Ingredienser
6 dl bovetemjöl
1 msk honung
6 dl mjölk, kall
0.25 paket jäst, färsk men går lika bra med torkad jäst
1 paket saffran
1 tsk salt
3 msk fiberhusk
2 dl havregryn
Häll mjölet i en skål. Gör ett avtryck med ett matskedsmått och häll i honungen. Tillsätt mjölk, jäst, saffran och salt. Vispa till en slät smet, för hand eller med elvisp. Strö ner fiberhusk medan du vispar. Blanda sedan ner havregryn. Låt degen svälla och jäsa i ca 8 timmar i en täckt bunke. Går bra över natten. Dela upp degen i ca 8-14 bitar. Gräv upp en lagom bit med en sked. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Blöt händerna med vatten och forma bitarna med lätta händer till frallor. Strö eventuellt lite bovetemjöl eller andra flingor t ex quinoaflingor över frallorna. Sätt ugnen på 225 grader.
Låt bröden jäsa på plåten i 20–30 minuter. Grädda i 25 minuter. Låt dem svalna helt innan du skär upp. Frallorna kan förvaras i rumstemperatur och håller sig färska i cirka en vecka.