RECEPT

Morotssoppa med ingefära & Apelsin


7 morötter

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca en tumme ingefära
3 potatis
Riv samtliga ingredienser. Bryn dem i kokosfett eller ghee så att allt blir lite glansigt.

Tillsätt följande kryddor:
1 msk gurkmeja
svartpeppar och chiliflakes efter egen smak (kan rekommendera 1 krm av var)
Då kryddorna stått på lite grand häll på 2 liter vatten.

Om du önskar soppan lite mustigare och matigare tillsätt även:
Gula mungbönshalvor ca 3 dl. (Dessa är bra att använda för att de minskar koktiden då de är halverade. )

Låt allt koka samman i 10-30 minuter beroende på hur länge mungbönshalvorna ska koka.
Tillsätt 3 buljongtärningar samt Herbamare örtsalt efter egen smak.
Smaksätt med 1 msk timjan och lite rivet zest och saft av en apelsin.

Servera med lite rostade pumpakärnor och ev lite alfalfa-groddar.