RECEPT

Morotssoppa med belugalinser


6 morötter i skivor
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
1/2 chili utan kärnor!
1 burk kokosmjölk
1/2 lime pressad
2 buljongtärningar
salt och svartpeppar
2 dl belugalinser
Ghi/olja

Koka belugalinserna i egen gryta ca 20 min.
Värm Ghee/olja och fräs lök, vitlök, chili och ingefära.
Blanda ner morotsslantarna och fräs med en stund.
tillsätt 7dl vatten, buljongtärningar och kokosmjölk.
Koka tills morötterna är färdiga. 
Ta bort chilin ur soppan och mixa med stavmixer. 
Tillsätt linserna och smaksätt med salt, peppar och limesaft.

 

Om du vill kan du använda dig av halloumispett till denna soppa, men annars är den lika god ändå t ex med ett vanligt fröknäcke. Proteinet har du redan i belugalinserna. De går även att ersätta mot svarta franska puiylinser.