Laddar Kurser

Detaljer

Börjar:
11 mars, 2022 kl. 13:00
Slutar:
13 mars, 2022 kl. 15:15
Pris:
42000kr vid anmälan före 11 januari, därefter 44 000kr
Kurser Kategori:

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu

« Till schemat « Fler kurser

Kundaliniyogalärar-utbildning Level 1 Karlstad start 11-13 mars 2022


Detaljer

Börjar:
11 mars, 2022 kl. 13:00
Slutar:
13 mars, 2022 kl. 15:15
Pris:
42000kr vid anmälan före 11 januari, därefter 44 000kr
Kurser Kategori:

 

”Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet.”

 

NÄSTA UTBILDNING startar mars 2022 i Karlstad – i dagsläget ges möjlighet både att gå utbildningen online från där du bor och/eller på plats i vår lokal på Yogainstitutet i Karlstad. Förra kursen gjorde både och.

 

Har du längtat efter personlig utveckling?

Ett års utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga– och meditationslärare i Kundaliniyoga. 

Denna utbildning i Kundaliniyoga är för alla, oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Online eller på plats eller variera utifrån vad som passar dig. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att Kundaliniyogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för Kundaliniyogans visdom. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Kursupplägg: 9 träffar inkl 1 retreat 

Kurslängd: 210 lärarledda timmar, 40 timmar egenstudier samt egen träning av yoga och meditation hemma.

 

Så här säger Lena som gått senaste yogautbildningen som avslutades i februari:

”Yogalärarutbildning under en pandemi , går det?

Ja det går! Onlineföreläsningarna har fungerat utmärkt. I början kändes det som ett avstånd mellan oss, men allteftersom kom vi närmare varandra i kommunikationen. Även yogan online i lokalen och hemma har känts mer närvarande än jag trodde det skulle bli. Positivt överraskad.
När det gäller hemstudierna så har givetvis pandemin påverkat oss eftersom många arbetar samtidigt med all den stress det innebär. Men inte hindrat! Yogaövningarna och meditationerna har stärkt psyket och kroppen så att det mesta känns fullt möjligt. Utbildningen är en resa i utveckling och inte ansträngningsfri men vilken utveckling är det? 
Jag saknar kramarna, men dom får vi ta i hjärtat!
Kram Lena”

 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk anatomi & fysiologi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker – hur du kontrollerar din prana, din livskraft)

* Medicinsk yoga 20 h (vi rekommenderar dig att ha medicinsk baskompetens vid sidan av för att lära ut)

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi.

* Meditation & sinnet, Mindfulness

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud

* Grundläggande gongtekniker

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, rollen som lärare, ansvar som yogalärare

*  Heldags meditation ( i dagsläget vet vi inte om det kommer vara möjligt att hålla Vit tantra så därför hålls en meditationsdag som man endera kan närvara vid online eller på plats på Yogainstitutet)

En liten film från en av våra utbildningar då vi hade Västerländsk anatomi och Medicinsk yoga 2019: Till filmen

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

Nästa kursstart är 11-13 mars 2022

 

 

 

 

 

Vårterminen Höstterminen
11-13 mars fred 13.00- sönd 15.15 26-27 aug fred 09.00-16.30
1-3 april fred 13.00- sönd 15.15 7-9 okt
22-24 april fred 13.00-sönd 15.15 25-27 nov
13-15 maj fred 13.00-sönd 15.15 10-12 feb
29 jun-3 jul RETREAT  
   
(Vit tantra 21 feb eller heldags meditation vid annat tillfälle)  
Examen 10-11 mars  

Start kl 13.00 på fredagar. Avslutar ca 15.15 på söndagar.  Övriga dagar håller vi på till 18.00. Tidiga morgnar med Sadhana ingår.

Här kommer en liten film från en av våra utbildningar filmad i november 2019. Klicka på länken.

”Känslan av att hitta hem!

Att gå denna utbildning är något som jag alltid kommer vara glad över att ha gjort. Den har förändrat min syn på mig själv och på omvärlden på ett positivt sätt. Lärarna är fantastiska och även om en del undervisning skett online har ändå känslan, värmen och glädjen varit påtaglig. Detta har varit en underbar resa”! Elisabeth

 


Totalpris:
42 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgift på 4 000 kr före 11 januari. Efter detta datum är priset 44 000 kr).

