Medicinsk Yoga

Medicinsk yoga kommer direkt från Kundaliniyogan och innehåller pass och meditationer som testats i svenska och internationella forskningsprojekt, bl a på Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus, Nora Vårdcentral och Huddinge sjukhus samt vid Boston University och vid Alzheimer Prevention Research Foundation.

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker mycket långsamt och med stort fokus på andetaget och rörelsen, samt att instruktionerna är mer ingående. Du kan alltid välja att göra en övning lugnare, stillsammare och anpassa utifrån dina behov.

Vi använder de pass som varit med i forskningsstudier där vi vet att det har funnits positiva effekter. Du lär dig övningar som du kan ta med dig hem, träna hemma och på så vis stärka dig själv bit för bit. De som gör övningarna oftare mellan kurstillfällena brukar ha riktigt stor effekt av yogan och må mycket bättre efter kursen. Vid senaste kursen här rapporterade deltagarna följande: 

  • ”Min kroniska huvudvärk är så gott som borta”
  • ”Bättre sömn”
  • ”Nu kan jag hantera mitt förmaksflimmer genom att börja andas långsamt och medvetet”
  • ”Jag hade inte suttit här idag om det inte varit för yogan”
  • ”Minskad oro & ångest”
  • “Jag kan nu bättre hantera min panikångest”
  • “Andning och sömn är det som är den stora skillnaden”

 

Om du vill läsa lite mer om den evidens som finns kan du kolla in dessa vetenskapliga publicerade studierna:

Kommande kurser: Medicinsk Yoga


Feedback

Ge oss gärna feedback på vad du tyckte om vår utbildning/kurs!

Tack för din kommentar, den kommer snart synas på hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *