Svart bönsoppa med rödbetor, fetaost & mynta


2 vitlöksklyftor finhackas och blandas med ett kryddmått chiliflakes i en gryta med lite kokosfett. Värm upp dem men låt dem inte bli bruna.

Hacka en gul lök och en bakpotatis hackas i tärningar. Bryn lite kort så att löken blir glansig. Häll på 8 dl vatten och låt koka i 10-20 minuter så att potatisen mjuknar. Tillsätt 2 buljongtärningar.

Tillsätt 4-5 dl svarta bönor, ca 2 kartonger/burkar. Låt koka med 4-5 minuter.

Mixa sedan soppan slät.

Smaka av med salt & peppar.

Att ha till soppan: 

Kokta rödbetor (låt dem koka i ca 45 min)

Smula fetaost och blanda med mynta & citronmeliss.

Riv Limeskal och blanda den rivna limen med fetaosten, myntan och citronmelissen.

Rosta pumpafrön.

Strö över fetaosten med myntan & citronmelissen o sist strö över pumpafrön.

God rödbetssallad att servera till den svarta bönsoppan.