Birgitta Hedman

070 – 23 77 894 (Taktil massage)

Eelko Manderveld

Länk till Eelkos bokningssida Klicka här

(Shiatsu massage, Biophoton terapi, Migränterapi, Klassisk massage/sportmassage)

Vad innebär de olika massageformerna?

Taktil Helkroppsmassage: 70 min à 750 kr

Klippkort 5 tillfällen taktil massage: 3450 kr, dvs 690kr/tillfälle
Taktil massage är en mjuk avslappnande beröringsmassage som passar alla, men lämpar sig speciellt för personer med stress, spänningar och smärta i kroppen. Taktil Massage används inom hälso- och sjukvården och är förordad av Socialstyrelsen.

Hur går taktil massage till? 
Du ligger skönt inbäddad i täcke, lakan, kuddar och värmeflaska och massagen ges med vegetabilisk olja (med eller utan doft efter önskemål), till lugn och avslappnande musik.

Hur verkar taktil massage?
Taktil massage är en mjuk och skön beröringsmassage som får spända muskler att slappna av. Massagen aktiverar oxytocinet i kroppen, som är vårt lugn- och rohormon. Det får nervsystemet att slappna av och på så vis blir musklerna avspända utan att behöva knådas till avslappning. Detta är ofta att föredra för personer med smärtproblematik, men är även allmänt avstressande för dig som har mycket omkring dig och behöver få känna avslappning. Denna typ av massage är mycket rogivande.

Taktil massage är vetenskapligt belagd och forskningsresultat visar på dess goda effekter såsom förbättrad sömn, lugn och välbefinnande, ökad social öppen- och nyfikenhet, minskad stress och smärta samt ökad kroppsmedvetenhet.

Även gravida mår bra av taktil beröring eftersom det hjälper kroppen att slappna av.

Massagen är bra att tas lite oftare i början av en behandlingsperiod och därefter en gång i månaden. Då upprätthålls den taktila massagens effekter av balans och välbefinnande. För mer information om taktil massage, se www.taktil.se

Du bokar genom att kontakta Birgitta på 070-2377894 eller info@yogainstitutet.nu

 

SHIATSU MASSAGE: 25 min à 400 kr, 55 min à 750 kr, 85 min à 1000 kr
Shiatsu kombinerar flödande cirkulära rörelser med mjuk beröring och djupgående tryck.

Denna speciella behandling verkar avstressande för hela ditt system vilket ger din kropp möjlighet till återhämtning och mycket djup avslappning. Effekten är långvarig och många känner sig som nya efter behandlingen med ökat välbefinnande.

Shiatsu förebygger många problem så som huvudvärk, trötthet, sömnproblem nedstämdhet, stelhet i rygg, axlar och nacke. Den verkar förebyggande för sjukdomar.

Behandlingen passar också dig som vill komplettera din träning och optimera din hälsa ytterligare. Shiatsu utförs på en futon (madrass på golvet) eller massagebänk och du är iklädd mjuka kläder.

 

BIOPHOTON THERAPY: Barn 700 kr, återbesök 500 kr. Vuxen 1100 kr, återbesök 1000 kr
Med hjälp av Biophoton Therapy är det möjligt att hitta den primära orsaken till ett sjukdomstillstånd och behandla den. Det handlar om att återställa kroppens ursprungliga och friska cellkommunikation.

De olika organen, blodcirkulationen, hormonsystemet, nervsystemet och lymfsystemet mäts med hjälp av över 100 akupunkturpunkter på händer och fötter. Efter mätning testas olika homeopatiska mediciner genom Biophoton-systemet och hittar på så vis de optimala medicinerna för detta behandlingstillfälle. Efter att mätning och tester är klara, sker en 25 minuter lång behandling. Behandlingen sker sittandes på stol och du behöver endast ta av stumpor.

 

MIGRÄNTERAPI: Första behandling 115 min à 1250 kr, återbesök 85 min à 1000 kr
Det som gör migränterapin så unik och effektiv är kombinationen av terapins tre byggstenar som tillsammans behandlar roten till problemet samtidigt som den ger stöd till kroppens återuppbyggnad.

  1. Shiatsu massage – arbetar med de anatomiska och mekaniska aspekterna av migränen och ger support till de inre organens funktioner.
  2. Biophoton Therapy – arbetar med de djupare, underliggande, energetiska orsakerna till migränen.
  3. Närings- och kosttillskott – stödjer och påverkar kroppens biofysiologi.

Tillsammans ger dessa tre byggstenar bästa förutsättning för att helt läka de flesta migräner. Denna migränterapi skiljer sig från de flesta övriga behandlingar som oftast bara tar en eller två aspekter och därmed endast ger delvis eller temporär förbättring.

 

KLASSISK / SPORTMASSAGE: 55 min à 750 kr, 85 min à 1000 kr
En stunds skön avslappning med mjuk, välgörande massage eller stela muskler i specifikt problemområde som behöver få hjälp tillbaka till rörelse?  För dig som föredrar oljemassage på massagebänk erbjuder jag svensk klassisk massage och sportmassage. Massagen verkar både förebyggande och rehabiliterande. Jag anpassar behandlingen helt efter önskemål.

Feed-back från tidigare kursdeltagare (2)

Comments are closed.