Laddar Evenemang

Instruktör i Gravidyoga start våren 2023 i Karlstad

 • Gravidyoga
 • Förlossningsförberedande/Paryoga för gravida
 • Föräldra-Bebisyoga – Första tiden med bebis

Ett kurskompendium ingår och ett online-material som du får tillgång till då du går utbildningen och som du sedan kan dela vidare till de som går gravidyoga hos dig. 

Utbildningen ger en grund för att lära ut lämplig yoga för gravida. 

Kursmoment:

 • Andningsteknik
 • Fokuseringstekniker specifikt för gravida
 • Uthållighetsträning
 • Vikten av avslappning i graviditeten & under förlossningen
 • Sång/Ljuda till bebisen i magen och för inre kraft
 • Bäckenbottenträning
 • Magdans
 • Yogisk filosofi omkring den viktiga tiden i livmodern & de första 40 dagarna
 • Föräldra-Bebisyoga med bebismassage och sång
 • Paryoga för gravida för stöd i andningsteknik, fokus & massage
  • Hur kan partnern vara ett stöd under graviditet och förlossning?
    •  

Utbildningen har hållits under flera år och har varit mycket uppskattad både av barnmorskor, gravida som gått för egen del under graviditeten samt de yogalärare som utbildat sig till instruktörer i Gravidyoga och Föräldra-bebisyoga.

Vi utför utbildningen även på uppdrag om ni är fler som önskar gå, t ex barnmorskor för vidareutbildning. Kontakta oss i så fall för offert.

Kursupplägg:

 • Gravidyoga 6,5 dagar

Utbildningsfakta: 45 timmars lärarledda kursdagar fördelat på 6,5 dagar, hemuppgifter med teori och gravidyogateknikerna mellan träffarna. Kompendium och ett professionellt utarbetat onlinematerial samt ljudfiler för hemträning ingår i kursavgiften. Examensdag med skriftlig och muntlig presentation avslutar utbildningen. Utbildningen är uppdelad i två delar. 4 + 2,5 dagar där du behöver vara närvarande på båda. 

Kurskrav: Yogalärare/Yogaterapeut eller du som arbetar med gravida eller barn i vården. Kursen har tidigare även genomgåtts av flera som gjort den under sin graviditet.

Kurstid: (samtliga datum ingår i kursen men kan följas online eller på plats)

Yogainstitutet i Karlstad våren 2023: 28 april-1 maj start kl 10.00 (övriga dagar 08.30-18.00)  men avslut kl 16.00 måndag + 8-9 september kl 10.00 fredag till söndag kl 13.00. (Anmälan till denna kurs kan göras här nedanför).

Kostnad: 10 000 kr + moms 25% totalt 12 500 kr inkl kursmaterial med professionellt onlinematerial med samtliga yogapass, ljudfiler på passen.  Hela kursen ges även online.

Betalningen sker genom att du betalar in 1000 kr i anmälningsavgift för att säkra din anmälan.  Detta görs efter att du har anmält dig i anmälningsmallen och då skickas en faktura med totala beloppet till dig. Du betalar resterande belopp en månad före kursstart. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du hoppar av mindre än en månad före kursstart. Före dess återbetalas anmälningsavgiften minus en expeditionsavgift om 500:- . Om du avbryter utbildningen under pågående utbildning återbetalas resterande del av inbetald kursavgift endast mot uppvisande av läkarintyg som visar laga förfall. 

Det går bra att övernatta i Yogainstitutets lokaler på egen medhavd madrass för 100 kr/natt.

Info & Anmälan görs här nedanför för Karlstadskursen Har du frågor kontakta Birgitta 070—23 77 894 eller birgitta@yogainstitutet.nu 

Förutom att fylla i formuläret med dina uppgifter ange i fritextrutan även följande tack (eller skicka ett separat mail):

 • Din bakgrund, yogaerfarenhet, vårderfarenhet
 • Varför du söker till gravidyogautbildningen och hur du har tänkt att arbeta med denna.

Kursledare:

Birgitta Hedman, KRI Professional Teacher Trainer, Certifierad gravidyogalärare sedan 2005, arbetat med gravidyoga i Karlstad och Oslo sedan 2005, Yogadoulautbildning i Finland 2010, även hållit förlossningsförberedande kurs/paryoga för gravida och föräldra-bebisyoga och även medverkat som doula vid förlossningar.

Barnmorska deltar några timmar i utbildningen.

Kommentarer från tidigare deltagare:

“Jag är mycket nöjd med kursen. Bra med en 4-dagars start, då hinner man landa och ta till sig kunskapen bättre. Mycket bra erbjudande med att kunna övernatta på studion. Fantastiskt bra planering på hela utbildningen. Du får med allt det viktiga och undervisar på ett bra pedagogiskt sätt. Blandningen av praktik och teori gör att kunskaperna går in lättare och är bra på att läsa av oss när vi behöver ett break. Materialet som vi får av dig är väl genomtänkt och professionellt utfört. 
Det framgår tydligt att du är en erfaren lärare och Yogini som brinner för att sprida ljus och kunskap för en bättre värld. Jag återkommer gärna på fler kurser när det är dags.
Du har gett mig mycket input och inspiration att fortsätta med mitt värv som yogalärare. Tusen tack Birgitta! Sat Nam!” / Anne Lötjönen Sund

 

“Jag har upplevt kursen som mycket givande. Den har innehållit mer än jag förväntade mig – inte bara pass utan en väldigt bra bakgrund, plattform att stå på som instruktör. Lämnar utrymme för att gravidyogan kan ge ringar på vattnet genom hela livet för deltagarna. Upplägget med två olika träffar har varit positivt – tid till att öva, läsa och möjlighet att praktisera. Kunskapen sjunker in och det blir naturligt att fylla på och knyta ihop vid andra tillfället. Mycket fint material och massor av din erfarenhet, visdom, kunskap och klokskap som du generöst delar med dig av. “/Anna


09 september
lördag kl. 08:30 - 18:00

Kurstid och pris

 • Kursstart:
  9 september kl. 08:30
 • Cost:
  12500kr inkl moms (10 000kr exkl moms) inkl kursmaterial med kompendie och onlinematerial på yogapassen
 • Event Category

Kursledare

Birgitta Hedman

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige