26
jul
4 portioner
1 msk rapsolja
1 liter färska trattkantareller eller 2 dl torkade
1 röd chili
1 gul lök
salt o vitpeppar
1 liter vatten
1 msk lantbuljong (pulver)
1/2 paket risnudlar, 125 g
1 paket sockerärtor 150 gr
1 msk fisksås (kan uteslutas om du vill ha soppan helt vegetarisk)
2 dl strimlad purjolök
Hetta upp stekpannan med olja och bryn svampen i ca 10 minuter.
Finhacka chilin, strimla löken och låt steka med svampen någon minut.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Koka upp vatten och buljong i en kastrull.
Lägg ner risnudlarna och låt koka i 2-3 minuter.
Strimla sockerärtorna.
Tillsätt fisksås, svampblandningen, purjolök och sockerärtor. Låt koka ihop och servera.
Finhacka chilin, strimla löken och låt steka med svampen någon minut.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Koka upp vatten och buljong i en kastrull.
Lägg ner risnudlarna och låt koka i 2-3 minuter.
Strimla sockerärtorna.
Tillsätt fisksås, svampblandningen, purjolök och sockerärtor. Låt koka ihop och servera.