Trattkantarellsoppa med risnudlar


4 portioner

1 msk rapsolja
1 liter färska trattkantareller eller 2 dl torkade
1 röd chili
1 gul lök
salt o vitpeppar
1 liter vatten
1 msk lantbuljong (pulver) 
1/2 paket risnudlar, 125 g
1 paket sockerärtor 150 gr
1 msk fisksås (kan uteslutas om du vill ha soppan helt vegetarisk)
2 dl strimlad purjolök

Hetta upp stekpannan med olja och bryn svampen i ca 10 minuter. 
Finhacka chilin, strimla löken och låt steka med svampen någon minut. 
Smaka av med salt och vitpeppar.
Koka upp vatten och buljong i en kastrull. 
Lägg ner risnudlarna och låt koka i 2-3 minuter.
Strimla sockerärtorna. 
Tillsätt fisksås, svampblandningen, purjolök och sockerärtor. Låt koka ihop och servera.