KONTAKT


Yogainstitutet ska vara en knutpunkt för människor i utveckling. Du möter lugnet när du kliver in genom dörren och kliver ut mer energifylld. Vi har kurser i Kundaliniyoga och Medicinsk yoga, Gravidyoga, Föräldra-bebisyoga och gongbad samt internationella Yoga Teacher Trainings. 

 

 

Se våra yogalärare längre ner på sidan.

info@yogainstitutet.nu 070 - 23 77 894

Sveagatan 14, 652 22 Karlstad

LÄRARE


Du är välkommen att kontakta våra lärare.

Birgitta Hedman

Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI (Kundalini Research Institute) Level 3 Professional Yoga Teacher Trainer, Medicinsk yogaterapeut utbildad vid IMY och har gått "Conscious Pregnancy Yoga Training" för Tarn Taran Kaur. Birgitta är även taktil massör enligt Takti Pro och gong-utbildad av Don Conreaux. Mellan 2009-2012 utbildade Birgitta instruktörer i Medicinsk yoga enligt Göran Boll. Birgitta håller även grupper i Kvinnoyoga och Gravidyogautbildning i både Sverige och Norge. 2011 utbildade sig Birgitta även i Hormonyoga för Dinah Rodrigues, vilket är till stor hjälp för de som har hormonella besvär. Sedan 2014 arrangerar hon yogalärarutbildning på Yogainstitutet i Karlstad - Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 & Level 2 - med huvudlärare Sada Sat Kaur från Italien/USA. 

Birgitta har en gedigen utbildningserfarenhet efter att ha arbetat med utbildning i 35 år varav med yoga i 20 år. Birgitta hjälper dig som yogaelev att utvecklas och komma djupare inom dig. Hon ger både yogakurser och enstaka konsultationer, både till enskilda och gravida. Hon är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund och IKYTA International Kundaliniyoga Teachers Association, liksom ansluten till KRI, Kundalini Research Institute i USA. 

Hon är även utbildad i 21-stages of meditation och den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan.

Caroline Furudal

Caroline Furudal gick Kundaliniyogalärarutbildningen på Yogainstitutet i Karlstad under våren 2019-2020. Caroline har en certifiering i medicinsk yoga. Hon har en kandidat examen i psykologi vid Karlstads universitet och har även studerat kurser inom folkhälsovetenskap. Caroline arbetar i psykiatrisk vård i Karlstad med inriktning Beroendevård.  

Dima Bridy

Dima Bridy gick Yogalärarutbildningen på Yogainstitutet våren 2019-2020 och är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund. Dima har själv mycket intresse av motion och kost, hon har jobbat i 5 år med olika projekt och har deltagit i många kurser om psykologi och människors beteende. 

Elina Sälik

Elina Sälik är utbildad beteendevetare med examen i psykologi och studerar för närvarande till lärare inom hatha-, vinyasa- och yinyoga samt till diplomerad holistisk återhämtningsterapeut. Hon har tidigare arbetat coachande med ungdomar i utanförskap och har därifrån med sig utbildningar i motiverande samtal (MI) och empowermentpedagogik (7TJUGO).

För Elina har yogans filosofi kommit att bli ett sätt att leva efter att hon drabbades av en utmattning. Hon tvingades då inse att de gamla verktygen för att hantera livet inte längre fungerade. Yogan är för Elina en andlig praktik som ger henne fler valmöjligheter och förhållningssätt till det som sker inom och utanför henne. Yogan ger henne också förutsättningar för att kunna vara närvarande i verkligheten som den är, och inte som tankevärlden konstruerar den.

Elina vill inspirera andra till att upptäcka hur man genom yogans praktik kan lära sig självtillit, acceptans och att leva inifrån och ut i samklang med den man faktiskt är. 

 

Erika Janske

Erika är KRI-certifierad kundaliniyogalärare  enligt Yogi Bhajan, utbildad på Yogainstitutet i Karlstad. Hon har gått Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 med huvudlärarna Sada Sat Singh och Sada Sat Kaur från Italien/USA. Under våren har Erika även gått Kundaliniyoga Teacher Training Level 2, Authentic relationsship. Erika är utbildad i den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan. Hon är även utbildad livscoach och utbildad i Reiki healing.

Yogan är för Erika ett sätt att grunda sig själv och hitta närvaro. Hon hittade yogan som ett sätt att hantera en tuff period i livet när hennes dotter var svårt sjuk. Idag är yogan en självklar del av hennes dagliga liv.  Erika brinner för att förmedla ut yogan på ett sådant sätt så alla kan hitta in till sitt eget lugn och kunna hitta avslappning och ny energi.

Gudrun Larsson

Gudrun Larsson är KRI internationellt certifierad Kundaliniyogalärare, utbildad via Yogainstitutet i Karlstad. Gudrun har vidareutbildning i Medicinsk yoga, Breathwalk, Gravidyoga och Yinyoga. Gudrun är en uppskattad yogalärare och har hållit klasser regelbundet i flera år. Hon förmedlar yogan tryggt och varsamt med fokus på värme och acceptans. Gudrun själv har en daglig praktik av medicinsk yoga, den hjälper henne att reglera stress och oro samt håller kroppen mjuk och stark. Hon jobbar som sjuksköterska på centrum för ätstörningar i Värmland. Hon bor på en gård i Högboda och hon gillar att vistas utomhus nära djur och natur. 

Ing-Marie Rönnbäck

Ing-Marie Rönnbäck är leg fysioterapeut och utbildad i Yinyoga. Hon är även Kundaliniyogalärare och Medicinsk yogautbildad på Yogainstitutet Karlstad.

Lena Byström

Lena Byström är KRI-certifierad Kundaliniyogalärare level 1 och gick Yogalärarutbildningen 2020-2021 på Yogainstitutet i Karlstad och blev klar lärare våren 2021. Hon har 40 års erfarenhet av Transcendental meditation av Maharishi Mahesh yogi teknik. Hon är även diplomerad Deekshagivare genom Oneness University, Ann-Sofie Nilsson. 

Lena arbetar som förskollärare samt har en lärarexamen i Svenska och matematik. Hennes intressen är kost, hälsa, djur och familjen samt yoga och meditation.

Lena Nyberg

Lena Nyberg är KRI-certifierad kundaliniyogalärare, utbildad på Yogainstitutet i Karlstad/Örebro. Hon har gått Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 och hon har även gått Level 2 utbildning med delkursen "Authentic Relationship" på Yogainstitutet i Karlstad.

Lena har en magisterexamen i ekonomi och arbetar som administrativ chef på Wermland Opera, yogan är för Lena ett verktyg att hitta lugnet och att hantera vardagen. Med yogan vill Lena även ge andra möjligheten att känna lugnet och närvaron som yogan har gett henne och förmedla yoga på ett sätt så att du kan hjälpa dig själv till en hållbar vardag och arbetsliv.

Lotta Edquist Moberg

Lotta Edquist Moberg blev under våren 2020 certifierad Kundaliniyogalärare på Level1 på Yogainstitutet i Karlstad. Med lärare från Karlstad, Stockholm, Italien och USA blev utbildningen en fantastisk början på något nytt. En ögonöppnare som heter duga. Lotta är intresserad av hälsa i ett helhetsperspektiv. Brinner för att förebygga ohälsa men också för att förmedla yogans verktyg till nyfikna som vill läka och ge sig själva det bästa livet. Hon jobbar som förskollärare.

Louise E. Lundqvist

Louise E. Lundqvist är beteendevetare filkand. psykologi med grundläggande psykoterapi-utbildning KBT och Traumaterapi, Medicinsk yogainstruktör och massageterapeut. Louise har mångårig erfarenhet av kroppsterapier, rörelse- och avslappningsövningar. Hon håller yogakurser i både Medicinsk yoga och Kundaliniyoga samt arbetar med samtalsterapi inom KBT- och traumaterapi. Önskar du som komplement till din yoga gå i samtal är Louise en erfaren samtalsterapeut. 

Maria Hagerborn

Maria Hagerborn är KRI-certifierad Kundaliniyogalärare level 1. Hon gick Yogalärarutbildningen 2020-2021 på Yogainstitutet i Karlstad och var klar lärare våren 2021. Maria har ett stort intresse för hälsa och välmående och har yogat länge. Hon hittade Kundaliniyogan när hon var sjukskriven för utmattningssyndrom och det har varit en stor hjälp för henne att komma tillbaka till arbetslivet. Kundaliniyogans tekniker hjälper henne att finna lugn, harmoni och kraft och Maria brinner för att förmedla denna upplevelse till andra. 

Maria är utbildad socionom vid Karlstads universitet och arbetar som socialsekreterare för barn och unga i Karlstads kommun. 

Maria Östergren

Maria Östergren är lärare i kundaliniyoga och medicinsk yoga. Maria är journalist och kommunikatör, men har sadlat om mitt i livet och utbildar sig nu till psykolog på Karlstads universitet. Hon beskriver själv att kundaliniyogan har gett verktyg och styrka som bidragit till att hon har kunnat ta sig upp ur utmattning och depression, och hon vill gärna dela med sig av kunskaper och erfarenheter. 

 

Ola Stinnerbom

Ola Stinnerbom är samisk traditionsbärare och förnyare, en multikonstnär och scenkonstartist. Han är dansare, koreograf, mimare, akrobat, cirkusartist, jojkare, musiker, kompositör, sameslöjdare, konsthantverkare, trummakare, maskmakare, kostymdesigner, föreläsare, forskare.

Han har hela sitt liv ägnat åt dans, trummor, gör egna trummor, slöjdar – allt enligt egen kreativitet utifrån den samiska traditionen som bas. Han skapar sina egna trummor och föremål som han använder för att du ska få en så genuin upplevelse av ditt inre som möjligt. 

Driver idag: STINNERBOM PRODUCTION, ett samiskt produktionsbolag + DANSRAJDEN, det samiska danskompaniet

Sonja Österlund

Sonja Österlund är KRI certifierad Level 2 Kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan sedan 2008, Childplay yogainstruktör. Medlem i SKY - Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund. Utbildad i healingtekniken Sat nam rasayan. Arbetar som förskollärare och har tidigare arbetat med teater, som barnskötare och haft yogaklasser i Stockholm. Sonja har också gjort flera resor till Indien där hon fördjupat sig inom yogan och den yogiska filosofin. Sonja brinner för att förmedla yogan till både stora och små och har erfarenhet av att hålla yoga med barn på förskola och yogaklasser och workshops för vuxna. Håller i Kundaliniyogaklasser, workshops i Yoga med barn, Familjeyoga och Yoga för sorgbearbetning. Denna workshop kom till då jag själv upptäckte att yogan gav mig verktyg till att kunna hantera smärta, ångest och andra jobbiga känslor efter en svår sorg.