Laddar Kurser

Detaljer

Börjar:
14 mars kl. 10:00
Slutar:
15 mars kl. 16:00
Pris:
1500kr för 2 dagar eller 800 kr för 1 dag
Kurser Kategori:

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu

Kursledare

Monica Holm
E-post:
monkan63@gmail.com

« Till schemat « Fler kurser

“Den gömda kraften” – Vad vi vill med yoga och hur når vi dit?


Detaljer

Börjar:
14 mars kl. 10:00
Slutar:
15 mars kl. 16:00
Pris:
1500kr för 2 dagar eller 800 kr för 1 dag
Kurser Kategori:
Inspirationsdagar med Monica Holm, yogaterapeut och sjukgymnast som forskat på och jobbat med yoga inom vården i över 10 år. Hon arbetar nu som egen företagare med yoga och är inhyrd som konsult till Nora Vårdcentral för kursen “Livskraft” – där patienter med stressrelaterade besvär får föreläsningar om stress och praktiskt utöva yoga. Här kommer hon att visa delar av sitt arbete och hur hon arbetar både inom vården och i sitt eget företag med dessa enkla och effektfulla tekniker. 
 
Hennes 2 forskningsstudier visar bl a på hur olika stressrelaterade symtom blir bättre av Medicinsk yoga. Bl a visades signifikant ökning i minskad stress, minskad ångest, ökad livskvalitet, en ökad självkänsla, deltagarna började tycka om sig själva och sin kropp samt fick ett bättre förhållningssätt till sig själva och sina behov. Signifikant ökning var även thorax-rörlighet, dvs rörligheten i bröstkorgen, vilket bl a är viktigt för hjärta, kärl, och andning.
 
De här dagarna vänder sig till dig som utövar yoga, leder yogaklasser, arbetar terapeutiskt med yoga eller bara är nyfiken på kraftfullheten i mycket enkla tekniker och rörelser. Du får prova 3 yogapass varav ett liggande. Utifrån ett västerländsk synsätt och anatomi samt den österländska tanken om chakrasystemet reflekterar vi kring övningarna. Vi fördjupar oss också i andningen och provar några andningsmeditationer/tekniker.
Helgen avslutas med Yoga Nidra och Gong.
 
Länk till Monicas forskning: 2 studier på Yoga mot stress gjorda vid Nora Vårdentral (som bl a visade minskad allmän oro och ångest, minskad stress, bättre sömn, ökad thoraxrörlighet. Länk till första studien     Länk till andra studien

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu
> Vägbeskrivning.

Boka den här kursen

Alla fält markerade med * måste fyllas i för att registreringen skall kunna genomföras!

Har du några besvär det är bra för oss kursledare att känna till? T.ex. högt blodtryck, smärtor. Ange det i rutan nedan.

Jag accepterar yogainstitutet.nu integritetsvillkor *

Kursledare


Monica Holm är sjukgymnast, kroppsterapeut och utbildad i Medicinsk yoga. Hon har gjort 2 forskningsstudier på yoga mot stress på Nora vårdcentra där hon arbetat med Medicinsk yoga i över 10 år. Nu är hon inhyrd som konsult där för att hålla yoga samtidigt som hon utvecklar sitt eget företag.