Introduktion – akupunkturens meridiansystem lörd 10 april kl. 9-17, online/på plats

Välkommen till en kurs där du får en introduktion till systemen man arbetar med i kinesisk medicin och speciellt akupunktur. Här går vi genom sammanhanget – människan mellan himmel och jord – och förklaringsmodeller till hur liv på jorden fungerar och hur störningar kan uppstå. Vi går genom de 12 meridianerna och 2 extraordinära meridianer. Vi lär oss lokalisera ett antal akupunkturpunkter och övar akupressur. 

I samband med varje meridian som vi går igenom presenterar Birgitta en yogaövning som behandlar denna meridian och tillhörande organ.

 

Kursledare denna dag är: 

Sylvia Agorander tog examen som Homiatriker 1985 och valde akupunkturen som huvudterapi. Hon driver sin naturmedicinska mottagning i Karlstad och vidareutbildar sig ständigt, oftast i internationella sammanhang. Intresset för att fördjupa sig i kinesisk medicin är starkt. Den harmoniska begreppsvärld som östasiatisk filosofi och vetenskap tillhandahåller, med människan på sin plats mellan himmel och jord, är en källa till utveckling, kunskap och praktisk tillämpning som aldrig sinar. Kroppslig, känslomässiga och andliga aspekter är alla närvarande i varje utmaning en människa kan stå inför och en del av den tillväxt som ligger en möjlighet i varje fas i livet. 

 

Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI certifierad Kundaliniyogalärare, Level 1 Professional Teacher Trainer, Mediyogaterapuet och gravidyogalärare. Birgitta är även taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong via Don Conreaux. 

Pris: 850 kronor. 
Anmälan: Här.
Du kan vara med på plats i lokalen (7 deltagare) eller med online.
Ange vid anmälan om du vill vara med på plats eller online. 

 

Corona-information: På grund av Covid kommer vi i dagsläget inte kunna ha så många deltagare i lokalen, så antal platser är begränsade i lokalen. Yogainstitutet följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och gör de förändringar som krävs. Vi spritar alla ytor, handtag och har stor distans mellan mattorna. Vi har yogamattor i ull, sittkuddar och filtar i lokalen men vill du tar du med egen matta, filt och sittkudd såhär i Covid-tider. 

 

Varmt välkommen precis som du är!