”Make meditation the art of life. Make medittion the science of life. Because only with that, and with that only, can you develop intuition.”

The Teachings of Yogi Bhajan

Explore The 21 Stages of Meditation and deepen your contemplative and meditative capacity in a community of practitioners.

Broaden the scope of your understanding of what meditation is and open new doors of perception in your life and in your practice.

This course is a ”hands-on” experiential practice and it is one of the most profound courses for self-transformation. It is a deep immersion. It is about experience.

Come meditate with us!

We have teachers that has long and profound experience of meditation. It was their great blessing and good fortune to study with Yogi ssk yoga room  version 3Bhajan and learned these 21 stages of meditation directly from him.

                                                                                                                                                                     

In this course we will engage in a 3-part meditative journey:

-Part 1 is The Crystallized Self, where we recognize and experience our true Self

-Part 2 is The Expressive Self, in which we learn how to express our true Self in both action and stillness.

-Part 3 is The Transcendent Self, where we experience our self as a realized human being.

Each part of this meditative journey takes you into a deeper level of awakening and realization. We will move through the basic skills of meditation to the deeper levels of awareness and integration and finally into identity and merger into the infinite pulse of creation.

The 21 Stages of Meditation will give you the tools and the experience to deepen your meditation and come to a profound understandning of your Self. Students and Teachers from all contemplative traditions are invited to participate.

Come experience the Stages with us! We are here to guide and encourage you on this remarkable inner journey.

Is this course for me?

Have you just started taking Kundalini Yoga? This course is a great foundation for deepening your understanding of meditation as taught by Yogi Bhajan.

Are you a Kundalini Yoga Teacher? This course will deepen your practice and provide the skills you need to help you identify where your students are at and how to taket hem further.

Do you pracitice a differnet style of meditation? This course will broaden the scope of what you understand meditation to be and open new doors of perception in your life and in your practice.

Have you been practicing and teaching Kundalini Yoga for years? 21 Stages will reawaken your passion for the practice and provide the groundwork for a new understanding of how far you have come and wherw you want to go.

Requirements

The course is open to anyone, from any meditative tradition. No experience is required though some meditation experience is an asset. The course is also part of the requirements for Level Three certification in Kundalinii Yoga tradition.

Teachers: Sada Sat Kaur.                                           

Course Fee:                                                                                                                                     IMG 2033

Register and pay in full by 2 of April 2018 and save!

Early Discount Price:

8 300 SEK if paid in full by 2 April 2018, pay registration fee as soon as possible to book your place at the course 1000 SEK to bg 5447-4333. Write your name and adress please.

Regular Price: after the 2 of April 8 900 SEK

Fee Deatail:

Course fee: includes all instruction and tax. You may buy the book ”21 stages of Meditation”.

Accommodations:

The yoga venue is located in the center of Karlstad. There are several hotels, AirBnB, B&B close by. There are also possibilities to stay at the center to a small price.

 

Visa händelser från alla kategorier