Taktil Helkroppsmassage: 70 min à 790 kr
Klippkort 5 tillfällen taktil massage: 3625 kr, dvs 725 kr/tillfälle

Taktil massage är en mjuk avslappnande beröringsmassage som passar alla, men lämpar sig speciellt för personer med stress, spänningar och smärta i kroppen. Taktil Massage används inom hälso- och sjukvården och är förordad av Socialstyrelsen.

Hur går taktil massage till? 
Du ligger skönt inbäddad i täcke, lakan, kuddar och värmekuddar och massagen ges med vegetabilisk olja (med eller utan doft efter önskemål), till lugn och avslappnande musik.

Hur verkar taktil massage?
Taktil massage är en mjuk och skön beröringsmassage som får spända muskler att slappna av. Massagen aktiverar oxytocinet i kroppen, som är vårt lugn- och rohormon. Det får nervsystemet att slappna av och på så vis blir musklerna avspända utan att behöva knådas till avslappning. Detta är ofta att föredra för personer med smärtproblematik, men är även allmänt avstressande för dig som har mycket omkring dig och behöver få känna avslappning. Denna typ av massage är mycket rogivande.

Taktil massage är vetenskapligt belagd och forskningsresultat visar på dess goda effekter såsom förbättrad sömn, lugn och välbefinnande, ökad social öppen- och nyfikenhet, minskad stress och smärta samt ökad kroppsmedvetenhet.

Även gravida mår bra av taktil beröring eftersom det hjälper kroppen att slappna av.

Massagen är bra att tas lite oftare i början av en behandlingsperiod och därefter en gång i månaden. Då upprätthålls den taktila massagens effekter av balans och välbefinnande. För mer information om taktil massage, se www.taktil.se

Du bokar genom att kontakta Birgitta på 070-2377894 eller info@yogainstitutet.nu