KONTAKT


Yogainstitutet ska vara en knutpunkt för människor i utveckling. Du möter lugnet när du kliver in genom dörren och kliver ut mer energifylld. Vi har kurser i Kundaliniyoga och Medicinsk yoga samt internationella Yoga Teacher Trainings.

 

 

Se våra yogalärare längre ner på sidan.

info@yogainstitutet.nu 054 - 44 44 316 070 - 23 77 894

Sveagatan 14, 652 22 Karlstad

LÄRARE


Du är välkommen att kontakta våra lärare.

Birgitta Hedman

Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI (Kundalini Research Institute) Level 1 Professional Yoga Teacher Trainer enligt Yogi Bhajan sedan 2004 men har undervisat i yoga sedan 2002, Medicinsk yogaterapeut utbildad vid IMY och har gått "Conscious Pregnancy Yoga Training" för Tarn Taran Kaur. Hon är även taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong av Don Conreaux. Mellan 2009-2012 utbildade Birgitta instruktörer i Medicinsk yoga enligt Göran Boll. Birgitta håller även grupper i Kvinnoyoga och Gravidyogautbildning i både Sverige och Norge. 2011 utbildade sig Birgitta även i Hormonyoga för Dinah Rodrigues, vilket är till stor hjälp för de som har hormonella besvär. Sedan 2014 arrangerar hon yogalärarutbildning på Yogainstitutet i Karlstad - Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 - med huvudlärare Sada Sat Kaur från Italien/USA. Från 2015 ges även Level 2 av Kundaliniyogalärarutbildningen på Yogainstitutet och många internationella yogalärare håller kurser på Yogainstitutet.

Birgitta har en gedigen utbildningserfarenhet efter att ha arbetat med utbildning i 30 år varav med yoga i 17 år. Birgitta hjälper dig som yogaelev att utvecklas och komma djupare inom dig. Hon ger både yogakurser och enstaka konsultationer, både till enskilda och gravida. Hon är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund och IKYTA International Kundaliniyoga Teachers Association, liksom ansluten till KRI, Kundalini Research Institute i USA. Just nu går hon Level 3 inom Kundaliniyogan som är ett steg som tar 3 år att genomföra och innefattar bl a en 1000-dagars meditation i 31 minuter. Hon vidareutbildar sig nu även i den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan.

Caroline Furudal

Caroline gick yogalärarutbildning via Yogainstitutet under våren 2019-2020. Caroline har en certifiering i medicinsk yoga.
Hon har en kandidat examen i psykologi vid Karlstad universitet och har även studerat kurser inom folkhälsovetenskap. Caroline arbetar i psykiatrisk vård i Karlstad med inriktning Beroendevård.

Dima Bridy

Dima har gått Yogautbildning på Yogainstitutet våren 2019-2020, och är medlem i SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund, har själv mycket intresse av motion och kost. Har jobbat i 5 år med olika projekt och fick delta i många kurser om psykologi och människors beteende. 

Gudrun Larsson

Gudrun jobbar som sjuksköterska på centrum för ätstörningar i Värmland. Hon är KRI internationellt certifierad Kundaliniyogalärare, utbildad vid Yogainstitutet i Karlstad. Gudrun har vidareutbildning i Medicinsk yoga, Breathwalk, Gravidyoga och Yinyoga. Gudrun är en uppskattad yogalärare och har hållit klasser regelbundet i flera år. Hon bor på en gård i Högboda och hon gillar att vistas utomhus nära djur och natur. Hon förmedlar yogan tryggt och varsamt med fokus på värme och acceptans. Gudrun själv har en daglig praktik av medicinsk yoga, den hjälper henne att reglera stress och oro samt håller kroppen mjuk och stark.

Lena Byström

Lena går för närvarande Yogalärarutbildningen via Yogainstitutet i Karlstad och examineras i februari 2021. Hon har 40 års erfarenhet av Transcendental meditation av Maharishi Mahesh yogi teknik. Hon är även diplomerad Deekshagivare genom Oneness University, Ann-Sofie Nilsson. 

Lena arbetar som förskollärare samt har en lärarexamen i Svenska och matematik. Hennes intressen är kost, hälsa, djur och familjen samt yoga och meditation.

Lena Nyberg

Lena är KRI-certifierad kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan, utbildad på Yogainstitutet i Karlstad/Örebro. Hon har gått Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 och i januari 2020 kommer Lena att fortsätta sin yogaresa med Level 2 utbildning med delkursen Authentic Relationship på Yogainstitutet i Karlstad.

