Laddar Kurser

Detaljer

Datum:
21 december, 2020
Tid:
16:00 - 18:00
Pris:
400kr
Kurser Kategori:

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fridfull jul – Fira vintersolståndet med gongbad & trumresa 21 dec, Online eller på plats i lokalen.


Detaljer

Datum:
21 december, 2020
Tid:
16:00 - 18:00
Pris:
400kr
Kurser Kategori:

I gamla tider var det just vintersolståndet och sommarsolståndet man firade. Det har blivit tradition för oss genom åren att hålla gongbad kombinerat med trumresa på denna dag här på Yogainstitutet. Vi samskapar intuitivt en stund något som blir en resa in i dig själv en stund. Nu kan vi inte resa bort, men vi kan ändå resa hem – hemåt och inåt i oss själva. Där finner vi guldkorn till en djup inte värld. 
Vårt ”monkey mind” stillar sig och det möjliggör att lyssna till din inre röst och möta dig själv en stund. 

Vi sänder online på Facebook och YouTube. Mer information om du vill följa oss online ges vid anmälan. Vi tar endast emot 8 personer i rummet.

Återknyt till gamla traditioner i ny tappning. Fira vintersolståndet och skapa lite julefrid inom dig. Birgitta spelar gong och klangskålar och Ola Stinnerbom som är same, trummakare och slagverkare kommer trumma och jojka tillsammans till gongarna. Det kommer bli ett fint samskapande av klanger, toner som skapar lugn och frid inom dig. Starta julen med lite inre julefrid – då blir det mer jul på riktigt från insidan och ut.

Kanske blir det firande av vintersolståndet som förr i världen bland naturfolk men nu i modern tappning. Vi gör vårt bästa för att återknyta till naturens egna klanger för att öppna upp nya sfärer inom dig där du får en djupare kontakt inåt med det som är du.

Vi börjar med lite lugn yoga för att få en skön energi i kroppen som förberedelse för alla ljud.

Då blir det lättare att slappna av och du kommer uppleva en djupare avslappning. Du sträcker ut på en mjuk ullmadrass och låter ljuden göra att du färdas bort en stund i ditt inre. Du upplever ljuden även inuti kroppen, inte bara med öronen. 

Ljuden har förmåga att ta en person till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Den hjälper dig på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, du kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad/en trumresa och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt. 

Kom och upplev!

 

Pris: 400kr

 

 

 

Kursledare: Birgitta Hedman är Professional Yoga Teacher Trainer, lärt sig gong via Don Conreaux, har spelat gong sedan 2009 och undervisat yoga sedan 2002. 

 

 

 

 

 

Ola Stinnerbom slagverkare, dansare, trummakare, slöjdare och jojkar. 

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI certifierad Kundaliniyogalärare, Level 1 Professional Teacher Trainer, Mediyogaterapeut & gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong via Don Conreaux.

Ola Stinnerbom är samisk traditionsbärare och förnyare, en multikonstnär och scenkonstartist. Han är dansare, koreograf, mimare, akrobat, cirkusartist, jojkare, musiker, kompositör, sameslöjdare, konsthantverkare, trummakare,  maskmakare, kostymdesigner, föreläsare, forskare.