KONTAKT


Se våra yogalärare längre ner på sidan.

info@yogainstitutet.nu 070 - 23 77 894

Sveagatan 14, 652 22 Karlstad

LÄRARE


Du är välkommen att kontakta våra lärare.

Birgitta Hedman

Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI (Kundalini Research Institute) Level 3 Professional Yoga Teacher Trainer, Medicinsk yogaterapeut utbildad vid IMY och har gått "Conscious Pregnancy Yoga Training" för Tarn Taran Kaur. Birgitta är även taktil massör enligt Takti Pro och gong-utbildad av Don Conreaux. Mellan 2009-2012 utbildade Birgitta instruktörer i Medicinsk yoga enligt Göran Boll. Birgitta håller även grupper i Kvinnoyoga och Gravidyogautbildning i både Sverige och Norge. 2011 utbildade sig Birgitta även i Hormonyoga för Dinah Rodrigues, vilket är till stor hjälp för de som har hormonella besvär. Sedan 2014 arrangerar hon yogalärarutbildning på Yogainstitutet i Karlstad - Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 & Level 2 - med huvudlärare Sada Sat Kaur från Italien/USA. 

Birgitta har en gedigen utbildningserfarenhet efter att ha arbetat med utbildning i 35 år varav med yoga i 20 år. Birgitta hjälper dig som yogaelev att utvecklas och komma djupare inom dig. Hon ger både yogakurser och enstaka konsultationer, både till enskilda och gravida. Hon är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund och IKYTA International Kundaliniyoga Teachers Association, liksom ansluten till KRI, Kundalini Research Institute i USA. 

Hon är även utbildad i 21-stages of meditation och den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan.

Sonja Österlund

Sonja Österlund är KRI certifierad Level 2 Kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan sedan 2008, Childplay yogainstruktör. Medlem i SKY - Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund. Utbildad i healingtekniken Sat nam rasayan. Arbetar som förskollärare och har tidigare arbetat med teater, som barnskötare och haft yogaklasser i Stockholm. Sonja har också gjort flera resor till Indien där hon fördjupat sig inom yogan och den yogiska filosofin. Sonja brinner för att förmedla yogan till både stora och små och har erfarenhet av att hålla yoga med barn på förskola och yogaklasser och workshops för vuxna. Håller i Kundaliniyogaklasser, workshops i Yoga med barn, Familjeyoga och Yoga för sorgbearbetning. Denna workshop kom till då jag själv upptäckte att yogan gav mig verktyg till att kunna hantera smärta, ångest och andra jobbiga känslor efter en svår sorg. 

Louise E. Lundqvist

Louise E. Lundqvist är beteendevetare filkand. psykologi med grundläggande psykoterapi-utbildning KBT och Traumaterapi, Medicinsk yogainstruktör och massageterapeut. Louise har mångårig erfarenhet av kroppsterapier, rörelse- och avslappningsövningar. Hon håller yogakurser i både Medicinsk yoga och Kundaliniyoga samt arbetar med samtalsterapi inom KBT- och traumaterapi. Önskar du som komplement till din yoga gå i samtal är Louise en erfaren samtalsterapeut. 

Lena Byström

Lena Byström är KRI-certifierad Kundaliniyogalärare level 1 och gick Yogalärarutbildningen 2020-2021 på Yogainstitutet i Karlstad och blev klar lärare våren 2021. Hon har 40 års erfarenhet av Transcendental meditation av Maharishi Mahesh yogi teknik. Hon är även diplomerad Deekshagivare genom Oneness University, Ann-Sofie Nilsson. 

Lena arbetar som förskollärare samt har en lärarexamen i Svenska och matematik. Hennes intressen är kost, hälsa, djur och familjen samt yoga och meditation.

Lisa Hagström

Lisa Hagström är sedan december 2020 utbildad yinyogalärare via YogaDevi. Hon vill bjuda in till en tillåtande och trygg plats där du får möjlighet att kravlöst bara vara i nuet och släppa taget om allt som inte är du. Lisa är beteendevetare med en kandidatexamen i sociologi. Hon har en holistisk syn på livet och känner nyfikenhet och fascination över hur kropp och själ hänger ihop. Hon mår som bäst när hon utövar yoga regelbundet och upplever att övningar och insikter från yogamattan blir till något värdefullt och upplyftande i livet i stort.

Elisa Högblad

Elisa är Yinyogalärare och KRI- Certifierad Kundaliniyogalärare level 1. Hon har även gått 2 st kurser i Kundaliniyoga level 2-"Conscious Communication" och "Mind and Meditation".

Anette Nilsson

Anette Nilsson har hållit på med yoga i perioder sedan slutet av 90- talet. Förutom att hon är Yin yogalärare så arbetar jag  som bildlärare och lärare i fritidshem i Forshaga Kommun. 

Dima Bridy

Dima Bridy gick Yogalärarutbildningen på Yogainstitutet våren 2019-2020 och är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund. Dima har själv mycket intresse av motion och kost, hon har jobbat i 5 år med olika projekt och har deltagit i många kurser om psykologi och människors beteende.