Koriandersmör


4 msk sesamfrön

1  dl saltade cashewnötter

2 msk rapsolja 

Mixas tillsammans!

100-150 gr ghee/smör eller bregott

1 kruka koriander

1 riven lime

1 krm salt

Garnera med chliiflakes och koriander om du vill! 

Kan även vara gott med grillad eller stekt haloumi-ost inlindad i isbergssallad eller Romansallad.

1. Skala, kärna ur och skär pumpan o bitar. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.

2. Fräs grönsakerna i olja i en gryta ca 3 min. Häll över vatten och kokosmjölk och tillsätt buljongtärningar, limeblad och ingefära. Låt soppan koka under lock ca 20 min.

3. Ta upp och kasta limebladen. Mixa soppan slät med mixerstav och krydda med salt och peppar. Smaksätt med limesaft.