Detta är en relativt snabb och lättgjord gryta som är supergod. Det går även att servera den med ris eller quinoa till, men går även väldigt bra utan.
1. Finhacka 1 gul lök. Dela 1 fänkål och skär bort rotfästet. Skiva fänkålen tunt. Skala och tärna 500 gr rotselleri.
2. Hetta upp 2 msk kokosfett i en stekgryta. Fräs allt skuret med 2 pressade vitlöksklyftor. 1 pkt saffran, 1/2 tsk torkad timjan, 1 tsk chiliflakes och 1 tsk paprikapulver 3-4 min.
3. Tillsätt 1 burk konserverade körsbärstomater, 6 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljog & 2 msk vitvinsvinäger. Låt koka 8-10 min , eller tills rotsellerin är mjuk.
4. Härll av och skölj 1 förpackning kikärtor & 2 förpackningar röda linser, lägg ner allt i grytan och sjud 3-4 min.
5. Finhacka 1 kruka persilja. Lägg hälften i en skål. Rär ner 2 dl rysk yoghurt & 1 pressad vitlöksklyfta. Smaka av med lite salt.
6. Strö resterande persilja över kikärtsgrytan och servera med persiljeyogahurt och 1 påse krutonger.