Glutenfria pepparkakor


Ca 40 pepparkakor 
100 g smör eller kokosolja, rumstemperatur
1 dl rismalt (sirap går också bra)
0,5 dl kokosmjölk
1,5 tsk kanel
1,5 tsk malen kardemumma
1,5 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
2 dl majsmjöl
1,5 dl bovetemjöl eller mandelmjöl. (mandelmjöl gör degen mer svårbakad men smakar gott)

Gör så här: 
1. Rör ihop fett och rismalt till en smidig deg.
2. Tillsätt kokosmjölk och kryddor.
3. Rör ut bikarbonat med ca 1 msk vatten och tillsätt till smeten.
4. Blanda ned mjölet. Blanda tills du har en slät och fin deg. Om degen är för kladdig, tillsätt lite mer mjöl.
5. Lägg degen i en påse och låt stå i kylen över natten.
6. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut halva degen ur kylen och kavla, med mjölad kavel, degen tunt på mjölat bakbord. Om degen är för kladdig, tillsätt mer mjöl, tills den är enklare att hantera. 
7. Forma pepparkakor och lägg på en bakpappersklädd plåt (kyl plåten innan, om du vill undvika att pepparkakorna blir bubbliga). Grädda i ca fem minuter mitt i ugnen men håll koll hela tiden så att de inte blir brända.