Lena har en magisterexamen i ekonomi och arbetar som administrativchef på Wermland Opera, yogan är för Lena ett verktyg att hitta lugnet och att hantera vardagen. Med yogan vill Lena även ge andra möjligheten att känna lugnet och närvaron som yogan har gett henne och förmedla yoga på ett sätt så att du kan hjälpa dig själv till en hållbar vardag och arbetsliv.

Lotta Edquist Moberg

Lotta Edquist Moberg jobbar som förskollärare. Hon blev under våren 2020 certifierad Kundaliniyogalärare på Level1 på Yogainstitutet i Karlstad. Med lärare från Karlstad, Stockholm, Italien och USA blev utbildningen en fantastisk början på något nytt. En ögonöppnare som heter duga. Lotta är intresserad av hälsa i ett helhetsperspektiv. Brinner för att förebygga ohälsa men också för att förmedla yogans verktyg till nyfikna som vill läka och ge sig själva det bästa livet.

Louise E. Lundqvist

Louise E. Lundqvist är beteendevetare filkand. psykologi med grundläggande psykoterapi-utbildning KBT och Traumaterapi, Medicinsk yogainstruktör och massageterapeut. Louise har mångårig erfarenhet av kroppsterapier, rörelse- och avslappningsövningar. Hon håller yogakurser i både Medicinsk yoga och Kundaliniyoga samt arbetar med samtalsterapi inom KBT- och traumaterapi. Önskar du som komplement till din yoga gå i samtal är Louise en erfaren samtalsterapeut. 

Maria Hagerborn

Maria går yogalärarutbildningen vid Yogainstitutet i Karlstad och beräknas vara KRI certifierad i februari 2021.
Maria är utbildad socionom vid Karlstads universitet och arbetar som socialsekreterare för barn och unga i Karlstads kommun. 

Maria har ett stort intresse för hälsa och välmående och har yogat länge. Hon hittade Kundaliniyogan när hon var sjukskriven för utmattningssyndrom och det har varit en stor hjälp för henne att komma tillbaka till arbetslivet. Kundaliniyogans tekniker hjälper henne att finna lugn, harmoni och kraft och Maria brinner för att förmedla denna upplevelse till andra

Maria Östergren

Kursen hålls av Maria Östergren som är lärare i kundaliniyoga och medicinsk yoga. Maria är journalist och kommunikatör, men har sadlat om mitt i livet och utbildar sig nu till psykolog på Karlstads universitet. Hon beskriver själv att kundaliniyogan har gett verktyg och styrka som bidragit till att hon har kunnat ta sig upp ur utmattning och depression, och hon vill gärna dela med sig av kunskaper och erfarenheter. 

 

Ola Stinnerbom

Ola Stinnerbom är samisk traditionsbärare och förnyare, en multikonstnär och scenkonstartist. Han är dansare, koreograf, mimare, akrobat, cirkusartist, jojkare, musiker, kompositör, sameslöjdare, konsthantverkare, trummakare,  maskmakare, kostymdesigner, föreläsare, forskare. 
Driver idag: STINNERBOM PRODUCTION, ett samiskt produktionsbolag  +  DANSRAJDEN, det samiska danskompaniet

Sonja Österlund

Sonja Österlund är KRI certifierad Kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan sedan 2008, Childplay yogainstruktör. Medlem i SKY - Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund. Utbildad i healingtekniken Sat nam rasayan och har gått tre av fem Level 2 i Kundaliniyoga. Arbetar som förskollärare och har tidigare arbetat med teater, som barnskötare och haft yogaklasser i Stockholm. Sonja har också gjort flera resor till Indien där hon fördjupat sig inom yogan och den yogiska filosofin. Sonja brinner för att förmedla yogan till både stora och små och har erfarenhet av att hålla yoga med barn på förskola och yogaklasser och workshops för vuxna. Håller i Kundaliniyogaklasser, workshops i Yoga med barn, Familjeyoga och Yoga för sorgbearbetning. Denna workshop kom till då jag själv upptäckte att yogan gav mig verktyg till att kunna hantera smärta, ångest och andra jobbiga känslor vid en svår sorg. 

Ulrika Rhöse

Yogan har hjälpt Ulrika tillbaka efter en svår utmattning. Hon är utbildad Kundaliniyogalärare och Medicinsk yogalärare. Utbildningen gick hon på Yogainstitutet hos Birgitta, 2017-2018. I augusti i år utbildade hon sig  även till Yinyogalärare, på Kundaliniyogacentret i Stockholm hos Magdalena McWeld. Ulrika tycker om att förmedla yogan på ett lugnt och behagligt sätt.