Laddar Evenemang

Kundaliniyogalärar-utbildning Level 1 Karlstad start 27-29 september 2024

“Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet.”

Registrera

Integritetspolicy
Loading gif

Redan registrerad?

Use this tool to manage your registration.

NÄSTA UTBILDNING startar 27-29 september i Karlstad – i dagsläget ges möjlighet både att gå utbildningen på plats och online från där du bor. Förra kursen gjorde både och.

 

Har du längtat efter personlig utveckling?

Ett års utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga– och meditationslärare i Kundaliniyoga. 

Denna utbildning i Kundaliniyoga är för alla, oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Online eller på plats eller variera utifrån vad som passar dig. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att Kundaliniyogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för Kundaliniyogans visdom. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Kursupplägg: 10 träffar inkl 1 retreat 

Kurslängd: 210 lärarledda timmar, 40 timmar egenstudier samt egen träning av yoga och meditation hemma.

 

Så här säger Anna-Karin som gått senaste yogautbildningen som avslutades i mars:

“Jag är väldigt nöjd med utbildningen. Den är tydlig och strukturerad. Har ett omfattande intressant innehåll. Jag känner verkligen att jag har fått en gedigen grund att stå på. Det är nu upp till mig att fördjupa ytterligare i allt jag lärt mig. Du är rak, ärlig och tydlig som lärare vilket jag uppskattar mycket. Alla frågor jag undrat över har jag fått svar på. Du känns genuint intresserad av att föra kundaliniyogan vidare på ett så bra sätt som möjligt. Det märks att du ger otroligt mycket av dig själv. Jag har fått allt jag önskat och mer därtill. Hade jag följt min intuition hade jag börjat för 20 år sen men det finns säkert en mening till varför det dröjt. Texterna och uppgifterna har varit bra samt att vi har kvar kursen på fb känns som en ynnest. Vi kommer alltid kunna gå tillbaka och påminnas och fördjupa oss i level 1.  Jag känner att det är otroligt att vi lärt oss så mycket på den relativt korta tid vi haft kursen (typ heltidsjobb en månad?) om jag jämför med alla andra kurser och utbildningar jag gått.
Tack för allt Birgitta 🤲❤️”

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk anatomi & fysiologi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker – hur du kontrollerar din prana, din livskraft)

* Medicinsk yoga 20 h (vi rekommenderar dig att ha medicinsk baskompetens vid sidan av för att lära ut)

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi.

* Meditation & sinnet, Mindfulness

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud

* Grundläggande gongtekniker

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, rollen som lärare, ansvar som yogalärare

*  Heldags meditation ( i dagsläget vet vi inte om det kommer vara möjligt att hålla Vit tantra så därför hålls en meditationsdag som man endera kan närvara vid online eller på plats på Yogainstitutet)

En liten film från en av våra utbildningar då vi hade Västerländsk anatomi och Medicinsk yoga 2019: Till filmen

 

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI) som Level 1 yogalärare. Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

Efter avslutad utbildning kan du fortsätta med Level 2, som är i 5 steg som går att göra på minimum 2 år. Då får du efter det en certifiering som Level 2 yogalärare med 500 timmars studier. Det finns även Level 3 och ytterligare moduler till fördjupning för de som önskar.

 

Nästa kursstart är 27-29 september 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om du undrar över utbildningen kontakta Birgitta Hedman på Yogainstitutet som ansvarar för utbildningen birgitta@yogainstitutet.nu

Höstterminen 2024

27-29 september fred 13.00 – sön15.15

25-27 oktober fred 13.00 – sön 15.15

22-24 november fred 13.00 – sön 15.15

Vårtermin och sommar 2025

10-12 januari (stadsretreat på Yogainstitutet. Mat ingår denna helg och möjlighet finns att övernatta på Yogainstitutet på egen medhavd madrass. Det brukar bli lite av en ashram-känsla.)                        fred 10.00- sö15.15

14-16 februari fred 13.00 – sön15.15

Här emellan blir Vit tantra (heldags meditationsdag) eller en separat heldag med meditation som inte ingår i priset av utbildningen eftersom deltagare brukar göra den på olika håll.

4-6 april fred 13.00 – sön15.15

30/4-4/5 Yogaretreat på annan ort (mat och boende ingår i priset på utbildningen)

13-15 juni 

18-20 juli (här är vi i Acksjön på landet utanför Molkom där vi har en vandringsled nära och där vi kan övernatta i en gammal skola eller tälta ute för de som så önskar – det blir en liten extra kostnad för mat vid detta tillfälle)

Examen 5-6 september

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är tiderna för nuvarande utbildning som startade 2023:

Höstterminen 2023

6-8 oktober fred 13.00-15.15

10-12 november fred 13.00-15.15

8-10 december fred 13.00-sönd 15.15

2024

12-14 januari (stadsretreat) fred 10.00-15.15

9-11 februari fred 13.00-15.15

8-10 mars fred 13.00-15.15

26 april- 30 april Yogaretreat på Shamabala Gatherings i Skinnskatteberg

24-26 maj fred 13.00-sönd 15.15

16-18 augusti

Examen 6-7 september

 

Start kl 13.00 på fredagar. Avslutar ca 15.15 på söndagar.  Övriga dagar håller vi på till 18.00. Tidiga morgnar med Sadhana ingår.

”Känslan av att hitta hem!

Att gå denna utbildning är något som jag alltid kommer vara glad över att ha gjort. Den har förändrat min syn på mig själv och på omvärlden på ett positivt sätt. Lärarna är fantastiska och även om en del undervisning skett online har ändå känslan, värmen och glädjen varit påtaglig. Detta har varit en underbar resa”! Elisabeth

 


Totalpris:
45 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgift på 4 000 kr före 29 juli. Efter detta datum är priset 48 000 kr). 

Kursavgiften är: 22 300 kr Resterande är moms, kostnader för litteratur, mat och boende under retreaten i maj ingår. Kostnader för en heldags meditation/Vit tantra ingår ej i kurspriset utan betalas separat vid kurstillfället (eftersom deltagarna väljer att göra denna på olika platser där det ges möjlighet).

Efter genomgången utbildning har du möjlighet att läsa vidare på Level 2, som ges på olika platser runt om i världen, olika platser i Sverige och även här på Yogainstitutet.

Om du kommer långväga ifrån går det bra, att övernatta i kurslokalen för 100 kr per natt på eget liggunderlag/luftmadrass.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm. 

Vi har ett stort nätverk av lärare så om någon blir sjuk har vi möjlighet att sätta in andra lärare.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 
E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: 070 – 23 77 894

 

Anmälan:
Anmälan görs från gula Registrera-knappen ovan. 

Förutom att fylla i formuläret behöver vi även ha ditt personnummer och din adress för att kunna skicka en separat faktura samt att vi vill vi att du skickar ett mail där du berättar din yogiska erfarenhet hittills inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Berätta varför du söker denna utbildning och om du har några besvär av något slag som är viktigt för oss att känna till. 

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

 

 

Lärare är: 

Sada Sat Kaur Lead Teacher från USA, är en duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut flera CD-skivor. Hon har studerat Kundaliniyoga sedan 1972, med mycket meditation, mantran och naad (the yoga of Sound). Hon är ödmjuk, kunskapsrik och en fin lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

 

 

 

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare bl a: 

Birgitta Hedman från Karlstad, har arbetat med utbildning i drygt 30 år inom folkhögskola och IT-branschen i Stockholm. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon startade och driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Professional teacher trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, utbildad i gong av Don Conreaux och är Taktilmassör enligt Takti Pro. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyoga. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid flera förlossningar.

Gillar skogsvandringar med sina norska skogskatter och sin familj.

 

Inga Strante Dharampal Kaur 

När jag upptäckte Kundaliniyoga för 20 år sedan öppnades en helt ny värld för mig, samtidigt som det kändes som att komma hem. Livet som yogi är inte enklare, utmaningarna dyker upp ständigt… men nu kan jag möta de med en djupare känsla av lugn och lycka. Detta är jag oerhört tacksam för och vill inspirera andra till att söka sin egen väg genom yoga. Professionell Kundaliniyoga teacher trainer samt yogisk coach. Verksam även i USA och Lettland, där jag utbildar yogalärare.

Denna film visar från en av våra retreater. Uppmärksamma att en del av denna info är inaktuell i denna video, men att den ändå beskriver stämningen vi förmedlar inför nästa start i Karlstad 2023. Klicka här för att se filmen

If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga – don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul.”  – Sada Sat Singh

Ja vi hoppas kunna kramas igen! 🙂 I dagsläget lovar vi att vi möjliggör att hålla distans till varandra så att du ska känna dig trygg då du kommer till Yogainstitutet. 

Vi hoppas att möta dig på vår utbildning!

 
 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


22 november
fredag kl. 13:00 - 15:15

Kurstid och pris

Kursledare

Birgitta Hedman

Plats

Yogainstitutet

Sveagatan 14
Karlstad, Karlstad 652 22 Sverige

+ Google Map