8-10 bitar
Till botten:
- 7-8 st färska dadlar
- 3 dl mandelmjöl
- 1 krm salt
- 2 msk kakao
Till fyllningen:
- 4 dl cashewnötter (i torr form, blötlägg i minst 8 timmar – de expanderar)
- 1 dl blåbär
- 1,5 dl jordgubbar (kan ersättas med 1 dl blåbär)
- 2 msk citronsaft
- 1/2 tsk rivet skal citron
- 0,75 dl agavesirap
- 1,75 dl kokosolja
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
- 0,5 dl vatten
Till dekoration (valfritt)
- frysta blåbär och Cacao nibs
- Gör så här:
Förbered insidan av en kakform med plastfolie eller bakplåtspapper. Mixa ingredienserna till botten i en matberedare till smulig kakdegskonsistens. Fördela degen över botten av formen och tryck den platt med fingrarna.
Mixa alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare eller blender (helst 700W eller starkare) under ett par minuter eller tills blandningen är helt slät och gräddig i konsistensen. Smaka av med mer citronsaft, sötma eller salt om det behövs. Häll fyllningen i formen över botten och ställ in i kylen. Låt stå i minst 6 timmar för att stelna. Dekorera ytan med hackad choklad och frysta blåbär. Serveras kylskåpskall.
Tårtan håller sig som sagt upp till en vecka i kylskåp och kan även frysas.