Laddar Kurser

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kundaliniyogalärar-utbildning Level 1 Karlstad start 8-10 mars 2019


Detaljer

Börjar:
22 november, 2019 kl. 08:00
Slutar:
24 november, 2019 kl. 17:00
Pris:
40000kr
Kurser Kategori:

“Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet.”  –  Yogi Bhajan

 

 

Har du längtat efter personlig utveckling?

1-årig utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga– och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.

Denna utbildning i Kundaliniyoga är för alla, oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att Kundaliniyogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för Kundaliniyogans visdom. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Kursupplägg: 9 träffar inkl 1 retreat 

Kurslängd: 200 lärarledda timmar 

 

 

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

* Meditation & sinnet, Mindfulness

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud

* Grundläggande gongtekniker

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

*  Vit tantra

 

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

 

Nästa start på Yogalärarutbildningen 2019

Tider på Yogainstitutet är fredag kl 09.30 – söndag 16.30

8-10 mars

5-7 april

Retreat 5 dagar, 1-5 maj, 40 tim

Öppen dag 15 juni

Järna Yogadagar 23-25 aug – yogafestival men med fredag som extra dag för utbildningen

(här kan du samla underskrifter för 20 klasser som ingår i utbildningen)

Retreat 5 dagar, 9-13 okt

22-24 nov

31 jan-2 feb

6-8 mar

 

Utbildningen omfattar 200 timmar lärarledd lektionstid, 180 timmar är den internationella delen, dessutom extramodul med 20 timmar Medicinsk yoga och grundläggande gongtekniker. Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv. 

Vi samarbetar även med utbildningen i Stockholm och Oslo. Klicka på respektive ort för mer info om dem. 

 

Totalpris: 40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgift på 4 000 kr före 30 december. Efter detta datum är priset 43 000 kr).

Kursavgiften är: 22 300 kr Resterande är moms, kostnader för litteratur, kost och logi under retreaterna, samt medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riskförbund) under ett år och Järna yogadagar. Kostnader för vit tantra ingår ej i kurspriset (ca 1 500 kr). Mat ingår på Järna yogadagar men ej boende. 

Efter genomgången utbildning har du möjlighet att läsa vidare på Level 2, som ges på olika platser runt om i världen, olika platser i Sverige och även på Yogainstitutet.

Om du kommer långväga ifrån går det bra, i mån av plats, att övernatta i kurslokalen för 100 kr per natt på eget liggunderlag/luftmadrass.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Vi har ett stort nätverk av lärare så om någon blir sjuk har vi möjlighet att sätta in andra lärare.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman 
E-post: birgitta@yogainstitutet.nu 

Tel: / 054 – 44 44 316 eller 070 – 23 77 894

 

Anmälan:
Anmälan görs från formulär som du finner längst ner på denna sida. Förutom att fylla i nedanstående formulär vill vi att du i den fria rutan anger din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Berätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto i ett separat mail.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

 

 

Lärare är: 

 

Sada Sat Kaur Lead Teacher från USA, är en mycket duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon har studerat hos Yogi Bhajan sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket mantran och naad (the yoga of Sound). Hon är ödmjuk, kunskapsrik och en bra lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. 

 

 

 

Dharma Singh från Tyskland är KRI Lead Kundaliniyoga Teacher Trainer. Han driver både en yogaskola i Tyskland tillsammans med sin fru samt en spirituell begravningsbyrå.

 

 

 

 

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare bl a: 

Charlotte Åström från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI Professional Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

 

 

 

Birgitta Hedman från Karlstad, har arbetat med utbildning i ca 30 år inom folkhögskola och IT-branschen i Stockholm. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Professional teacher Trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är utbildad i gong av Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

 

 

 

 

Monica Holm Sjukgymnast och utbildad i Medicinsk yoga. Håller i Medicinsk yoga på vår yogalärarutbildning. Hon har bl a gjort 2 forskningsstudier på yoga mot stress vid Nora vårdcentral som visat positiva effekter av yogan. Hon har arbetat med Medicinsk yoga på vårdcentral i över 10 år. 

 

 

Här är en nygjord liten film från kurstillfället när vi hade Västerländsk anatomi och Medicinsk yoga:

 

Denna film visar från en av våra retreater. Uppmärksamma att viss info är inaktuell i denna video, men att det mesta fortfarande är aktuellt inför vår nästa start i februari 2020.

Klicka här för att se filmen

 

If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga – don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul.”  – Sada Sat Singh

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
Telefon:
0702377894
Webbplats:
www.yogainstitutet.nu
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är KRI certifierad Kundaliniyogalärare, Level 1 Professional Teacher Trainer, Mediyogaterapeut & gravidyogalärare, taktil massör enligt Takti Pro och utbildad i gong via Don Conreaux.

Charlotte är Kundaliniyoga Professional Teacher trainer & driver Yogahuset i Stockholm. Hon håller yogautbildningar i Stockholm och Oslo och medverkar vid andra yoga- och gravidyogautbildingar. Hon började med yogan 1998 och har undervisat sedan 2002. Hon förmedlar yogan varmt och jordnära.