Laddar Evenemang

Heldag med Yoga, Sång & mantra, Meditation, Yogadans, lördag 17 december kl 10.00-17.45

Ge dig själv en julklapp i förskott; en hel dags energiboost i yogisk anda!
Vi närmar oss vintersolståndet, en av årets stora höjdpunkter då riktningen vänder från mörker till ljus. Att samlas och göra det fina energiarbete som yoga/sång/dans/meditation är, sprider ljus till oss alla. Vi bygger ljus och kraft, inifrån och ut!
 
Efter ett inledande yogapass går vi in i befriande röstövningar och mantrasång, fortsätter med ett brett utbud av olika meditationer och andningstekniker och avslutar med att släppa loss prana (livsenergin) i fri dans inspirerad av yoga.
Under den här dagen kan du komma i kontakt med ditt inre, finna förnyad kraft och självkärlek – och inte minst uppleva meditationens balanserande effekt på ditt sinne och nervsystem.
 
För dig som inte har möjlighet att vara med hela dagen går det alldeles utmärkt att boka enskilda klasser, skriv in det i fritextrutan bara.
Priset för de enskilda klasserna är: Yoga 220:- Mantrasång 250:- Meditation 400:- Yogadans 250:-
 
Välkommen precis som du är! Mer detaljerad beskrivning av dagens workshops och schema finner du nedan.
 
 
Pris hela dagen: 950 kr
10.00 – 11.00 KUNDALINIYOGA Pris 220 kr
Starta dagen med ett härligt yogapass lett av Birgitta. Vi bygger upp energin inför vintersolståndet, skapar ljus i mörkret! 
 
11.00-12.15  MANTRASÅNG /BEFRIA RÖSTEN  Pris: 250 kr
Yogisk sång, vad är det? Röstövningar och sång i syfte att befria din prana (livskraft) och ditt personliga uttryck, våga ta plats med rösten, men även hitta det subtila mjuka sjungandet, det som blir meditativt och stillar sinnet. 
Mantran är specifika ljudkombinationer/vibrationer som hjälper oss in i nuet och till den djupare visdomen i oss. Man kan säga att vi genom sången gör en bypass förbi våra snurrande, stressfyllda tankar och går rakt in i hjärtats varma rymd av närvaro och livsglädje.
Yogisk sång handlar inte om skönsång utan om att det är skönt att sjunga… 
 
12.15-13.15  Lunchpaus Värmande sopplunch ingår (inkl te och bröd/riskakor med pålägg).
 
13.15-16.15  MEDITATION Pris: 400 kr
Kundaliniyogan har en hel skattkista av fina meditationer och under denna dag kommer du att få prova några av dessa. 
Vi varvar meditationer av olika slag, bl a för att lösa upp frustration, oro och ångest. Vi använder oss av flera olika tekniker för inre fokus och koncentration, såsom rörelser, mantran och olika mudras (handställningar). Vi kommer även att göra olika andningsmeditationer för att öka prana, dvs livskraften, i dig. 
Du får prova meditationer av skiftande längd, allt från 11 min till 31 min, med en kort paus mellan.
 
Det centrala är närvaro och acceptans av det som finns inom oss här och nu. När vi etablerar kontakten med vårt inre får vi tillgång till sann livsglädje, ett lugnt sinne och ur meditationens djupa närvaro kan ny inspiration födas. Det är som en inre städning. 
 
 
16.30-17.45  YOGADANS Pris: 250 kr
Låt livsenergin dansa dig!
Med utgångspunkt i olika yogaövningar går du in i rörelsens essens och expanderar den, låter den bli helt din egen. Rörelsen, andningen och din kropp blir ett och du får utforska och utveckla din rörelsepotential. Dansen är ett sätt att bli mer hemma i din kropp och växa i självacceptans.
Detta är din egen fria dans med yogan som inspiration och stöttepelare, som en meditation i rörelse. Allt sker till medryckande mantran och världsmusik.
 

17 december
lördag kl. 10:00 - 17:45

Kurstid och pris

Kursledare

Birgitta Hedman

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige

+ Google Map

Feed-back från tidigare kursdeltagare

Vad tyckte du om kursen/utbildningen?