1dl frysta ärtor
4 st potatis skalas och skär i små tärningar kokasmjuka i vatten ca 10 min.
1 bukett Broccoli eller 200gr grön sparris skär i mindre bitar kokas lagom mjuka.
2 morötter skala och skär i mindre bitar kokaslagom mjuka.
½ dl finhackad purjolök
1 finhackad chili (dela på längden och ta bort kärnorna)
1msk färsk riven ingefära
3msk hackad färsk koriander
2msk mandelmjöl
1krm korianderfrön
1krm spiskumminfrö
1krm senapsfrö
1krm fänkålsfrö
1krm vallmofrö
1tsk gurkmeja
1 burk kokosmjölk
1 msk potatismjöl
Salt
Värm Ghi/olja i en gryta som maten ska serveras ur. Lägg i kryddorna och fräs under omrörning till en curry. Lägg i ärtorna, ingefäran, purjolök och chili. Fräs en stund. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Tillsätt potatismjöl utrört i lite vatten. Tilsätt de förkokta grönsakerna och smaksätt med salt. Servera med ris och en grönsallad.