Introduktion till gong – spela intuitivt! – 1,5-dagskurs med gongpuja en hel natt, 29-30 maj

För dig som är nyfiken på gong!

Genomgång av grundtekniker för att du ska känna dig bekväm att närma dig Gongen, bekanta dig med den för att kunna börja praktisera olika gongtekniker på egen hand, t ex i din yogaklass. En introduktion som kan tjäna som grund till de längre gongutbildningar som finns här i Sverige.

Under kursen varvas teori & praktik. Genomgång av olika slagtekniker, hur du sköter en gong, effekten av gong, tips om hur du väljer gong. Gongrelaterade instrument som kan användas vid ett Gongbad, samt kort om Gong & mantra-sång. Om vi blir 7 stycken på kursen kommer vi att göra en gongpuja natten mellan lördag och söndag, dvs att vi sover till ljudet av gongarna under en hel natt. Då hjälps vi åt att spela under denna natt. 

 

”Jag tyckte introduktionen var värd varenda krona och mitt intresse väcktes ännu mer.” Kevin

 

Vi håller givetvis avstånd till varandra och kommer bara till kursen om vi känner oss friska och har ca 10 kvm vardera till förfogande under kursen. Vi rättar oss efter de Corona-riktlinjer som råder då kursen körs!

Vi kommer även göra lite yoga på lördag och söndag förmiddag. Övrig tid ägnas åt gongspelandet. Det finns 8 gongar att spela samt en mängd olika mindre instrument att prova och bekanta dig med, bl a Shruti-box som är en hjälp till att också våga sjunga/ljuda och stämma upp din röst med. 

Kursledare: Birgitta Hedman, KRI- certifierad Kundaliniyogalärare & gongare (gått i lära hos Don Conreaux och hon har gongat i ca 15 år)

Datum: 29 maj kl. 09.00 – 30 maj kl. 15.00
Pris:
 2 500 kr inkl kompendium med gongtekniker
Sopplunch och middag lördag kväll samt grötfrukost ingår också i priset.
Anmälan: Här
Info: Birgitta 070-23 77 894, birgitta@yogainstitutet.nu