Mungbönssoppa med spenat och kokos


1 1/2 dl hela mungbönor lägges i blöt ca 5 timmar.
1 L vatten
3/4 tsk gurkmeja
1 tsk färskriven ingefära
1 msk Ghi eller vegetabilisk olja
1/2-1 färsk Chili delad på längden och ta bort kärnorna
2 tsk anis
1 1/2 tsk malen koriander
1 1/2 krm nymalen kardemumma
1 burk ekologisk kokosmjölk
1 3/4 tsk salt eller efter smak
ca 50 gr spenat ( Kan uteslutas)

Koka upp mungbönorna i vattnet och skumma av. 
Tillsätt gurkmeja och ingefära låt koka ca 1 timme eller tills bönorna är sönderkokta. Koka med spenaten sista 5 minuterna.
Värm Ghi eller olja i en kastrull tillsätt chili och därefter anis. När anisen mörknat en aning tillsätt koriander och kardemumma. 
Häll snabbt kryddblandningen i soppan. 
Ta bort chilin och tillsätt kokosmjök och salt.
Låt allt koka några minuter och vispa soppan slät.