Masala


1. Koka 3,5 dl basmatiris.
2. Finhacka 1 gul lök. Skala och grovriv 500 gr morötter. Skala och finriv 1 bit ingefära (ca 2 msk) Fräs allt i en rymlig gryta i 2-3 min.
3. Tillsätt 1 msk garam masala1 msk honung, 1 tsk sambal oelek, 1 burk krossade tomater, 3 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong och 1/2 tsk salt. Låt sjuda i 10-12 min.
4. Koriandersallad: 2 gröna paprikor & 1 silverlök. Blandas i en skål med 1/2 ask koriander (eller färsk) med 2 krm salt.
5. Rör ner 1 pkt färskost i grytan och mixa såsen slät med en stavmixer.
6. Häll av och skölj 1 burk kidneybönor & 1 burk blackeye bönor. Halvera 1 ask körsbärstomater. Rör ner i grytan. Låt koka 5 min. 
7. Vänd ner 1/2 ask fryst koriander i grytan. Strö över 40 g cashewnötter. Servera masalan med riset och koriandersalladen.