26
jul
2 msk Ghi/Olja
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 krm malen svartpeppar
2 tsk Garam Masala
200 gr kålrot i små tärningar
100 gr broccoli
100 gr ärtor
100 gr gröna bönor
1/2 purjolök i skivor
2 L vatten
2 tärningar buljong
2,5 dl röda linser
100 gr bladgrönt- spenat/mangold el liknande
Hetta upp Ghi/Olja i en kastrull tillsätt ingefära spiskummin och svartpeppar låt det fräsa en stund under omrörning.
Tillsätt kålroten och fräs några minuter lägg sen ner purjolöken och låt den bli mjuk.
Tillsätt linserna, vattnet och buljongen koka i 15 minuter.
Tillsätt övriga grönsaker och koka ytterligare 5 minuter.
Smaka av med salt ev lite limesaft.
Servera gärna med en klick Creme Fraish och lite groddade mungbönor.