Behandlingar

På Yogainstitutet ger vi olika typer av behandlingar:

För bokning av massage kontakta

Birgitta på 070 – 23 77 894 (Taktil massage)

Helena Fröding 073 – 026 86 71 (Klassisk massage)

Mirko på 073 – 028 16 88. (Vital massage, Antistress massage, Rygg, axlar & nackmassage, Massage med singing bowls)

 

 

Taktil massage med Birgitta

– Taktil Helkroppsmassage 60 min à 650 kr (läs mer nedtill om den taktila massagen)

 

 

Klassisk massage med Helena

Just nu introduktionspris 490 kr

 

 

 

Massage med Mirko

– Vital Helkroppsmassage 50 min à 650 kr

– Antistress Massage 40 min à 500 kr

– Rygg, axlar & Nackmassage 25 min à 350 kr

– Massagebehandling med “Singing bowls”/tibetanska klangskålar 25 min à 395 kr

 

Vad innebär de olika massageformerna?

Taktil Massage är en mjuk avslappnande beröringsmassage som passar alla, men lämpar sig speciellt för personer med stress, spänningar och smärta i kroppen. Taktil Massage används inom hälso- och sjukvården och är förordad av Socialstyrelsen.

Hur går taktil massage till? 
Du ligger skönt inbäddad i täcke, lakan, kuddar och värmeflaska och massagen ges med vegetabilisk olja (med eller utan doft efter önskemål), till lugn och avslappnande musik.

Hur verkar taktil massage?
Taktil massage är en mjuk och skön beröringsmassage som får spända muskler att slappna av. Massagen aktiverar oxytocinet i kroppen, som är vårt lugn- och rohormon. Det får nervsystemet att slappna av och på så vis blir musklerna avspända utan att behöva knådas till avslappning. Detta är ofta att föredra för personer med smärtproblematik, men är även allmänt avstressande för dig som har mycket omkring dig och behöver få känna avslappning. Denna typ av massage är mycket rogivande.

Taktil massage är vetenskapligt belagd och forskningsresultat visar på dess goda effekter såsom förbättrad sömn, lugn och välbefinnande, ökad social öppen- och nyfikenhet, minskad stress och smärta samt ökad kroppsmedvetenhet. 

Även gravida mår bra av taktil beröring eftersom det hjälper kroppen att slappna av.

Massagen är bra att tas lite oftare i början av en behandlingsperiod och därefter en gång i månaden. Då upprätthålls den taktila massagens effekter av balans och välbefinnande. För mer information om taktil massage, se www.taktil.se.

För bokning kontakta Birgitta på 070 – 23 77 894

 

Vital Helkroppsmassage löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Massagen inkluderar tekniker från både öst och väst, såsom klassisk massage och behandling av ayurvediska marma-punkter. Med massage av marma-punkter uppnås välgörande effekter på oro och spänningar, kronisk trötthet, artrit, försämrat immun-försvar och hudproblem. Genom stimulering av marma-punkter stärks kroppen och du känner dig mer vital. 50 min 650 kr

Antistress Massage är en avslappnande helkroppsmassage som stärker kroppens balans inifrån, löser upp spänningar och skapar ro i både kropp och själ. En mycket lätt massage som görs i stressreducerande syfte. 40 min 500 kr

Rygg, Axlar och nackmassage bearbetar problemområden och stärker blodcirkulationen i stressutsatta zoner. Används i förebyggande syfte för att mjuka upp stela och ömma muskler. 25 min 350 kr

Massagebehandling med “Singing Bowls”/Tibetanska klangskålar försätter kroppen i ett behagligt lugn. Denna behandling är en kombination av massage av huvud, händer och fötter, och med de tibetanska klangskålarna på kroppen. Klangskålarna placeras först på baksidan och därefter på framsidan av kroppen. Rytmen och ljudet av klangskålarna hjälper till för att slappna av och återfå energi och harmoni. Hela behandlingen görs med kläderna på och utan olja. 

25 min. 395 kr

Rytmen och ljudet av Singing Bowls hjälper hela kroppen att återfå energi och harmoni. 25 min 395 kr

Feedback

Ge oss gärna feedback på vad du tyckte om vår utbildning/kurs!

Tack för din kommentar, den kommer snart synas på hemsidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *