Medicinsk Yoga

Medicinsk yoga kommer direkt från Kundaliniyogan. Den innehåller pass och meditationer som testats i svenska och internationella forskningsprojekt, bl a på Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus, Nora Vårdcentral och Huddinge sjukhus samt vid Boston University och vid Alzheimer Prevention Research Foundation.

Övningarna är mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker mycket långsamt och med stort fokus på andetaget och rörelsen, samt att instruktionerna är mer ingående. Du kan alltid välja att göra en övning lugnare, stillsammare och anpassa utifrån dina behov.

Vi använder de pass som varit med i forskningsstudier där vi vet att det har funnits positiva effekter. Du lär dig övningar som du kan ta med dig hem, träna hemma och på så vis stärka dig själv bit för bit. De som gör övningarna oftare mellan kurstillfällena brukar ha stor effekt av yogan och må mycket bättre efter kursen. Vanliga kommentarer som getts efter avslutad kurs är följande: 

  • ”Min kroniska huvudvärk är så gott som borta”
  • ”Bättre sömn”
  • ”Nu kan jag hantera mitt förmaksflimmer genom att börja andas långsamt och medvetet och göra övningarna”
  • ”Jag hade inte suttit här idag om det inte varit för yogan”
  • ”Minskad oro & ångest”
  • “Jag kan nu bättre hantera min panikångest”
  • “Andning och sömn är det som är den stora skillnaden”

YOGA ONLINE!

Vi använder Facebook och Vimeo som plattformar där du kan ta del av våra yogapass. Har du inte möjlighet att vara med oss i lokalen kan du ändå följa oss online. Många har börjat yoga mer än någonsin säger de, eftersom de nu kan ha med oss i mobilen och datorn när helst de vill göra yogan.

Om du vill läsa lite mer om den evidens som finns kan du kolla in dessa vetenskapliga publicerade studier:

Kommande kurser: Medicinsk Yoga


Feedback

  1. Tack för en fin höst med medicinsk yoga! Jättebra pass även för stela leder och så trevligt och gott med sopplunch efteråt 😊👍

Tack för din kommentar, den kommer snart synas på hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *