2 vitlöksklyftor finhackas och blandas med ett kryddmått chiliflakes i en gryta med lite kokosfett. Värm upp dem men låt dem inte bli bruna.
Hacka en gul lök och en bakpotatis hackas i tärningar. Bryn lite kort så att löken blir glansig. Häll på 8 dl vatten och låt koka i 10-20 minuter så att potatisen mjuknar. Tillsätt 2 buljongtärningar.
Tillsätt 4-5 dl svarta bönor, ca 2 kartonger/burkar. Låt koka med 4-5 minuter.
Mixa sedan soppan slät.
Smaka av med salt & peppar.
Att ha till soppan:
Kokta rödbetor (låt dem koka i ca 45 min)
Smula fetaost och blanda med mynta & citronmeliss.
Riv Limeskal och blanda den rivna limen med fetaosten, myntan och citronmelissen.
Rosta pumpafrön.
Strö över fetaosten med myntan & citronmelissen o sist strö över pumpafrön.
God rödbetssallad att servera till den svarta bönsoppan.