Maffig Chokladkaka – Fin påsktårta (men går utmärkt att äta när som helst – en energi- och proteinkick!)


Ca 18 bitar

Botten:

20 urkärnade dadlar
4 dl kokosflingor
2 msk kakaopulver
½ dl vatten
1 nypa salt
½ tsk äkta vaniljpulver

Fyllning:

10 urkärnade dadlar
1 dl vatten
3 dl honung eller agavesirap
4,5 dl kakaopulver
1 tsk äkta vaniljpulver
4 dl kokosolja
2 dl sesampasta
2 dl cashewsmör
1 krm salt

Garnering:

4-6 physialis eller lite mango eller garnera med skivade apelsinhalvor runt omkring
rivet skal från ekologisk apelsin
rivet skal från ekologisk citron

Botten:

1. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa alla ingredienserna till en kladdig smet.
2. Klä en tårtform med plastfolie och pressa ut tårtsmeten i formen och ställ in i frysen.

Fyllningen:

1. Lägg alla ingredienser utom sesampasta och cashewsmör i en mixer och mixa alla ingredienser till en jämn och fin smet.
2. Tillsätt cashewsmör och sesampasta och mixa hastigt tills allt har blandat sig.
3. Ta ut bottnen ur frysen och bred på fyllningen.
4. Ställ in tårtan i frysen om du vill att den stelar snabbt (ca 2h) eller i kylen (ca 5h).
5. Innan servering, ta fram tårtan och låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter.
6. Finriv det yttersta gula skalet på en citron och en apelsin (var noga så att du inte får med något av det vita bittra skalet)
7. Garnera tårtan med citron- och apelsinskal och physialis/mango eller skivad apelsin. Servera och njut.