26
jul
2 morötter
1 fänkål
1 tumme färsk ingefära
Pizzakrydda eller 1 msk Koriander
2 dl röda linser
½ purjolök
1 citrongräs
2 ekologiska grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
1 burk ekologisk kokosmjölk
1 msk Fishsauce (ger lite mer thailändsk smak, men kan uteslutas om helvegetarisk)
½ paket risnudlar
saften av en halv lime
salt & peppar efter smak
Fräs den hackade ingefäran, citrongräset med de rivna eller hackade morötterna och fänkålen i ghee eller olivolja, så att de är lite mjukare och glansigare. Tillsätt kryddor och fräs en stund till.
Tillsätt linser och vattnet och låt koka i ca 10 minuter.
Tillsätt kokosmjölken, risnudlarna, och purjolöken.
Låt koka i 2 minuter.
Tillsätt sedan fisksås och lime.
Smaka av med salt och peppar.