Kursavgiften är: 22 300 kr Resterande är moms, kostnader för litteratur, medlemsskap i SKY (Svergies Kundaliniyogalärares Riksförbund) under ett år; kost och logi under retreaten ingår. Kostnader för en heldags meditation ingår ej i kurspriset utan betalas separat vid kurstillfället (eftersom deltagarna väljer att göra denna på olika platser där det ges möjlighet).

Efter genomgången utbildning har du möjlighet att läsa vidare på Level 2, som ges på olika platser runt om i världen, olika platser i Sverige och även här på Yogainstitutet.

Om du kommer långväga ifrån går det bra, i mån av plats, att övernatta i kurslokalen för 100 kr per natt på eget liggunderlag/luftmadrass.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Vi har ett stort nätverk av lärare så om någon blir sjuk har vi möjlighet att sätta in andra lärare.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 
E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 – 44 44 316 eller 070 – 23 77 894

 

Anmälan:
Anmälan görs från formulär som du finner längst ner på denna sida. Förutom att fylla i nedanstående formulär vill vi att du skickar ett mail där du berättar din yogiska erfarenhet hittills inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Berätta varför du söker till denna utbildning och om du har några besvär av något slag som är viktigt för oss att känna till. 

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

 

 

Lärare är: 

Sada Sat Kaur Lead Teacher från USA, är en duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut flera CD-skivor. Hon har studerat Kundaliniyoga sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket mantran och naad (the yoga of Sound). Hon är ödmjuk, kunskapsrik och en bra lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

 

 

 

Dharma Singh från Tyskland är KRI Lead Kundaliniyoga Teacher Trainer. Han driver både en yogaskola i Tyskland tillsammans med sin fru samt en spirituell begravningsbyrå.

 

 

 

 

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare bl a: 

Charlotte Åström från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI Professional Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Har arbetat med yogalärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

 

 

Birgitta Hedman från Karlstad, har arbetat med utbildning i drygt 30 år inom folkhögskola och IT-branschen i Stockholm. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon startade och driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Professional teacher trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, utbildad i gong av Don Conreaux och är Taktilmassör enligt Takti Pro. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyoga. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid flera förlossningar.

Gillar skogsvandringar med sina norska skogskatter och sin familj.

Denna film visar från en av våra retreater. Uppmärksamma att viss info är inaktuell i denna video, men att det mesta fortfarande är aktuellt inför vår nästa start i Karlstad 2022.

Klicka här för att se filmen

 

If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga – don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul.”  – Sada Sat Singh

Ja vi hoppas kunna kramas igen! 🙂 I dagsläget lovar vi att vi möjliggör att hålla distans till varandra så att du ska känna dig trygg då du kommer till Yogainstitutet. 

Vi hoppas att möta dig på vår utbildning!

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu
> Vägbeskrivning.

Boka den här kursen

Alla fält markerade med * måste fyllas i för att registreringen skall kunna genomföras!

Har du några besvär det är bra för oss kursledare att känna till? T.ex. högt blodtryck, smärtor. Ange det i rutan nedan.

Jag accepterar yogainstitutet.nu integritetsvillkor *


Kursledare


Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI certifierad Kundaliniyogalärare, Level 1 Professional Teacher Trainer, Mediyogaterapeut & gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong via Don Conreaux.

Charlotte är Kundaliniyoga Professional Teacher trainer & driver Yogahuset i Stockholm. Hon håller yogautbildningar i Stockholm och Oslo och medverkar vid andra yoga- och gravidyogautbildingar. Hon började med yogan 1998 och har undervisat sedan 2002. Hon förmedlar yogan varmt och jordnära.

Sada Sat Kaur är vår Lead Trainer på våra yogalärarutbildningar och håller med jämna mellanrum workshops på Yogainstitutet. Hon driver Yoga Borgo, ett retreatställe i Italien, men kommer ursprungligen från USA där hon i många år följde Yogi Bhajan och direkt från honom fick kunskap om Kundaliniyogan

Dharma Singh är en av våra Lead trainers inom KRI som kommer till våra yogalärarutbildningar. Han är verksam i Tyskland och anlitas över hela Europa för kurser. Han har arbetat med yoga i nästan hela sitt liv. Han driver också en spirituell begravningsbyrå i Freiburg i Tyskland.

Sonja Österlund är KRI certifierad Kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan sedan 2008, Childplay yogainstruktör. Medlem i SKY - Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund. Utbildad i healingtekniken Sat nam rasayan och har gått tre av fem Level 2 i Kundaliniyoga.