Laddar Kurser

Detaljer

Datum:
22 december, 2019
Tid:
15:00 - 17:00
Kurser Kategori:

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu

Kursledare

Birgitta Hedman
Telefon:
070 - 23 77 894
E-post:
birgitta@yogainstitutet.nu

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FULLSATT!!! Fridfull jul – Fira vintersolståndet med yoga & gong 22 december


Detaljer

Datum:
22 december, 2019
Tid:
15:00 - 17:00
Kurser Kategori:

DET FINNS ETT NYUTLAGT TILLFÄLLE KL 11.00-13.00 samma dag. VARMT VÄLKOMMEN ATT BOKA DET ISTÄLLET NU NÄR DETTA ÄR FULLSATT!

I gamla tider var det just vintersolståndet och sommarsolståndet man firade. Det har blivit tradition genom åren att hålla yoga och gong på denna dag här på Yogainstitutet.

Återknyt till gamla traditioner i ny tappning. Fira vintersolståndet och skapa lite julefrid inom dig. Birgitta kommer spela gong och klangskålar och jag har bjudit in Ola Stinnerbom som är same & bl a slagverkare som kommer trumma och jojka tillsammans till gongarna. Det kommer bli ett fint samskapande av klanger, toner som kommer skapa lugn och frid inom dig. Starta julen med lite inre julefrid – då blir det mer jul på riktigt från insidan och ut.

Kanske blir det firande av vintersolståndet som förr i världen bland naturfolk men nu i modern tappning. Vi gör vårt bästa för att återknyta till naturens egna klanger för att öppna upp nya sfärer inom dig där du får en djupare kontakt inåt med det som är du.

Vi börjar med lite kort enkel yoga för att få en skön energi i kroppen som förberedelse för gongarna, sången, klangskålarna, flöjten, shrudiboxen, vindspelen  mm. Då blir det lättare att slappna av och du kommer uppleva en djupare avslappning.

Gongarna har förmåga att ta en person till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Den hjälper dig på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, du kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt. Du sträcker ut på en mjuk ullmadrass och låter vibrationerna, ljudvågorna från gongen skölja över/genom dig. Du upplever ljuden även inuti kroppen, inte bara med öronen. 

 

Detta hjälper dig att stilla sinnets tankar något, vilket hjälper dig att stressa av, släppa på spänningar och finna en djup avslappning. Kom och upplev!

 

Pris: 350 kr

 

 

 

Kursledare: Birgitta Hedman är Professional Yoga Teacher Trainer, lärt sig gong via Don Conreaux, har spelat gong sedan 2009 och undervisat yoga sedan 2002. 

 

 

 

 

 

Ola Stinnerbom slagverkare, dansare, trummakare, slöjdare och jojkar. 

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI certifierad Kundaliniyogalärare, Level 1 Professional Teacher Trainer, Mediyogaterapeut & gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong via Don Conreaux.