Laddar Evenemang

Gongbad på Yogainstitutet tisdag 2 januari kl. 17.30-19.30

Pris: 400 kr

Anmälan till detta evenemang är stängd

Starta året med ett gongbad och sätt intentionen framåt för 40 dagar.

Vilka förändringar vill du göra för kropp, själ och sinne under 2024? Här gör vi ett yogapass som du får med dig hem och gärna kan sätta intentionen att göra varje dag i 40 dagar. Vad kan vara mer berikande att starta året med? Sedan får gongarna ljuda i 45 minuter så att du blir naturligt avslappnad och du sår din intention som ett litet frö inom dig. Då är det lättare att den också kan manifestera sig i din vardag. Du ser dig lyckas med din intention.

Du väljer givetvis själv om du vill fortsätta att göra yogapasset i 40 dagar efteråt, men du får med dig det hem och jag spelar in det i en grupp så att du enkelt kan följa i 40 dagar hemifrån. 

Önskar du bara komma för att njuta av ett härligt gongbad är du givetvis välkommen enbart till det också. 

 

Släpp den grå januari en stund för att fylla på med lite mer glädje. Man säger att gongen kommer med glädjen. Det är den som kommer automatiskt när sinnet är lugnare och kroppen har kunnat släppa lite av vardagens spänningar. 

Gongarna har förmåga att ta en person till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Den hjälper dig på ett mycket effektivt sätt i processen, att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne. Du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.

Du sträcker ut på en mjuk ullmadrass och låter vibrationerna, ljudvågorna från gongen skölja över/genom dig. Där du upplever ljuden även inuti kroppen, inte bara med öronen. 

Vi gör några yogaövningar för att få en skön energi i kroppen som förberedelse för gongarna, sången, klangskålarna, shruti-boxen, vindspelen  mm. Då blir det lättare att slappna av och du kommer uppleva en djupare avslappning.

Detta hjälper dig att stilla sinnets tankar något. Vilket hjälper dig att stressa av, släppa på spänningar och finna en djup avslappning. Kom och upplev!

 

Kursledare: Birgitta Hedman är Professional Yoga Teacher Trainer, lärt sig gong via Don Conreaux, har spelat gong sedan 2009 och undervisat yoga sedan 2002. 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen, precis som du är!

 

 


02 januari
tisdag kl. 17:30 - 19:30

Kurstid och pris

Kursledare

Birgitta Hedman

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige

+ Google Map