Raw Blåbärscheesecake med choklad och mandelbotten


8-10 bitar

Till botten:

  • 7-8 st färska dadlar
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao

Till fyllningen:

  • 4 dl cashewnötter (i torr form, blötlägg i minst 8 timmar – de expanderar)
  • 1 dl blåbär
  • 1,5 dl jordgubbar (kan ersättas med 1 dl blåbär)
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 tsk rivet skal citron
  • 0,75 dl agavesirap
  • 1,75 dl kokosolja
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl vatten

Till dekoration (valfritt)

  • frysta blåbär och Cacao nibs
  •  
  • Gör så här:

Förbered insidan av en kakform med plastfolie eller bakplåtspapper. Mixa ingredienserna till botten i en matberedare till smulig kakdegskonsistens. Fördela degen över botten av formen och tryck den platt med fingrarna.

Mixa alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare eller blender (helst 700W eller starkare) under ett par minuter eller tills blandningen är helt slät och gräddig i konsistensen. Smaka av med mer citronsaft, sötma eller salt om det behövs. Häll fyllningen i formen över botten och ställ in i kylen. Låt stå i minst 6 timmar för att stelna. Dekorera ytan med hackad choklad och frysta blåbär. Serveras kylskåpskall.

Tårtan håller sig som sagt upp till en vecka i kylskåp och kan även frysas.