2 stora sötpotatisar eller 4 små
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja ex olivolja, ghee eller kokosolja
2 potatisar
stor bit ingefära (eller efter eget tycke och smak beroende på om du vill ha en soppa med lite mer sting i eller en lite lugnare soppa)
1-2 msk vegtarisk buljong
salt och peppar
Till servering: Romansallad och ev även ruccola
Skala potatisarna och skär dem i bitar. Hacka löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull med olja och ha i lök och vitlök. Låt dem vara där medan du rör lite – men bara till dess att löken är glansig – inte brynt. Tillsätt buljong, och vatten samt sötpotatis och potatis. Koka upp och låt koka i 20 minuter. Mixa soppan riktigt slät med en mixer. Om soppan blir väldigt tjock späder du med lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
Tips! Bryn på halloumiosten i långa platta strängar. Placera en sträng i ett romansalladsblad och ät som en macka till soppan. Du kan även stoppa i lite ruccolablad om du vill ha lite mer smak.