Laddar Events

« Till schemat « Fler kurser

  • Detta event har redan ägt rum.

Prova-på Medicinsk yoga med Birgitta tisd 17 jan kl. 11.30 – 12.45, online/på plats


Details

Date:
17 januari
Tid:
11:30 - 12:45
Event Kategori:
Pris: 100 kr
Medicinsk yoga kommer direkt ur Kundaliniyogan. Den innehåller pass och meditationer som testats i svenska forskningsprojekt, bl a på:
  • Boston University har en stor studie på allmän oro och ångest (GAD) som visar på hälsofördelar med yoga
  • Danderyds sjukhus (Studie som visade att de som har haft en hjärtinfarkt eller drabbats av förmaksflimmer har stor fördel att starta med yoga för att stärka sig både fysiskt och mentalt)
  • Nora Vårdcentral (2 Studier på stress)
  • Huddinge sjukhus (Studie på hjärtsvikt)
  • Karolinska Institutet (Stor ryggstudie som visade att dessa rörelser är det bästa alternativet vid ryggbesvär. Det finns stark evidens bland många studier att yogan är bra vid ryggbesvär)

 

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om du behöver. Annars görs en hel del övningar nere på yogamattan också. Du lär dig en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Varje yogapass innehåller andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dig att få ro till sinnet med tankar och känslor. Skillnaden från vanlig Kundaliniyoga är att rörelserna sker mycket långsamt och med stort fokus på andetaget och rörelsen, samt att instruktionerna är mer ingående för att hjälpa dig att hitta in i dig själv. När vi är mer närvarande med oss själva släpper mycket spänningar som vi bär på.

Kursledare: Birgitta Hedman

Om du har friskvårdsbidrag som du vill utnyttja, ange det i fritextfältet, tack! Vi är anslutna till Epassi och Wellnet. Ange även om du vill delta online eller på plats tack. 

INFO OM ONLINE-YOGAN: 

För onlineyogan kommer du att bjudas in i en Facebook-grupp som heter: Medicinsk yoga med Birgitta VT23. För detta behöver du bli vän med Birgitta Hedman på Facebook. Först då kan hon bjuda in dig. Du kan även få en zoom-länk till passet så att du kan följa oss på Zoom. 
Det går att följa kursen endast på plats eller endast online, eller både och. Du har alltid tillgång till din onlineyoga under den kurs du går hos oss och kan göra den när du vill på dygnet. Sedan plockar vi bort dig ur den Facebook-gruppen då kursen är slut.

• Glöm inte att ange i “övrigt meddelande” om du är med på plats eller online.

Om du önskar betala med faktura eller friskvårdsbidrag hör av dig till birgitta@yogainstitutet.nu eller om du upplever något problem vid bokning av detta prova-på-tillfälle (vi håller på att installera ett nytt betalsystem till sidan så meddela om din bokning inte går igenom tack). Du får en bekräftelse då du bokat din plats! 

Varmt välkommen, precis som du är!

 

Plats

Yogainstitutet
Sveagatan 14
652 22 Karlstad, Karlstad
Sverige
+ Google Map
Telefon:
0702377894
Webbplats:
View Plats Website
> Vägbeskrivning.

Kursledare


Birgitta Hedman driver Yogainstitutet. Hon har haft yogagrupper sedan 2002 och ständigt vidareutbildat sig. Hon är Level 3 Professional Teacher Trainer, Medicinsk yogaterapeut, gravidyogalärare, Takti Pro taktil massör, gongutbildad av Don Conreaux samt den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan.