Laddar Evenemang

Gongbad på Yogainstitutet måndag 25 mars kl 17.30-19.30

Pris: 400 kr

Anmälan till detta evenemang är stängd

Ge dig en stund i klangernas och vibrationernas helande sällskap.

Vid fullmåne är det extra starka energier och en fin tid att släppa taget en stund i avslappning. Gongbad gör ditt sinne mer meditativt vilket är fint i samband med fullmåne. Vi rensar ut det gamla som varit under månaden. Händelser som varit tunga, som inte tjänar något till att gå och älta. Med hjälp av ljudet från gongen blir det som en inre dusch som hjälper dig att släppa taget om det gamla och öppna upp för en ny månad med nya möjligheter. Att sätta fina intentioner framåt som kan få plats i ditt sinne. Allt börjar med en tanke.

Du blir naturligt avslappnad och släpper den grå vardagen en stund för att fylla på med lite mer glädje. Man säger att gongen kommer med glädjen. Det är den som kommer automatiskt när sinnet är lugnare och kroppen har kunnat släppa lite av vardagens spänningar. 

Gongarna har förmåga att ta en person till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Den hjälper dig på ett mycket effektivt sätt i processen, att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne. Du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.

Du sträcker ut på en mjuk ullmadrass och låter vibrationerna, ljudvågorna från gongen skölja över/genom dig. Där du upplever ljuden även inuti kroppen, inte bara med öronen. 

Vi gör några yogaövningar för att få en skön energi i kroppen som förberedelse för gongarna, sången, klangskålarna, shruti-boxen, vindspelen  mm. Då blir det lättare att slappna av och du kommer uppleva en djupare avslappning.

Detta hjälper dig att stilla sinnets tankar något. Vilket hjälper dig att stressa av, släppa på spänningar och finna en djup avslappning. Kom och upplev!

 

Kursledare: Birgitta Hedman är Professional Yoga Teacher Trainer, lärt sig gong via Don Conreaux, har spelat gong sedan 2009 och undervisat yoga sedan 2002. 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen, precis som du är!

 

 


25 mars
måndag kl. 17:30 - 19:30

Kurstid och pris

Kursledare

Birgitta Hedman

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige

+ Google Map